Voeding

GABA als voedingssupplement

Als je graag intensief sport, weet je dat het beoogde resultaat niet zo maar vanzelf gaat. Naast veel trainen is je lichaam pas écht in staat om optimaal te presteren als jij goed voor jezelf zorgt. Na periodes van inspanning moet je ook tijden inplannen waarop je lichaam tot rust en herstel kan komen. In principe haalt je lichaam alles wat het nodig heeft uit je voeding. Soms kan je lijf echter wel wat extra ondersteuning gebruiken. Body Supplies is online leverancier van voedingssupplementen. Na een intensief trainingsprogramma, maar ook voor het herstel na een ongeluk of een vervelende blessure, kunnen voedingssupplementen ervoor zorgen dat je een tijdelijke behoefte hebt aan extra ondersteuning. Zo ook door het supplement GABA.

Wat is GABA?

GABA staat voor gamma-aminoboterzuur. Het is een aminozuur, dat in principe door je lichaam zelf kan worden aangemaakt. Veel aminozuren zijn bouwstenen voor eiwitten. Het bouwplan voor elk eiwit dat je lichaam aanmaakt, staat gecodeerd in je DNA. Echter, GABA is geen aminozuur dat je gebruikt als bouwsteen. GABA is een van de aminozuren die door je lichaam voor andere functies worden ingezet. GABA treedt op als neurotransmitter en heeft een belangrijke rol in de ontspanning van je lichaam. Het werkt stressregulerend en voorkomt overactiviteit. Ook heeft het een belangrijke rol in je slaapregulatie. Tijdens periodes van intensieve training is GABA nodig om spieropbouw te stimuleren.

Wanneer extra behoefte aan GABA?

GABA wordt door je lichaam zelf aangemaakt of uit je dagelijkse voeding gehaald. Met name broccoli, noten, bladgroenten, tomaten en eieren hebben een hoog gehalte aan GABA. Het stimuleert de aanmaak van het groeihormoon HGH, dat essentieel is voor spieropbouw. Wie bezig is met een intensief trainingsprogramma waarbij vetverbranding en spieropbouw belangrijk zijn, kan een tijdelijke extra behoefte aan GABA hebben. Je kunt dit ondervangen door GABA-supplementen aan je voeding toe te voegen. Zijn er ook situaties waarbij gamma-aminoboterzuur als toevoeging niet gewenst is? Je kunt het beter niet gebruiken in combinatie met bloeddrukverlagende middelen of antidepressiva. Ook alcohol gaat niet goed samen met dit supplement.

Welke GABA kan ik bestellen?

In het assortiment van Body Supplies vind je een aantal zeer goede GABA supplementen. Alle zijn afkomstig van leveranciers die bewezen kwaliteit leveren en supplementen van zeer grote zuiverheid kunnen garanderen. Bij Body Supplies heb je de keuze uit supplementen in capsulevorm of als poeder. Kies je voor capsules, neem je supplement dan in voor je training, met een glas water. Kies je voor de poedervariant, verwerk het dan bijvoorbeeld in een smakelijke en gezonde eiwitshake. Capsules leveren we in diverse doseringen en in kleine of grotere verpakkingseenheden.

Body Supplies, compleet assortiment en goede service

GABA supplementen en andere preparaten van Body Supplies kunnen je helpen om je sportieve of gezondheidsdoelen op verantwoorde en snelle wijze te bereiken. Overleg met je trainer of arts welke ondersteuning je lichaam kan gebruiken en bestel je voedingssupplementen vervolgens online bij Body Supplies.

Andere populaire GABA supplementen

Bijgewerkt: 28-09-2023 16:48

1. Vitakruid Gaba Plus Sublinguaal Voedingssupplement - 90 smelttabletten

Vitakruid Gaba Plus Sublinguaal  Voedingssupplement - 90 smelttabletten

Vitakruid GABA PlusHet eerste slijmvlies dat de tablet ontmoet is het mondslijmvlies. De GABA smelttablet van Vitakruid is zo gemaakt dat het direct door het mond- en wangslijmvlies wordt opgenomen. Voordelen van GABA plus van Vitakruid: - Smelttablet zorgt voor snelle werking door directe opname via mondslijmvlies - Opname door mondslijmvlies zorgt voor betere opname bestanddelen - Co-factoren vitamine B1 en magnesium maken GABA effectiever - De smelttablet heeft een prettige smaak- Magnesium is goed voor de gemoedstoestand, de leerprestaties, het concentratievermogen en het geheugen. - Magnesium is goed bij vermoeidheid en moeheid. - Magnesium is gunstig voor een goede geestelijke balans.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
onzedrogist.nl | bekijken >
webvitaal.nl | bekijken >

2. GABA met L-theanine - Natuurlijk supplement - 475 mg GABA - natuurlijke rustgever - actief vitamine B6 (P-5-P) - vegan - 60 caps

GABA met L-theanine - Natuurlijk supplement - 475 mg GABA - natuurlijke rustgever - actief vitamine B6 (P-5-P) - vegan - 60 caps

GABA met L-theanine is een uniek GABA-complex met een synergetische werking, gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. ➡️ Unieke samenstelling - GABA met L-theanine en de actieve vorm van B6 (pyridoxaal-5-fosfaat) ➡️ Synergetische formule - L-theanine en actief vitamine B6 (P-5-P) hebben een synergetische werking met GABA. ➡️ Hoog gedoseerd - In één capsule zit 475 mg GABA, een krachtige maar verantwoorde dosering. ➡️ Direct opneembaar - De ingrediënten in dit product zijn actief, natuurlijk en direct te gebruiken door het lichaam. ➡️ Goed voor de geestelijke balans - De B6 ondersteunt de geestelijke balans. Wegen de wetgeving mogen we niets claimen m.b.t.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

3. PURE GABA - 500mg - 180 V-Caps - gamma-aminoboterzuur - aminozuur - vegan capsules

PURE GABA - 500mg - 180 V-Caps - gamma-aminoboterzuur - aminozuur - vegan capsules

Ontdek de vele voordelen nu van PURE GABA met maar liefst 500mg per capsule waardoor een tekort verleden tijd is! PURE GABA 500mg eigenschappen: GABA is een niet-essentieel aminozuur die dient als neurotransmitter en het supplement wordt steeds populairder bij bodybuilders. GABA (gamma-aminoboterzuur) komt veel voor in de hersenen, en speelt daar een belangrijke rol. Het lichaam maakt GABA zelf aan en haalt de nodige voedingsstoffen hiervoor uit voeding zoals: sojabonen, eieren, tomaten en zaden. Wanneer je te weinig van dit soort voeding binnen krijgt kan een tekort ontstaan. Met de capsules van PURE krijg je altijd voldoende kwalitatieve GABA binnen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
body-supplies.nl | bekijken >

4. Nutrimea - Gaba 750 mg - verbetert slaap en vermindert stress - 60 vegacaps

Nutrimea - Gaba 750 mg - verbetert slaap en vermindert stress - 60 vegacaps

WAT IS GABA?: GABA (acide ϒ-aminobutyrique) is de meest voorkomende neurotransmitter in de hersenen en treedt op bij de regeling van de hersenactiviteit bij volwassenen. Gaba speelt twee verschillende rollen op verschillende momenten van het leven. Bij de volwassene zal het als een inhibitor handelen door de excitatie van de neuronen te verhinderen en bij een baby zal het juist als stimulator handelen voor embryonale ontwikkeling en voor de neuronen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

5. GABA met L-theanine - 700 mg GABA - 60 Zuig tabletten - Natuurlijke rustgever - Actief vitamine B6 (P-5-P) - Vegan - Luto Supplements

GABA met L-theanine - 700 mg GABA - 60 Zuig tabletten - Natuurlijke rustgever - Actief vitamine B6 (P-5-P) - Vegan - Luto Supplements

Ontdek de kalmerende kracht van GABA met L-theanine in onze nieuwste formule van Luto Supplements. Onze tabletten zijn ontworpen om natuurlijke rust te bevorderen en bevatten actieve vitamine B6 (P-5-P) voor een nog betere ondersteuning van uw welzijn. Belangrijkste Kenmerken: Natuurlijke Rustgever: Onze GABA (Gamma-Aminoboterzuur) tabletten zijn bedoeld om u te helpen ontspannen en een gevoel van innerlijke kalmte te bevorderen, zonder het gebruik van kunstmatige ingrediënten. L-theanine uit Groene Thee: We hebben gekozen voor natuurlijke L-theanine, gewonnen uit groene thee extract, voor een evenwichtige en natuurlijke benadering van ontspanning.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

6. JUVO RAW GREEN PROTEINEbio

JUVO RAW GREEN PROTEINEbio

JUVO RAW GREEN PROTEÏNEN Vegan MAALTIJD Gemaakt van 33 duurzaam geteelde ingrediënten. Glutenvrij, bevat GEEN suiker, caseïne, lactose, soya, gist, wei, ei of melk! Geen geur-, kleur- of smaakstoffen. Non GMO! 160 calorieën per maaltijd. 520 gram is 13 maaltijden. Proteïnen (eiwitten) dragen bij tot de instandhouding van normale botten en spieren en dragen bij tot een groei van de spiermassa. Plantaardige proteïnen zonder toevoegingen geschikt voor langdurige gebruik, vegetariërs, veganisten.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

7. Amino tabletten 300 stuks

Amino tabletten 300 stuks

AMINO Tabs van Holland Power Nutrition bevatten maar liefst 9 essentiële aminozuren. Deze aminozuren (Leucine, Isoleucine, Leucine, Valine, Lysine, Phenylalanine, Threonine, Histidine en Methionine) zijn essentieel omdat deze niet door het lichaam zelf aangemaakt kunnen worden. Iedere serving AMINO Tabs van 8 tabletten bevat maar liefst 4945 mg vrije aminozuren. Deze zijn optimaal gedoseerd zodat ze perfect door het lichaam opgenomen kunnen worden. Er zijn geen onnodige toevoegingen terug te vinden in AMINO Tabs, dus je voorziet jouw lichaam van de meest kwalitatief hoogwaardige werkzame ingrediënten - AMINO Tabs from Holland Power Nutrition contain no less than 9 essential amino acids.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

8. Pharmanutrics GABA 600 V-CAPS 60

Pharmanutrics GABA 600 V-CAPS 60

GABA 600 MG GAMMA AMINOBOTERZUUR

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

9. Vitaminstore - GABA 500 mg - 100 vegicaps

Vitaminstore - GABA 500 mg - 100 vegicaps

GABA (gamma-aminoboterzuur) is een lichaamseigen stof. Deze capsules leveren elk 500 mg GABA samen met 4 mg vitamine B6* in de biologisch actieve vorm van P5P.Toegestane gezondheidsclaims: vitamine b6 is van belang voor het zenuwstelsel vitamine b6 zorgt voor een goede concentratie, geheugen en gemoedstoestand Veganistisch voedingssupplement. Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

Lees ook:

Kurkuma Supplement van Jaar 2019

Raymond Veldkamp

Download hier je Gratis Voedingsschema

Raymond Veldkamp

De 3 Verschillende lichaamstypen

Raymond Veldkamp