Training

2 tips om sneller vet te verbranden

Met deze 2 simpele tips zal je sneller resultaat behalen bij het verbranden van vet.

1. Start je workout vroeg in de ochtend

Zodra je ‘s ochtends wakker wordt, train je minimaal 30 minuten tot een uur. Studies tonen aan dat sporten in de ochtend tot 3x meer vet verbrandt dan wanneer je op een ander moment van de dag traint.

Dit komt omdat de belangrijkste energiebron van je lichaam overdag de koolhydraten zijn die je krijgt door maaltijden te eten. Als je meer dan 6 uur ‘s nachts slaapt, verbruikt je lichaam al die koolhydraten als energie voor verschillende lichaamsfuncties die zelfs tijdens je slaap doorgaan. Als je ‘s ochtends wakker wordt, heeft je lichaam geen koolhydraten als energie om te gebruiken en zal het in plaats daarvan lichaamsvet verbranden voor energie.

Cardio training ochtendOm van de deze vetverbrandingsmogelijkheid in de ochtend gebruik te kunnen maken, moet je ‘s morgens vroeg sporten. Eet geen ontbijt, want als je dat doet, geef je je lichaam gewoon wat koolhydraten als energiebron in plaats van het lichaamsvet dat je voor energie wilt verbranden.

Een ander groot voordeel van ‘s ochtends als eerste trainen, is dat je metabolisme op gang komt na je ochtendtraining. Ochtendtrainingen houden je metabolisme gedurende de dag hoog. Een verhoogde stofwisseling gedurende de dag betekent dat je meer calorieën verbrandt en meer gewicht verliest. Als je ‘s avonds traint, kan je nog steeds vet verbranden terwijl je traint, maar zodra je gaat slapen, vertraagt ​​je metabolisme en mis je al het extra vet dat je overdag kunt verbranden als je’ s ochtends had getraind. Als je slaapt, is je stofwisseling altijd het laagst. Een andere reden waarom het goed is om ‘s ochtends als eerste te sporten, is dat ook je stressniveau gedurende de dag zal verminderen.

Geavanceerde tip: wil je nog meer vet verbranden? Voeg 4 tot 6 uur na je ochtendtraining nog een training toe aan je dagelijkse routine. Houd je toch al hoge metabolisme hoger door gedurende de dag een 2e training toe te voegen. Als je serieus overweegt om een ​​2e training aan je dagelijkse routine toe te voegen, probeer dan ‘s ochtends je cardiotraining te doen. Meestal worden vette calorieën verbrand tijdens cardio met een matige intensiteit. Maak van je 2e training van de dag een training met gewichten. Meestal worden koolhydraten verbrand tijdens krachttraining. De spieren die je opbouwt door krachttraining helpen je ook om vet te verbranden. 1kg spier verbrandt 100 calorieën per dag of 0,5kg vet elke 70 dagen. Je verbrandt niet alleen meer calorieën, je ziet er ook beter uit – wat je gewicht ook is.

2. Neem op tijd een ontbijt

Een andere manier om je metabolisme de hele dag op peil te houden, is door te ontbijten. Nadat je ‘s ochtends hebt getraind, zoals eerder besproken, ga je gewoon ontbijten en geef je je lichaam de perfecte 1-2 combinatie om je metabolisme een vliegende start te geven.

ontbijt vet verbranden‘S Ochtends ontbijten is wat je metabolisme op gang brengt. Sla het ontbijt niet over en wacht niet tot halverwege de ochtend of middag met eten, je stofwisseling zal anders langzamer verlopen waardoor je geen extra vet verbrandt.

Zie het zo: je stofwisseling is een open haard die de hele dag vet verbrandt als je hem correct bedient. Als je ontbijt, gooi je in feite een blok hout in die open haard om het vet te laten verbranden.

Door te ontbijten, kan je de onbedwingbare trek die je later op de dag zou hebben, stoppen en naast het sporten in de ochtend, zal het eten van ontbijt je ook de hele dag door energiek houden en je stressniveau verlagen.

Tip voor gevorderden: probeer in plaats van slechts 2 maaltijden gedurende de dag, zoals lunch en diner, nog eens 4-5 kleine mini-maaltijden te eten die 2-3 uur uit elkaar liggen gedurende de dag. Herinner je je de open haard nog? Door deze mini-maaltijden te eten, gooi je precies de juiste hoeveelheid “hout” op de open haard om je metabolisme de hele dag door calorieën te laten verbranden. Stop je metabolisme niet door grote lunches of diners te eten, houd dat metabolisme van jou de hele dag vetverbrandend.

Ochtend checklist

  • Train ten minste 30 minuten na het wakker worden in de ochtend
  • Eet een gezond ontbijt
  • Verbrand vet en verlies meer gewicht gedurende de dag

Gebruik deze 2 tips om jouw six-pack te onthullen, in die ene jurk te passen voor een aanstaande bruiloft of reünie, of om indruk te maken op die ene speciale persoon. Wat jouw fitnessdoel ook is, de bovenstaande 2 tips zullen je zeker helpen deze te bereiken.

Lees ook:

Focus op krachttraining

Raymond Veldkamp

Bepaal je doel voor meer resultaat

Raymond Veldkamp

Behaal je doel met een Personal Trainer

Raymond Veldkamp