Boeken Mind

Boekreview: De edele kunst van not giving a fuck

De Edele Kunst Van Not Giving A Fuck

In deze generatie-definiërende zelfhulpgids is supersterblogger Mark Manson recht voor zijn raap om ons te laten zien hoe we kunnen stoppen om altijd “positief” te zijn, zodat we echt betere en gelukkigere mensen kunnen worden.

Dit boek is een #1 New York Times Bestseller en er zijn al meer dan 3 miljoen! exemnplaren van verkocht.

De Edele Kunst Van Not Giving A FuckAl tientallen jaren wordt ons verteld dat positief denken de sleutel is tot een gelukkig, rijk leven. “Fuck positiviteit,” zegt Mark Manson. “Laten we eerlijk zijn, alles is fucked en we moeten ermee leven.” Op zijn razendpopulaire internetblog, draait Manson er ook niet omheen en hoeft hij niet dubbelzinnig te zijn. Hij vertelt het zoals het is – met een dosis rauwe, verfrissende, eerlijke waarheid die vandaag de dag hard ontbreekt. De edele kunst van Not Giving a Fuck is zijn tegengif tegen de meegaande, “laten we ons allemaal goed voelen” mentaliteit die de moderne samenleving heeft geïnfecteerd en een generatie heeft verwend, hen beloond met gouden medailles alleen voor het meedoen in plaats van te winnen.

Manson maakt het argument, gesteund door academisch onderzoek en goed getimede poepgrappen, dat het verbeteren van ons leven niet gebaseerd is op ons vermogen om citroenen in limonade om te zetten, maar op het leren om citroenen beter te verteren. Mensen zijn gebrekkig en beperkt – “niet iedereen kan buitengewoon zijn, er zijn winnaars en verliezers in de samenleving, en een deel ervan is niet eerlijk of jouw schuld.” Manson raadt ons aan onze beperkingen te leren kennen en ze te accepteren. Als we eenmaal onze angsten, fouten en onzekerheden omarmen, kunnen we beginnen met het vinden van moed, doorzettingsvermogen, eerlijkheid, verantwoordelijkheid, nieuwsgierigheid en vergeving die we zoeken, als we stoppen met rennen en vermijden en de confrontatie aangaan met pijnlijke waarheden.

Er zijn maar zoveel dingen waar we een fuck om kunnen geven, dus we moeten erachter komen welke er echt toe doen, maakt Manson duidelijk. Geld is leuk, maar zorgen maken over wat je met je leven doet, is beter, want echte rijkdom gaat over ervaring. Een broodnodig confronterend boek met real-talk, gevuld met vermakelijke verhalen en meedogenloze humor. De edele kunst van not giving a fuck is een verfrissende tik voor een generatie om hen te helpen een tevreden, geaard leven te leiden.

Dit boek is een echte aanrader voor iedereen die na 1980 is geboren en weleens worstelt met het vinden van geluk.

Één van de inzichten die wij leuk vonden uit het boek is dat het belangrijk is dat je doelen nastreeft waarbij je geniet van de reis naar het behalen van het doel. Een concreet voorbeeld: je zou graag als een rock-artiest gitaar willen kunnen spelen. Veel mensen denken er wel eens aan om net als je favoriete artiest op een podium de mooiste gitaarsolo’s te spelen. Zo’n doel is heel aanlokkelijk. Maar als je de weg ernaartoe niet leuk vindt, moet je het jezelf niet aandoen. Vele uren oefenen, pijn aan je vingers en de eerste periode geen fatsoenlijk nummer kunnen spelen. Dat onderdeel moet je leuk vinden. En eigenlijk leuker dan het uiteindelijk op het podium staan. Oftewel, als je iets doet dat je echt leuk vindt, komt het succes vanzelf.

Bekijk het boek op Bol.com:

Related posts

Wat is angst en paniek | Hulp en uitleg

Krachtblog.nl

Top 5 fitness boeken

Krachtblog.nl

De invloed van Social Media op ons leven

Krachtblog.nl

Plaats een reactie