Voeding

GABA als voedingssupplement

Als je graag intensief sport, weet je dat het beoogde resultaat niet zo maar vanzelf gaat. Naast veel trainen is je lichaam pas écht in staat om optimaal te presteren als jij goed voor jezelf zorgt. Na periodes van inspanning moet je ook tijden inplannen waarop je lichaam tot rust en herstel kan komen. In principe haalt je lichaam alles wat het nodig heeft uit je voeding. Soms kan je lijf echter wel wat extra ondersteuning gebruiken. Body Supplies is online leverancier van voedingssupplementen. Na een intensief trainingsprogramma, maar ook voor het herstel na een ongeluk of een vervelende blessure, kunnen voedingssupplementen ervoor zorgen dat je een tijdelijke behoefte hebt aan extra ondersteuning. Zo ook door het supplement GABA.

Wat is GABA?

GABA staat voor gamma-aminoboterzuur. Het is een aminozuur, dat in principe door je lichaam zelf kan worden aangemaakt. Veel aminozuren zijn bouwstenen voor eiwitten. Het bouwplan voor elk eiwit dat je lichaam aanmaakt, staat gecodeerd in je DNA. Echter, GABA is geen aminozuur dat je gebruikt als bouwsteen. GABA is een van de aminozuren die door je lichaam voor andere functies worden ingezet. GABA treedt op als neurotransmitter en heeft een belangrijke rol in de ontspanning van je lichaam. Het werkt stressregulerend en voorkomt overactiviteit. Ook heeft het een belangrijke rol in je slaapregulatie. Tijdens periodes van intensieve training is GABA nodig om spieropbouw te stimuleren.

Wanneer extra behoefte aan GABA?

GABA wordt door je lichaam zelf aangemaakt of uit je dagelijkse voeding gehaald. Met name broccoli, noten, bladgroenten, tomaten en eieren hebben een hoog gehalte aan GABA. Het stimuleert de aanmaak van het groeihormoon HGH, dat essentieel is voor spieropbouw. Wie bezig is met een intensief trainingsprogramma waarbij vetverbranding en spieropbouw belangrijk zijn, kan een tijdelijke extra behoefte aan GABA hebben. Je kunt dit ondervangen door GABA-supplementen aan je voeding toe te voegen. Zijn er ook situaties waarbij gamma-aminoboterzuur als toevoeging niet gewenst is? Je kunt het beter niet gebruiken in combinatie met bloeddrukverlagende middelen of antidepressiva. Ook alcohol gaat niet goed samen met dit supplement.

Welke GABA kan ik bestellen?

In het assortiment van Body Supplies vind je een aantal zeer goede GABA supplementen. Alle zijn afkomstig van leveranciers die bewezen kwaliteit leveren en supplementen van zeer grote zuiverheid kunnen garanderen. Bij Body Supplies heb je de keuze uit supplementen in capsulevorm of als poeder. Kies je voor capsules, neem je supplement dan in voor je training, met een glas water. Kies je voor de poedervariant, verwerk het dan bijvoorbeeld in een smakelijke en gezonde eiwitshake. Capsules leveren we in diverse doseringen en in kleine of grotere verpakkingseenheden.

Body Supplies, compleet assortiment en goede service

GABA supplementen en andere preparaten van Body Supplies kunnen je helpen om je sportieve of gezondheidsdoelen op verantwoorde en snelle wijze te bereiken. Overleg met je trainer of arts welke ondersteuning je lichaam kan gebruiken en bestel je voedingssupplementen vervolgens online bij Body Supplies.

Andere populaire GABA supplementen

1. Vitakruid Gaba Plus Sublinguaal Voedingssupplement - 90 smelttabletten

Vitakruid Gaba Plus Sublinguaal  Voedingssupplement - 90 smelttabletten

GABA Plus is te gebruiken bij innerlijke onrust, snel ge rriteerd. GABA bevordert een natuurlijke en gezonde nachtrust en is gunstig voor een goede geestelijke balans. Voordelen: Draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel B1, B6 Draagt bij tot een normale psychologische functie B1, B6 Zorgt voor ontspanning en bevordert de nachtrust Doet de geestelijke druk en spanning afnemen Positief voor lichaam en geest Voor een heldere geest Goed en snel opneembaar door zuig/smelttabletten Lekkere smaak

Prijs: 19,92

Bekijk

2. GABA 750 mg - verbetert slaap en vermindert stress - NUTRIMEA - 60 capsules

GABA 750 mg - verbetert slaap en vermindert stress - NUTRIMEA - 60 capsules

WAT IS GABA?: GABA (acide ϒ-aminobutyrique) is de meest voorkomende neurotransmitter in de hersenen en treedt op bij de regeling van de hersenactiviteit bij volwassenen. Gaba speelt twee verschillende rollen op verschillende momenten van het leven. Bij de volwassene zal het als een inhibitor handelen door de excitatie van de neuronen te verhinderen en bij een baby zal het juist als stimulator handelen voor embryonale ontwikkeling en voor de neuronen. KALMTE EN ONTSPANNING U heeft een druk leven en u wilt graag rust terug vinden ? GABA is betrokken bij verschillende reacties en met name bij de regeling van de transmissie van de zenuwsignalen, van de spieren en zelfs bij verlaging van de hartfrequentie.

Prijs: 16,90

Bekijk

3. XXL Nutrition GABA 120 veggiecaps

XXL Nutrition GABA 120 veggiecaps

GABA is onder sporters bekend vanwege de vele positieve effecten. Wij bieden nu de beste kwaliteit GABA aan tegen een zeer scherpe prijs. Veel gebruikte combinatie door sporters GABA wordt vaak gebruikt door sporters in combinatie met L-Ornithine en L-Arginine. Zie de GH Stack! Gebruik Neem 1 capsule 2 tot 3 keer per dag, bij voorkeur op een lege maag Veel gestelde vragen V) Heeft GABA bijwerkingen? A) Een klein aantal gebruikers voelt lichte tintelingen door het lichaam na het gebruik van GABA. Hoewel er geen aanwijzingen zijn dat dit gevaar oplevert, kan het als onprettig ervaren worden.

Prijs: 11,85

Bekijk

4. JUVO RAW GREEN PROTEINEbio

JUVO RAW GREEN PROTEINEbio

JUVO RAW GREEN PROTEÏNEN Vegan MAALTIJD Gemaakt van 33 duurzaam geteelde ingrediënten. Glutenvrij, bevat GEEN suiker, caseïne, lactose, soya, gist, wei, ei of melk! Geen geur-, kleur- of smaakstoffen. Non GMO! 160 calorieën per maaltijd. 520 gram is 13 maaltijden. Proteïnen (eiwitten) dragen bij tot de instandhouding van normale botten en spieren en dragen bij tot een groei van de spiermassa. Plantaardige proteïnen zonder toevoegingen geschikt voor langdurige gebruik, vegetariërs, veganisten.

Prijs: 57,95

Bekijk

5. GABA met L-theanine - Natuurlijk supplement - 475 mg GABA - natuurlijke rustgever - actief vitamine B6 (P-5-P) - vegan - 60 caps

GABA met L-theanine - Natuurlijk supplement - 475 mg GABA - natuurlijke rustgever - actief vitamine B6 (P-5-P) - vegan - 60 caps

GABA met L-theanine is een uniek GABA-complex met een synergetische werking, gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. ➡️ Unieke samenstelling - GABA met L-theanine en de actieve vorm van B6 (pyridoxaal-5-fosfaat) ➡️ Synergetische formule - L-theanine en actief vitamine B6 (P-5-P) hebben een synergetische werking met GABA. ➡️ Hoog gedoseerd - In één capsule zit 475 mg GABA, een krachtige maar verantwoorde dosering. ➡️ Direct opneembaar - De ingrediënten in dit product zijn actief, natuurlijk en direct te gebruiken door het lichaam.

Prijs: 23,95

Bekijk

6. amino tabletten

amino tabletten

Holland power Amino tablet 10000 van het merk Holland power zijn aminozuren in sterk geconcentreerde tabletten. Deze unieke formule versterkt massa-opbouw, spieropbouw en profiteert van een optimale verteerbaarheid.

Prijs: 25,00

Bekijk

7. Vitaminstore - GABA 500 mg - 100 vegicaps

Vitaminstore  - GABA 500 mg - 100 vegicaps

GABA (gamma-aminoboterzuur) is een lichaamseigen stof. Deze capsules leveren elk 500 mg GABA samen met 4 mg vitamine B6* in de biologisch actieve vorm van P5P.

Prijs: 25,95

Bekijk

8. First Class Nutrition - GABA 1000 (90 capsules)

First Class Nutrition - GABA 1000 (90 capsules)

Gamma-aminoboterzuur (GABA) is een γ-aminozuur dat in het menselijk lichaam fungeert als neurotransmitter. Gaba een natuurlijke rustgever! In de sportwereld zeer bekend 1000 mg GABA per capsule Geschikt voor zowel sporters als niet-sporters GABA is de afkorting van Gamma-Amino-Butryric-Acid, ofwel gamma-aminoboterzuur. GABA is een aminozuur die wordt aangemaakt in het centraal zenuwstelsel, ook wel een neurotransmitter genoemd. Gaba een natuurlijke rustgever! GABA is een supplement dat veel wordt gebruikt door sporters i.

Prijs: 23,65

Bekijk

Gerelateerde berichten

De relatie tussen voeding en ziekte

Krachtblog.nl

Waarom een voedingsschema zo belangrijk is

Krachtblog.nl

Hoe ziet jouw Voedingspatroon eruit

Krachtblog.nl