Voeding

GABA als voedingssupplement

Als je graag intensief sport, weet je dat het beoogde resultaat niet zo maar vanzelf gaat. Naast veel trainen is je lichaam pas écht in staat om optimaal te presteren als jij goed voor jezelf zorgt. Na periodes van inspanning moet je ook tijden inplannen waarop je lichaam tot rust en herstel kan komen. In principe haalt je lichaam alles wat het nodig heeft uit je voeding. Soms kan je lijf echter wel wat extra ondersteuning gebruiken. Body Supplies is online leverancier van voedingssupplementen. Na een intensief trainingsprogramma, maar ook voor het herstel na een ongeluk of een vervelende blessure, kunnen voedingssupplementen ervoor zorgen dat je een tijdelijke behoefte hebt aan extra ondersteuning. Zo ook door het supplement GABA.

Wat is GABA?

GABA staat voor gamma-aminoboterzuur. Het is een aminozuur, dat in principe door je lichaam zelf kan worden aangemaakt. Veel aminozuren zijn bouwstenen voor eiwitten. Het bouwplan voor elk eiwit dat je lichaam aanmaakt, staat gecodeerd in je DNA. Echter, GABA is geen aminozuur dat je gebruikt als bouwsteen. GABA is een van de aminozuren die door je lichaam voor andere functies worden ingezet. GABA treedt op als neurotransmitter en heeft een belangrijke rol in de ontspanning van je lichaam. Het werkt stressregulerend en voorkomt overactiviteit. Ook heeft het een belangrijke rol in je slaapregulatie. Tijdens periodes van intensieve training is GABA nodig om spieropbouw te stimuleren.

Wanneer extra behoefte aan GABA?

GABA wordt door je lichaam zelf aangemaakt of uit je dagelijkse voeding gehaald. Met name broccoli, noten, bladgroenten, tomaten en eieren hebben een hoog gehalte aan GABA. Het stimuleert de aanmaak van het groeihormoon HGH, dat essentieel is voor spieropbouw. Wie bezig is met een intensief trainingsprogramma waarbij vetverbranding en spieropbouw belangrijk zijn, kan een tijdelijke extra behoefte aan GABA hebben. Je kunt dit ondervangen door GABA-supplementen aan je voeding toe te voegen. Zijn er ook situaties waarbij gamma-aminoboterzuur als toevoeging niet gewenst is? Je kunt het beter niet gebruiken in combinatie met bloeddrukverlagende middelen of antidepressiva. Ook alcohol gaat niet goed samen met dit supplement.

Welke GABA kan ik bestellen?

In het assortiment van Body Supplies vind je een aantal zeer goede GABA supplementen. Alle zijn afkomstig van leveranciers die bewezen kwaliteit leveren en supplementen van zeer grote zuiverheid kunnen garanderen. Bij Body Supplies heb je de keuze uit supplementen in capsulevorm of als poeder. Kies je voor capsules, neem je supplement dan in voor je training, met een glas water. Kies je voor de poedervariant, verwerk het dan bijvoorbeeld in een smakelijke en gezonde eiwitshake. Capsules leveren we in diverse doseringen en in kleine of grotere verpakkingseenheden.

Body Supplies, compleet assortiment en goede service

GABA supplementen en andere preparaten van Body Supplies kunnen je helpen om je sportieve of gezondheidsdoelen op verantwoorde en snelle wijze te bereiken. Overleg met je trainer of arts welke ondersteuning je lichaam kan gebruiken en bestel je voedingssupplementen vervolgens online bij Body Supplies.

Andere populaire GABA supplementen

Bijgewerkt: 14-06-2024

1. Vitakruid Gaba Plus Sublinguaal Voedingssupplement - 90 smelttabletten

Vitakruid Gaba Plus Sublinguaal  Voedingssupplement - 90 smelttabletten

Als we ouder worden maakt ons lichaam bepaalde stoffen steeds minder aan. Dit is ook het geval met GABA, gelukkig bestaat Vitakruid GABA Plus! Gaba, ook wel bekend als Gamma-aminoboterzuur bevordert het concentratievermogen en is goed voor de gemoedstoestand.

€ 19,92

Bekijken >

2. Nutrimea - Gaba 750 mg - verbetert slaap en vermindert stress - 60 vegacaps

Nutrimea - Gaba 750 mg - verbetert slaap en vermindert stress - 60 vegacaps

WAT IS GABA?: GABA (acide ϒ-aminobutyrique) is de meest voorkomende neurotransmitter in de hersenen en treedt op bij de regeling van de hersenactiviteit bij volwassenen. Gaba speelt twee verschillende rollen op verschillende momenten van het leven. Bij de volwassene zal het als een inhibitor handelen door de excitatie van de neuronen te verhinderen en bij een baby zal het juist als stimulator handelen voor embryonale ontwikkeling en voor de neuronen.

€ 15,90

Bekijken >

3. PURE GABA - 500mg - 180 V-Caps - gamma-aminoboterzuur - aminozuur - vegan capsules

PURE GABA - 500mg - 180 V-Caps - gamma-aminoboterzuur - aminozuur - vegan capsules

Ontdek de vele voordelen nu van PURE GABA met maar liefst 500mg per capsule waardoor een tekort verleden tijd is! PURE GABA 500mg eigenschappen: GABA is een niet-essentieel aminozuur die dient als neurotransmitter en het supplement wordt steeds populairder bij bodybuilders. GABA (gamma-aminoboterzuur) komt veel voor in de hersenen, en speelt daar een belangrijke rol. Het lichaam maakt GABA zelf aan en haalt de nodige voedingsstoffen hiervoor uit voeding zoals: sojabonen, eieren, tomaten en zaden. Wanneer je te weinig van dit soort voeding binnen krijgt kan een tekort ontstaan. Met de capsules van PURE krijg je altijd voldoende kwalitatieve GABA binnen.

€ 16,90

Bekijken >

4. GABA met L-theanine - Natuurlijk supplement - 475 mg GABA - natuurlijke rustgever - actief vitamine B6 (P-5-P) - vegan - 60 caps

GABA met L-theanine - Natuurlijk supplement - 475 mg GABA - natuurlijke rustgever - actief vitamine B6 (P-5-P) - vegan - 60 caps

GABA met L-theanine is een uniek GABA-complex met een synergetische werking, gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. ➡️ Unieke samenstelling - GABA met L-theanine en de actieve vorm van B6 (pyridoxaal-5-fosfaat) ➡️ Synergetische formule - L-theanine en actief vitamine B6 (P-5-P) hebben een synergetische werking met GABA. ➡️ Hoog gedoseerd - In één capsule zit 475 mg GABA, een krachtige maar verantwoorde dosering. ➡️ Direct opneembaar - De ingrediënten in dit product zijn actief, natuurlijk en direct te gebruiken door het lichaam. ➡️ Goed voor de geestelijke balans - De B6 ondersteunt de geestelijke balans. Wegen de wetgeving mogen we niets claimen m.b.t.

€ 24,95

Bekijken >

5. GABA met L-theanine - 700 mg GABA - 60 Zuig tabletten - Natuurlijke rustgever - Actief vitamine B6 (P-5-P) - Vegan - Luto Supplements

GABA met L-theanine - 700 mg GABA - 60 Zuig tabletten - Natuurlijke rustgever - Actief vitamine B6 (P-5-P) - Vegan - Luto Supplements

Ontdek de kalmerende kracht van GABA met L-theanine in onze nieuwste formule van Luto Supplements. Onze tabletten zijn ontworpen om natuurlijke rust te bevorderen en bevatten actieve vitamine B6 (P-5-P) voor een nog betere ondersteuning van uw welzijn. Belangrijkste Kenmerken: Natuurlijke Rustgever: Onze GABA (Gamma-Aminoboterzuur) tabletten zijn bedoeld om u te helpen ontspannen en een gevoel van innerlijke kalmte te bevorderen, zonder het gebruik van kunstmatige ingrediënten. L-theanine uit Groene Thee: We hebben gekozen voor natuurlijke L-theanine, gewonnen uit groene thee extract, voor een evenwichtige en natuurlijke benadering van ontspanning.

€ 16,91

Bekijken >

6. GABA 3000 - 320 capsules a 750 mg - Gamma Aminoboterzuur - Hoge dosering met 3000 mg per dagelijkse portie - Aminozuur - Premium kwaliteit

GABA 3000 - 320 capsules a 750 mg - Gamma Aminoboterzuur - Hoge dosering met 3000 mg per dagelijkse portie - Aminozuur - Premium kwaliteit

GABA γ-aminoboterzuur (Gamma-aminoboterzuur, afgekort GABA), ook wel 4-aminoboterzuur of piperidinezuur genoemd, is een amine van boterzuur en is een van de niet-proteïnogene aminozuren. Samen met glutamaat (exciterende neurotransmitter) is GABA de belangrijke neurotransmitter in het centrale zenuwstelsel die een remmend effect kan hebben op specifieke GABA-receptoren. GABA wordt in ons lichaam geproduceerd, zowel in de alvleesklier als in de hersenen. Omdat GABA de bloed-hersenbarrière niet kan passeren, moet ons lichaam het op deze 2 plaatsen produceren. Hoogtepunten op een rij: Elk blikje bevat 320 GABA-capsules met een actief ingrediëntgehalte van 750 mg per capsule.

€ 29,90

Bekijken >

7. GABA - 350 mg - 60 zuigtabletten - aminozuren - neurotransmitter - geestelijke rust - mentale balans - werking zenuwstelsel - vegan

GABA - 350 mg - 60 zuigtabletten - aminozuren - neurotransmitter - geestelijke rust - mentale balans - werking zenuwstelsel - vegan

GABA, ook wel gamma-aminoboterzuur is een niet-essentieel aminozuur dat functioneert als neurotransmitter in onze hersenen. Het is de belangrijkste, remmende neurotransmitter in ons centrale zenuwstelsel. Deze neurotransmitter remt de invloed van externe prikkels en helpen je ontspannen. Daarmee is GABA een populair supplement voor mensen met een hectische levensstijl. GABA wordt van nature geproduceerd in ons lichaam. De eiwitten die wij binnenkrijgen uit onze voeding worden omgezet naar o.a. het aminozuur Glutamine. Uit L-Glutamine wordt vervolgens GABA gevormd.

€ 22,90

Bekijken >

8. GABA 600 V-CAPS 60 PHARMANUTRICS // GABA 600 MG // RUSTGEVEND // KALMEREND

GABA 600 V-CAPS 60 PHARMANUTRICS // GABA 600 MG // RUSTGEVEND // KALMEREND

GABA 600 MGGAMMA AMINOBOTERZUUR

€ 18,90

Bekijken >

9. Dr. Mercola - L-Theanine Plus GABA - rustgever - 60 capsules

Dr. Mercola - L-Theanine Plus GABA - rustgever - 60 capsules

Toepassing van Dr. Mercola L-Theanine plus GABA: Deze betrouwbare mix biedt voordelen van binnenuit en is handig wanneer je door stressvolle tijden gaat. Onze geavanceerde L-Theanine Plus GABA-formule werkt samen om de natuurlijke stressrespons van je hersenen te ondersteunen, waardoor ontspanning en kalmte worden bevorderd.Ervaar verbeterde focus en denkvermogen overdag, terwijl je 's nachts de kwaliteit van je slaap verbetert – zodat je de hele dag kunt floreren.* Hoogtepunten Onze L-Theanine Plus GABA bevordert ontspanning, stressmanagement, metabole en immuungezondheid, focus en mentale helderheid – zonder je zorgen te maken over cafeïnejitters.

€ 46,95

Bekijken >

10. BiotechUSA - slaap - GABA (60 capsules)

BiotechUSA - slaap - GABA (60 capsules)

Voedingssupplementcapsule met gamma-aminoboterzuurgehalte. Waarom raden we BioTechUSA GABA-capsules aan? 1000 mg GABA per dagelijkse dosis Voldoende verpakking voor 30 dagen Meer dan 4 letters GABA is een acroniem, het staat voor gamma-aminoboterzuur. Deze verbinding is in wezen een aminozuurderivaat, gemaakt van glutamine, een voorwaardelijk aminozuur. Wat bevatten BioTechUSA GABA-capsules? In 1 dagelijkse portie (2 capsules): 1000 mg gamma-aminoboterzuur GABA bevat net als alle andere BioTechUSA-producten veilige en zorgvuldig geselecteerde ingrediënten.

€ 15,90

Bekijken >

Lees ook:

De voordelen van wei-eiwit

Raymond Veldkamp

De 10 beste aminozuren fitness supplementen

Raymond Veldkamp

Eiwitrijk eten op reis

Raymond Veldkamp