Voeding

GABA als voedingssupplement

Als je graag intensief sport, weet je dat het beoogde resultaat niet zo maar vanzelf gaat. Naast veel trainen is je lichaam pas écht in staat om optimaal te presteren als jij goed voor jezelf zorgt. Na periodes van inspanning moet je ook tijden inplannen waarop je lichaam tot rust en herstel kan komen. In principe haalt je lichaam alles wat het nodig heeft uit je voeding. Soms kan je lijf echter wel wat extra ondersteuning gebruiken. Body Supplies is online leverancier van voedingssupplementen. Na een intensief trainingsprogramma, maar ook voor het herstel na een ongeluk of een vervelende blessure, kunnen voedingssupplementen ervoor zorgen dat je een tijdelijke behoefte hebt aan extra ondersteuning. Zo ook door het supplement GABA.

Wat is GABA?

GABA staat voor gamma-aminoboterzuur. Het is een aminozuur, dat in principe door je lichaam zelf kan worden aangemaakt. Veel aminozuren zijn bouwstenen voor eiwitten. Het bouwplan voor elk eiwit dat je lichaam aanmaakt, staat gecodeerd in je DNA. Echter, GABA is geen aminozuur dat je gebruikt als bouwsteen. GABA is een van de aminozuren die door je lichaam voor andere functies worden ingezet. GABA treedt op als neurotransmitter en heeft een belangrijke rol in de ontspanning van je lichaam. Het werkt stressregulerend en voorkomt overactiviteit. Ook heeft het een belangrijke rol in je slaapregulatie. Tijdens periodes van intensieve training is GABA nodig om spieropbouw te stimuleren.

Wanneer extra behoefte aan GABA?

GABA wordt door je lichaam zelf aangemaakt of uit je dagelijkse voeding gehaald. Met name broccoli, noten, bladgroenten, tomaten en eieren hebben een hoog gehalte aan GABA. Het stimuleert de aanmaak van het groeihormoon HGH, dat essentieel is voor spieropbouw. Wie bezig is met een intensief trainingsprogramma waarbij vetverbranding en spieropbouw belangrijk zijn, kan een tijdelijke extra behoefte aan GABA hebben. Je kunt dit ondervangen door GABA-supplementen aan je voeding toe te voegen. Zijn er ook situaties waarbij gamma-aminoboterzuur als toevoeging niet gewenst is? Je kunt het beter niet gebruiken in combinatie met bloeddrukverlagende middelen of antidepressiva. Ook alcohol gaat niet goed samen met dit supplement.

Welke GABA kan ik bestellen?

In het assortiment van Body Supplies vind je een aantal zeer goede GABA supplementen. Alle zijn afkomstig van leveranciers die bewezen kwaliteit leveren en supplementen van zeer grote zuiverheid kunnen garanderen. Bij Body Supplies heb je de keuze uit supplementen in capsulevorm of als poeder. Kies je voor capsules, neem je supplement dan in voor je training, met een glas water. Kies je voor de poedervariant, verwerk het dan bijvoorbeeld in een smakelijke en gezonde eiwitshake. Capsules leveren we in diverse doseringen en in kleine of grotere verpakkingseenheden.

Body Supplies, compleet assortiment en goede service

GABA supplementen en andere preparaten van Body Supplies kunnen je helpen om je sportieve of gezondheidsdoelen op verantwoorde en snelle wijze te bereiken. Overleg met je trainer of arts welke ondersteuning je lichaam kan gebruiken en bestel je voedingssupplementen vervolgens online bij Body Supplies.

1. Vitakruid Gaba Plus Sublinguaal Voedingssupplement - 90 smelttabletten

Vitakruid Gaba Plus Sublinguaal  Voedingssupplement - 90 smelttabletten

Vitakruid GABA PlusHet eerste slijmvlies dat de tablet ontmoet is het mondslijmvlies. De GABA smelttablet van Vitakruid is zo gemaakt dat het direct door het mond- en wangslijmvlies wordt opgenomen. Voordelen van GABA plus van Vitakruid: - Smelttablet zorgt voor snelle werking door directe opname via mondslijmvlies - Opname door mondslijmvlies zorgt voor betere opname bestanddelen - Co-factoren vitamine B1 en magnesium maken GABA effectiever - De smelttablet heeft een prettige smaak- Magnesium is goed voor de gemoedstoestand, de leerprestaties, het concentratievermogen en het geheugen.

Prijs: 19,91

Bekijk op Bol.com

2. GABA 750 mg - verbetert slaap en vermindert stress - NUTRIMEA - 60 capsules

GABA 750 mg - verbetert slaap en vermindert stress - NUTRIMEA - 60 capsules

WAT IS GABA?: GABA (acide ϒ-aminobutyrique) is de meest voorkomende neurotransmitter in de hersenen en treedt op bij de regeling van de hersenactiviteit bij volwassenen. Gaba speelt twee verschillende rollen op verschillende momenten van het leven. Bij de volwassene zal het als een inhibitor handelen door de excitatie van de neuronen te verhinderen en bij een baby zal het juist als stimulator handelen voor embryonale ontwikkeling en voor de neuronen. KALMTE EN ONTSPANNING U heeft een druk leven en u wilt graag rust terug vinden ? GABA is betrokken bij verschillende reacties en met name bij de regeling van de transmissie van de zenuwsignalen, van de spieren en zelfs bij verlaging van de hartfrequentie.

Prijs: 16,90

Bekijk op Bol.com

3. XXL Nutrition GABA 120 veggiecaps

XXL Nutrition GABA 120 veggiecaps

GABA is onder sporters bekend vanwege de vele positieve effecten. Wij bieden nu de beste kwaliteit GABA aan tegen een zeer scherpe prijs. Veel gebruikte combinatie door sporters GABA wordt vaak gebruikt door sporters in combinatie met L-Ornithine en L-Arginine. Zie de GH Stack! Gebruik Neem 1 capsule 2 tot 3 keer per dag, bij voorkeur op een lege maag Veel gestelde vragen V) Heeft GABA bijwerkingen? A) Een klein aantal gebruikers voelt lichte tintelingen door het lichaam na het gebruik van GABA. Hoewel er geen aanwijzingen zijn dat dit gevaar oplevert, kan het als onprettig ervaren worden.

Prijs: 13,94

Bekijk op Bol.com

4. Fit&Shape 100% GABA (gamma-aminoboterzuur) poeder pot 100gram (met maatschep) 33 doseringen

Fit&Shape 100% GABA (gamma-aminoboterzuur)  poeder pot 100gram (met maatschep)  33 doseringen

GABA, ook wel Gamma-Aminoboterzuur genoemd, is een aminozuur die zelf ook door het lichaam wordt aangemaakt. Gamma-aminoboterzuur (GABA) is de 'neerwaartse' neurotransmitter die glutamaat (de belangrijkste prikkelende neurotransmitter van het lichaam) tegengaat. Stimulerende (exiterende) en remmende (inhiberende) neurotransmitters en deze twee houden elkaar in balans. Wanneer er een overactiviteit in de neuronen ontstaat zal GABA die een inhiberende activiteit heeft deze overactiviteit remmen. Hierdoor werkt GABA als een natuurlijke rustgever, remt het de zenuwimpulsen en heeft GABA een stress regulerende activiteit.

Prijs: 15,95

Bekijk op Bol.com

5. Vitaminstore - GABA 500 mg - 100 vegicaps

Vitaminstore  - GABA 500 mg - 100 vegicaps

GABA (gamma-aminoboterzuur) is een lichaamseigen stof. Deze capsules leveren elk 500 mg GABA samen met 4 mg vitamine B6* in de biologisch actieve vorm van P5P.

Prijs: 24,95

Bekijk op Bol.com

6. Now - GABA Formule (90 kauwtabs)

Now - GABA Formule (90 kauwtabs)

Bijzondere combinatie met taurine, inositol en L-theanine. Gemakkelijk in te nemen kauwtabletten. Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Prijs: 27,26

Bekijk op Bol.com

7. Juvo Raw green proteine

Juvo Raw green proteine

JUVO RAW GREEN PROTEÏNEN Vegan MAALTIJD Gemaakt van 33 duurzaam geteelde ingrediënten. Glutenvrij, bevat GEEN suiker, caseïne, lactose, soya, gist, wei, ei of melk! Geen geur-, kleur- of smaakstoffen. Non GMO! 160 calorieën per maaltijd. 520 gram is 13 maaltijden. Proteïnen (eiwitten) dragen bij tot de instandhouding van normale botten en spieren en dragen bij tot een groei van de spiermassa. Plantaardige proteïnen zonder toevoegingen geschikt voor langdurige gebruik, vegetariërs, veganisten.

Prijs: 57,94

Bekijk op Bol.com

8. First Class Nutrition - GABA 1000 (90 capsules)

First Class Nutrition - GABA 1000 (90 capsules)

Gamma-aminoboterzuur (GABA) is een γ-aminozuur dat in het menselijk lichaam fungeert als neurotransmitter. Veel gebruikt supplement door sporters. GABA, oftewel Gamma-aminoboterzuur is de belangrijkste neurotransmitter in de hersenen. De hoogste concentratie gamma-aminoboterzuur bevindt zich in het deel van de hersenen dat betrokken is bij de regulatie van het motoriek. GABA is een supplement dat veel wordt gebruikt door sporters i.v.m. vele voordelen.

Prijs: 28,15

Bekijk op Bol.com

Gerelateerde berichten

Verlaag je suiker inname in kleine stapjes

Krachtblog.nl

Steeds meer bekend over gezonde sportvoeding

Krachtblog.nl

Het effect van een Koolhydraatarm dieet

Krachtblog.nl