Training

Tips en materialen om thuis te trainen

Krachttraining is tegenwoordig erg populair. De sportscholen blijven dan ook als paddenstoelen uit de grond schieten. Maar er is een relatief grote groep mensen die een voorkeur heeft voor thuis trainen. Alleen door gebrek aan kennis en materiaal weet deze groep vaak niet wat ze moeten doen. In dit artikel gaan we hier verder op in.

Sportscholen

Het aantal sportscholen in Nederland stijgt jaarlijks nog steeds. Vooral de budget ketens lijken de overhand te krijgen. Bij deze budget sportscholen kan je al sporten vanaf €9.99 per maand. Er is echter een groep mensen die liever thuis sport omdat ze dit fijner vinden. Het grote voordeel aan thuis trainen is tevens dat het gratis is en dat je de deur niet uit hoeft.

Thuis sporten

Veel mensen zijn vaak te druk, ze gaan liever niet naar een sportschool of ze vinden het simpelweg makkelijk om thuis te sporten. Maar wat ga je dan precies thuis trainen? En welke materialen kan je hiervoor het beste gebruiken? Er zijn gelukkig steeds meer sites die betaalbare attributen voor thuis verkopen. We zullen de belangrijkste op een rijtje zetten voor je.

Dumbbells

Wanneer je thuis wilt trainen kan je ervoor kiezen om dit met dumbbells te doen. Het voordeel van dumbbells is dat ze er in verschillende gewichten zijn. Ook zijn er dumbbells waarbij je het gewicht kan verstellen. Dit doe je door schijfjes gewicht te verwijderen of toe te voegen. Je kan met dumbbells veel verschillende oefeningen doen voor vrijwel iedere spiergroep in je lichaam. Bij Bol.com heb je al dumbbell sets vanaf €29,99 waarbij je het gewicht van 2,5kg t/m 9kg kan verstellen, voor de meeste mensen is dit ruim voldoende. Om je thuis training compleet te maken kan je ervoor kiezen een bankje aan te schaffen. Je kan daarmee enorm veel oefeningen doen, waardoor je de sportschool overbodig maakt.

Kettlebells

Een kettlebell lijkt op een kanonskogel met een handvat eraan en komt aardig overeen met een dumbbell. Het is gewicht dat je kan verplaatsen waardoor je je spieren versterkt. De kettlebell is de ultieme alles in één fitness oplossing. Hij is compact en je hebt maar één nodig voor een effectieve en intensieve training van je hele lichaam. De kettlebell is zeer compact en dus ideaal voor mensen die thuis fitness oefeningen willen doen. Ook Kettlebells zijn gewoon te koop bij Bol.com, al vanaf €10,95.

Barbell (halter)

Naast dumbbells en kettlebells kan je ook spierversterkende oefeningen doen met een barbell. Een barbell is een ijzeren stang waar je aan beide kanten schijven met gewicht kan plaatsen. Hierdoor kan je het gewicht zelf naar wens instellen. Wanneer je over dumbbells, kettlebells en of een barbell beschikt kan je goed uit de voeten als het gaat om thuis training. Je mist dan alleen nog een bankje om oefeningen op te kunnen doen.

Trainingsbankje

Om je thuis training compleet te maken doe je er verstandig aan een trainingsbankje aan te schaffen. Hierdoor kan je namelijk oefeningen doen zoals de dumbbell press, dumbbell shoulder press en buikspieroefeningen. De prijzen van bankjes verschillen, maar er zijn tegenwoordig bankjes voor een goede prijs te koop.

Krachthonk

Tot slot zijn er ook nog krachthonken waarbij je direct alles hebt om goed van start te gaan. Een krachthonk heeft alles wat je nodig hebt met de focus op je biceps, triceps en spiergroepen in je buik en benen. De gewichten van een krachthonk zijn geschikt voor beginners tot gevorderden.

Gratis Fitness Schema

Heb je al dumbbells en een bankje thuis en wil je meteen aan de slag?
Download hier dan direct een gratis Fitness Schema!

Fitness Schema Beginner Full Body

1. Tunturi Dubbele Ab Roller - Ab Wheel - Buikspiertrainer - Buikspierwiel - Met kniemat - incl. gratis fitness app

Tunturi Dubbele Ab Roller - Ab Wheel - Buikspiertrainer - Buikspierwiel - Met kniemat - incl. gratis fitness app

Spierkracht opbouwen in combinatie met balans verbeteren? Dat kan: met dit Dubbele Trainingswiel van Tunturi train je de spieren van je bovenlichaam. Bewaar je evenwicht door tijdens de work-out de rollende beweging correct uit te voeren. Goede grip Dit trainingswiel traint je buik-, rug- en bovenspieren zonder grip te verliezen. Met het dubbele wiel en de foam anti-slip handgrepen heb je de techniek snel beet. Het kniematje zorgt ervoor dat je je knieën niet bezeert tijdens het oefenen. De voordelen van het Tunturi Dubbele Trainingswiel ✓ Dubbel, stabiel trainingswiel ✓ Anti-slip handgrepen ✓ Inclusief matje Combineer een krachttraining met een balanstraining.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
body-supplies.nl | bekijken >
fitnessdelivery.nl | bekijken >

2. Tunturi Aerobic Step Easy - Fitness step - Verstelbaar - Aerobics stepper - Kleur: zwart - Verstelbaar - incl. gratis fitness app

Tunturi Aerobic Step Easy - Fitness step - Verstelbaar - Aerobics stepper - Kleur: zwart - Verstelbaar - incl. gratis fitness app

Lekker steppen op je eigen step! Gewoon bij jou thuis, terwijl je naar een workout video kijkt. Dat kan met de Tunturi Aerobic Step Easy. Deze compacte aerobic step is eenvoudig in gebruik en gemakkelijk weer op te bergen. Daag jij jezelf graag uit? Met de verstelbare poten is de Aerobic step te gebruiken in twee verschillende standen. Hiermee maak je step hoger en daarmee je training nog net iets intensiever. Het patroon op de bovenkant zorgt voor een goede grip tijdens de oefeningen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
fitnessdelivery.nl | bekijken >

3. Sanbo Weerstandsbanden - set van 5 stuks - Extra sterk tot 18kg - 5 Kleuren - Incl. Opbergzakje - Resistance band set - Fitness Elastiek

Sanbo Weerstandsbanden - set van 5 stuks - Extra sterk tot 18kg - 5 Kleuren - Incl. Opbergzakje - Resistance band set - Fitness Elastiek

Wil jij jouw billen, benen of gehele lichaam kunnen trainen op elk gewenst moment van de dag? Nog meer uit jouw sportsessie halen door extra weerstand toe te voegen? Wil jij een steentje bijdragen aan de bestrijding van non eco-friendly producten en profiteren van Europees Geassembleerde kwaliteit? Dan is de Sanbo Weerstandsbandenset 5 stuks perfect geschikt voor jou! 5 Weerstandsbanden - 2KG / 18KG - 100% natuurlijk latex Til jouw workout naar een volgende niveau door weerstandbanden toe te voegen aan je huidige workout.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

4. Tunturi NBR Yogamat Anti Slip - Fitnessmat Extra dik & zacht - Sportmat - 180x60x1.5cm - Incl Trainingsapp - Zwart

Tunturi NBR Yogamat Anti Slip - Fitnessmat Extra dik & zacht - Sportmat - 180x60x1.5cm - Incl Trainingsapp - Zwart

Op zoek naar de perfecte fitnessmat die je training verbetert? Of je nu graag sport, yoga doet, of gewoon een comfortabele plek zoekt om te stretchen, deze mat biedt de beste ondersteuning. Wat de mat extra fijn maakt, is zijn dikte van 15 mm en lengte van 180 cm waardoor je workouts heerlijk comfortabel zijn.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

5. Nuvance - Professioneel Sport Springtouw - Verstelbaar - Speedrope - Jump Rope - voor Volwassenen en Kinderen - Zwart

Nuvance - Professioneel Sport Springtouw - Verstelbaar - Speedrope - Jump Rope - voor Volwassenen en Kinderen - Zwart

Wil jij werken aan jouw gezondheid of conditie, maar heb je geen zin om veel geld uit te geven aan een prijzig fitnessabonnement? Touwtje springen is een effectieve training voor sporters voor jong en oud. Wil jij een skipping rope van topkwaliteit gebruiken voor een warming-up sessie of conditietraining? Dan is dit springtouw van Nuvance ideaal voor jou! Voordelen van ons springtouw: Verstelbaar en samengesteld met de beste materialen; Inclusief E-Book met oefeningen; Eenvoudig en effectief; Traint meerdere spiergroepen tegelijk; Verbetert evenwicht en lichaamshouding; Verbetert uithoudingsvermogen en conditie; 100% knoopvrij.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

6. Verstelbare Handtrainer - 5 tot 60 KG - Vingertrainer - Handknijper - Grip Trainer - Zwart

Verstelbare Handtrainer  - 5 tot 60 KG - Vingertrainer - Handknijper - Grip Trainer - Zwart

Wat kan ik met een knijphalter? Met een knijphalter of knijpveer train je de handen en onderarmen op grip en kracht. De knijphalter heeft twee poten, die verbonden zijn met een weerstandsveer. Door deze met één hand naar elkaar te knijpen, train je spieren in de handen en onderarmen. Ideaal voor sporters (en gamers!) waarbij gripkracht essentieel. Voorbeelden van sporten waarbij gripkracht enorm goed van pas komt: Bergbeklimmers/boulderaars Honkballers Turners Tennisers Krachtsporters En nog véél meer! De voordelen van een handtrainer van Faas: Veelzijdig instelbaar: de handtrainer is in te stellen van 5kg tot 60kg; goed voor zowel beginners als gevorderden.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

7. Nuvance - Professioneel Sport Springtouw met Teller - Verstelbaar - Volwassenen en Kinderen - Jump Rope - Speedrope

Nuvance - Professioneel Sport Springtouw met Teller - Verstelbaar - Volwassenen en Kinderen - Jump Rope - Speedrope

Wil jij werken aan jouw gezondheid of conditie, maar heb je geen zin om veel geld uit te geven aan een prijzig fitnessabonnement? Ben jij iemand die te weinig tijd heeft om urenlange sportsessies te volgen en liever in slechts enkele minuten per dag je lichaam in topvorm krijgt? Of wil je simpelweg vanuit jouw eigen woning of tuin jouw conditie opbouwen? Dit springtouw voor volwassenen en kinderen is het perfecte fitnessaccessoire om gemakkelijk vanuit huis, in korte intervallen, vet te verbranden.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

8. Tunturi Verstelbare Hoelahoep Met Gewicht - Massage Hoela Hoep - Weighted Fitness Hula Hoop - 1,3 kg - Taille Omtrek Verstelbaar Van 44 tot 106 cm

Tunturi Verstelbare Hoelahoep Met Gewicht - Massage Hoela Hoep - Weighted Fitness Hula Hoop - 1,3 kg - Taille Omtrek Verstelbaar Van 44 tot 106 cm

Train je hele lichaam met de verstelbare hoelahoep Train alle grote spieren in je lichaam met deze verstelbare hoelahoep! Met 24 schakelstukken kun je de hoepel helemaal op maat maken en het meegeleverde gewicht geeft extra uitdaging aan je training. Met de hoelahoep train je je buik-, rug-, been- en bilspieren. Bovendien verbeter je je coördinatie, worden je heupen en rug soepeler en train je je rompstabiliteit. Daarnaast is hoelahoepen een uitstekende manier om calorieën te verbranden en te werken aan je conditie. De masserende noppen verbeteren de bloedtoevoer rondom je buik, rug en heupen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
fitnessdelivery.nl | bekijken >

9. Nuvance - Weerstandsbanden Set Incl. Draagtas - 5 Delige Set - Resistance Band - Fitness Elastiek - Incl. eBook - Roze

Nuvance - Weerstandsbanden Set Incl. Draagtas - 5 Delige Set - Resistance Band - Fitness Elastiek - Incl. eBook - Roze

Geen zin om elke keer naar de sportschool te gaan? Haal de sportschool naar jou thuis met deze weerstandsbanden set van Nuvance! Met deze 5-delige weerstandsbanden set kan jij nu je billen en benen helemaal in vorm krijgen zonder een voet in de sportschool te zetten.Hierdoor kan je vanuit je eigen woonkamer trainen op een efficiënte manier. Voordelen van onze weerstandsbanden: Inclusief eBook met doelgerichte oefeningen; Train met 5 verschillende weerstanden; Glijden/rollen niet tijdens je work-out; Zweetbestendige weerstandsband; Geschikt voor beginners en professionals; Train waar en wanneer je wilt; Wasbaar (tot 30 graden).

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

10. Avento Springtouw Basic - Slim Grip - Zwart

Avento Springtouw Basic - Slim Grip - Zwart

Dit lichtgewicht speed springtouw van Avento is uiterst geschikt voor zowel conditie-, coördinatie- als krachttrainingen. Gebruik het springtouw tijdens een warming-up of als hoofddeel van je workout. De voorgevormde handvatten liggen prettig in de hand en zijn licht van gewicht. De lengte van het springtouw is eenvoudig aan te passen door middel van de koordstopper. Kenmerken: lengte koord ca. 280 cm dikte koord ca. 0.5 cm lengte handgreep ca. 12.5 cm gewicht ca. 75 gram

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

Lees ook:

Hoeveel herhalingen moet ik maken bij krachttraining

Raymond Veldkamp

Bepaal je doel voor meer resultaat

Raymond Veldkamp

Focus op krachttraining

Raymond Veldkamp