Training

Kies een sport die je volhoudt

Momenteel is het helemaal Hot om te sporten. Het lijkt wel of tegenwoordig iedereen sport. Op zich een hele mooie ontwikkeling gezien sporten gezond is voor iedereen, wanneer je de juiste dingen doet. Maar vraag jezelf af of je de sport die je doet wel echt leuk vindt.

Vroegtijdig stoppen

Waar het om gaat is dat je de sport die je beoefent volhoudt. Het komt helaas nog te vaak voor dat men vroegtijdig stopt met sporten omdat men er simpelweg niks aan vindt. Erg zonde en zeker een gemiste kans. Kies een sport waar je echt voldoening uit haalt en wat je leuk vindt. Het is erg logisch dat je een sport niet volhoudt omdat je alleen bij de gedachte al geen zin meer hebt. Van te voren je doel bepalen is hier ook heel belangrijk.

Krachttraining

Steeds meer mensen doen aan krachttraining. Dit is erg begrijpelijk gezien dit de meest effectieve sport is wanneer je gezonder wilt worden, je vet percentage wilt verlagen en je spiermassa wilt vergroten. Je ziet nog steeds veel mensen op de fiets, loopband en crosstrainer zich in het zweet werken en dit als enige training doen. Ten eerste moet je afvragen of je hiermee je doel bereikt en ten tweede of dit wel de meeste effectieve manier is om je doel te bereiken. Als laatste moet je je ook afvragen of je het echt leuk vindt om te doen. Krachttraining is een veel slimmere keus welke overigens ook erg leuk en afwisselend kan zijn als je weet wat je moet doen.

Afwisseling

Afwisseling is erg belangrijk, niet alleen voor jezelf maar ook zeker voor je lichaam.
Bedenk je dus wanneer je drie keer in de week op de crosstrainer stapt. Als je bijvoorbeeld groepslessen doet is het verstandig hierin te variëren. Info over de verschillende groepslessen vind je in het gratis E-Book. Bij krachttraining is het essentieel om te blijven wisselen in oefeningen, schema’s, manieren van trainen en spiergroepen. Dit word door ervaren krachttrainers gedaan door middel van periodisering. Hierbij maak je een schema voor een bepaalde periode met andere oefeningen, herhalingen, rust en sets.

Kies een sport die je volhoudt

Kijk goed naar wat voor sport je echt leuk vindt en welke je ook kan volhouden. Bedenk wel dat je bij elke sport van de bank af moet komen en dat het kracht, energie en inzet gaat kosten. Het hebben van een doel en het opstellen van een plan is daarom essentieel. Een trainingsmaatje is een aanrader. Naast dat het vaak een stuk gezelliger is, kan je maatje je bij krachttraining ook helpen. Tevens is het een goede stok achter de deur op dagen dat je net even minder gemotiveerd bent. Als de één geen zin heeft, heeft de ander het misschien wel en kan je elkaar motiveren.

Motivatie

Het is overigens heel normaal dat het wel eens voorkomt dat je geen zin hebt of moe bent. Dit heeft iedereen wel eens en vooral na een drukke dag is dit logisch.
Maar je zult voldoening halen uit het sporten en je zult je zelfs fitter en voldaan voelen na je training. Een keer overslaan is niet erg, als je maar regelmaat houdt in je trainingen. Je bent altijd voldaan als je toch gegaan bent en uitrusten kan daarna altijd nog 😉

Conclusie

Maak het jezelf niet te moeilijk om jezelf te dwingen een sport te doen die je helemaal niet leuk vindt en deze dus uiteindelijk ook niet volhoudt. Kies een sport die je interesseert en ga je hierin verdiepen zodat je weet hoe je deze sport het beste kunt beoefenen. Hier op Krachtblog kan je in ieder geval veel informatie vinden op het gebied van krachttraining, voeding, ontspanning en mind set.

Gratis Fitness en Voedingsschema’s

Wil je meteen goed aan de slag maar weet je niet waar je moet beginnen?
Je kan op Krachtblog Gratis Fitness en Voedingsschema’s downloaden.

Lees ook:

Top 5 fitness boeken

Raymond Veldkamp

2 tips om sneller vet te verbranden

Raymond Veldkamp

Wat is Time Under Tension (spierspanning)

Raymond Veldkamp