MaterialenTraining

Flex Disc Mini unboxing en review

De Flex Disc is een nieuw lichaamsgewicht krachttraining product gemaakt door een fitness-liefhebber uit San Diego. Enkele voordelen van de Flex Disc zijn dat ze verwisselbare handgrepen hebben om de controle te verbeteren of de grijpkracht uit te dagen en ook bevestigingspunten voor weerstand tubes bevatten om de moeilijkheidsgraad te vergroten.

Wat zit er in de doos?

Op het eerste oog zijn het twee vreemde ronde schijven op wieltjes. Maar na enkele oefeningen gedaan te hebben, kom je er al snel achter dat er echt nagedacht is over het ontwerp. De 6 omnidirectionele wieltjes zorgen ervoor dat er niet teveel rolweerstand optreedt en ze geven het geheel veel stabiliteit. De wieltjes zitten al aan de Flex Discs gemonteerd, dus je kan er direct mee aan de slag.

De bijgeleverde foam pads hebben een diameter van 24 centimeter en een dikte van 1,9 centimeter. Ze passen precies op de Flex Discs en zorgen voor een aangename demping zodat je gewrichten ook een goede doorbloeding behouden tijdens de oefeningen. Dankzij de structuur op Flex Discs zullen de rubberen foam pads niet verschuiven tijdens het trainen.

Verder zijn de Flex Discs voorzien voor gaten in het midden van de disc waarin de optioneel verkrijgbare handgrepen te bevestigen zijn. Door handgrepen te gebruiken, vergroot je de toepassingsmogelijkheden van de Flex Discs. Ook rondom zijn de Flex Discs voorzien van gaten waaraan je het optioneel verkrijgbare weerstands trainingskoord kan bevestigen.

Wat kan je ermee?

Flex Discs vergroten je mobiliteit, stabiliteit, balans en kracht, voor een intensieve training voor het hele lichaam. Verschillend van andere sliding producten biedt Flex Disc een balansuitdaging waarbij je de excentrische en concentrische beweging onder controle moet houden.
Flex Disc Mini

Het gepatenteerde ontwerp van de Flex Disc heeft heeft 6 wieltjes met dubbele kogellagers die ervoor zorgen dat je moeiteloos in elke richting beweegt op elke ondergrond. De Diameter van de Flex Disc Mini is 25,4 cm. Elke Flex Disc wordt geleverd met een 1,9 cm dikke rubberen pad die je op de disc of vloer kan leggen voor extra demping.

Je kan de Flex Discs gebruiken op oppervlakken van rubber, tapijt, cement of hout.

Inclusief:
• Midden naaf voor afneembare, zelf sluitende handgreep.
• Bevestigingspunten voor buizen, kabels en veren voor belastbaarheid.
• 19 mm rubberen pad per schijf die op de schijf of vloer kan worden geplaatst voor demping.

De verschillende Flex Disc accessoires:
Kettlebell Handle
Dome Handle
Flex Disc

Bekijk de beste prijzen voor de De Flex Disc Mini en alle andere Flex Disc producten

Lees ook:

Hoe maak ik een goed Fitness Schema

Raymond Veldkamp

De 5 bestverkochte Kettlebells van dit moment

Raymond Veldkamp

Behaal je doel met een Personal Trainer

Raymond Veldkamp