Voeding

Kurkuma Supplement van Jaar 2019

Isa Hoes en Medina Schuurman maakten zojuist op de Nationale Gezondheidsbeurs bekend dat kurkuma Supplement van het Jaar 2019 is geworden. Op de beurs konden bezoekers stemmen op hun favoriete vitamines, mineralen, kruiden en andere supplementen waar ze baat bij hebben. Online werden ook al duizenden stemmen uitgebracht.

Isa Hoes reageerde verrast: ‘Er is de afgelopen dagen op de beurs veel gestemd en ik vind het opvallend dat kurkuma het meest is gekozen. Veel mensen voelen zich daar blijkbaar prettiger door. Samen met Medina ben ik met ons bedrijf IM dagelijks bezig met de overgang bij vrouwen en daar kunnen ook supplementen een rol spelen. Zilverkaars en hop kunnen helpen tegen opvliegers. Ik denk dat vrouwen in de overgang zich daar niet zo bewust van zijn. Het is mooi dat je zo zelf aan je gezondheid kunt werken.’

Over kurkuma

Kurkuma bevat stoffen die een brede werking in het menselijk lichaam hebben. Het wordt gebruikt voor soepele gewrichten en voor het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed. Er zijn aanwijzingen dat kurkuma bijdraagt aan de normale werking van het zenuwstelstel, denk bijvoorbeeld aan geheugen en concentratievermogen. Daarnaast ondersteunt het mogelijk het immuunsysteem en het werkt cel beschermend. Kurkuma, ook wel geelwortel genoemd, is een specerij dat gebruikt wordt in bijvoorbeeld curry gerechten. De opname uit voeding is echter laag. Een supplement geeft een betere opname.

Supplementen top 5 van 2019

Kurkuma eindigde ruimschoots boven magnesium (winnaar 2018) en vitamine D (winnaar 2017). Visolie en multivitamine haalden de top 5.
1. Kurkuma
2. Vitamine D
3. Magnesium
4. Visolie (omega-3 vetzuren)
5. Multivitamine

Voornaamste reden: ‘een gezonde leefstijl nastreven’

Stemmers voor de Supplement van het Jaar verkiezing konden redenen aangeven waarom ze supplementen gebruiken. Ruim de helft klikte ‘een gezonde leefstijl nastreven’ aan. ‘Ik werk aan een betere weerstand’ en ‘ik het neem het voor sterke botten, betere stoelgang of een beter geheugen’ werden ook vaak aangevinkt.

1. Vitakruid Curcuma C3-2X 60 vegicaps

Vitakruid Curcuma C3-2X 60 vegicaps

Met Bioperine® voor een betere opname Het gebruik van een kurkuma-extract met een zeer hoog curcumine gehalte (95%) heeft een significant groter effect dan onbewerkte kurkuma (curcumine 2-9%).

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
webvitaal.nl | bekijken >

2. maxmedix Biologische Kurkuma capsules met zwarte peper en gember - 505 mg - 365 capsules voor 1 jaar

maxmedix Biologische Kurkuma capsules met zwarte peper en gember - 505 mg - 365 capsules voor 1 jaar

Biologische kurkuma met zwarte peper en gember van maxmedix bevat een dagelijkse dosering van 480 mg kurkuma van topkwaliteit. Dit gecertificeerd biologische kurkuma supplement is verrijkt met gember en piperine (zwarte peper) voor een verbeterde opname en hogere biologische beschikbaarheid. Kurkuma is een krachtige antioxidant goed voor het hart, bloedvaten en soepele gewrichten.* Met 365 capsules per verpakking heb je van dit curcumine supplement voor maar liefst 1 jaar voorraad.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

3. Proflexen - 60 Capsules

Proflexen - 60 Capsules

Retourbeleid: Dit product valt onder de categorie hygiënegoederen en wordt altijd verzegeld verzonden. Dit product kan alleen verzegeld en gesloten geretourneerd worden. Dit in verband met gezondheidsbescherming en/of hygiëne na het verbreken van de verzegeling na levering. Proflexen ingrediënten: Glucosamine, ChondroÏtine, MSM, Boswellia Extract, Curcuma Extract, Gember extract, Vitamine C, Bromelaïne, Papaja Extract, Mangaan, Zink, Selenium Hoe gebruikt u Proflexen? U neemt beide capsules in ongveer 30 minuten voor een maaltijd naar keuze. Wij raden u aan om hierna een glas van 300ml water te drinken.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

4. Biologische Kurkuma 1440mg Hoge Sterkte met Zwarte Peper en Gember - 180 Vegan Capsules - 3 Maanden Voorraad - Turmeric Voedingssupplementen met Curcumine - Nutravita

Biologische Kurkuma 1440mg Hoge Sterkte met Zwarte Peper en Gember - 180 Vegan Capsules - 3 Maanden Voorraad - Turmeric Voedingssupplementen met Curcumine - Nutravita

Kurkuma met zwarte peper en gember: Elke 1440 mg dagelijkse portie (2 capsules) van onze biologische kurkuma bevat: 1340mg biologische kurkuma (670mg per capsule), 80mg biologische gember (40mg per capsule) en 20mg biologische zwarte peper (10mg per capsule). Je kunt er zeker van zijn dat je een van de sterkste Organische Kurkuma supplementen krijgt. Elke fles met 180 capsules is goed voor een voorraad van 3 maanden, dat is pas echt waar voor je geld. Biologisch gecertificeerd: Onze kurkumapoeder, gember en zwarte peper zijn allemaal biologisch verkregen uit India en de kurkuma capsules zijn vervaardigd in het Verenigd Koninkrijk.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

5. Detox Xtra - 120 capsules - Zuivering lever en galblaas - Mariadistel - Artisjok - Paardenbloem - Curcuma | 7Bees

Detox Xtra - 120 capsules - Zuivering lever en galblaas - Mariadistel - Artisjok - Paardenbloem - Curcuma | 7Bees

Detox Xtra ondersteunt een gezonde lever/gal functie met 100% natuurlijke ingrediënten. Het heeft een goede invloed op de vertering van vetten en helpt bij een opgeblazen gevoel na het eten. Juiste selectie van klinisch-actieve ingrediënten. Voordelig: tot 50% goedkoper in vergelijking met losse ingrediënten. Zuivering Lever en Gal Synergetisch effect van 4 planten Mariadistel - Artisjok Paardenbloem - Curcuma Ondersteunt de goede werking van de lever De westerse mens wordt overrompeld door gifstoffen van de lucht, het water, het milieu en de voeding.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

6. Metagenics CurcuDyn Forte - 90 capsules

Metagenics CurcuDyn Forte - 90 capsules

Metagenics Curcudyn - Kruiden met vitaminen preparaat- Curcudyn bevat een kurkuma, boswellia en gemberextracten die bijdragen tot het behoud van soepele gewrichten* - Vitamine D draagt bij tot de normale werking van de spieren - Vitamine C draagt bij tot de normale werking van kraakbeen *Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese CommissieSamenstelling per dagdosering van 1 capsule %RIKurkumawortelextract (Curcuma longa L.)140 mg - Curcuminoiden100 mg - Turmerones11 mg Boswellia extract (Boswellia serrata Roxb. Ex Colebr.)65 mg - AKBA29 mg Gemberwortelextract (Zingiber officinale Rosc.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
webvitaal.nl | bekijken >

7. Arthorol Pro 30 capsules - Een geavanceerde 6 in 1 formule voor gewrichten, spieren en kraakbeen.

Arthorol Pro 30 capsules - Een geavanceerde 6 in 1 formule voor gewrichten, spieren en kraakbeen.

Flinndal Arthorol Pro is een geavanceerde 6 in 1 formule voor gewrichten, spieren en kraakbeen. Boswellia en gember helpen de gewrichten soepel te houden*. Vitamine D is goed voor de spieren en vitamine C, koper en mangaan zijn goed voor de instandhouding van kraakbeen.Het bewegingsapparaat is enorm belangrijk. Gewrichten, spieren en kraakbeen, we hebben ze nodig om soepel te kunnen bewegen. Maar waarom zijn net als spieren ook gewrichten en kraakbeen zo belangrijk om lekker in beweging te blijven?Overal waar botten samenkomen in het lichaam zijn er verbindingsstukken die voor mobiliteit zorgen. De uiteinden van de botten zijn bedekt met een elastische laag; het kraakbeen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

8. Nature's Finest Liver Cleanse Powder 125 g | Natuurlijk Mengsel van 4 Superfoods voor het Reinigen van de Lever | Geschikt voor Veganisten en Vegetariërs

Nature's Finest Liver Cleanse Powder 125 g | Natuurlijk Mengsel van 4 Superfoods voor het Reinigen van de Lever | Geschikt voor Veganisten en Vegetariërs

Een natuurlijke mix van superfoods ter ondersteuning van een gezonde leverVan biologische productieOndersteunt de levergezondheidHelpt de lever te reinigen en te ontgiften jeterRemt het vormen van vetophopingen rond de leverOndersteunt het immuunsysteemUitstekende smaak

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

9. Nutrimea - Kurkuma – Gember – Ontstekingsremmer – Antioxidant - 60 caps

Nutrimea - Kurkuma – Gember – Ontstekingsremmer – Antioxidant - 60 caps

Kurkuma heeft vele natuurlijke voordelen: Kurkuma wordt al sinds jaren gebruikt en helpt bij ontstekingen (vooral bij gewrichtsproblemen) en spijsverteringsproblemen. Kurkuma helpt ook bij het bestrijden van het verouderen van de cellen aangezien het veel antioxidanten heeft. Het wordt ook vaak gebruikt als detox kuur om het organisme te reinigen. Onze optimale formule met curcumine en piperine garandeert een tienvoudig effect en een maximale opname van ons voedingssupplement. Superior kurkuma: Nutrimea heeft meerdere wetenschappelijke studies betreffende kurkuma geanalyseerd en heeft de meest geschikte formule ontwikkeld.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

10. Vitals - Curcumine-SLCP - 120 Capsules - met solid lipid curcumin particles voor optimale biologische beschikbaarheid

Vitals - Curcumine-SLCP - 120 Capsules - met solid lipid curcumin particles voor optimale biologische beschikbaarheid

Curcumine is een van de meest bekende en meest toegepaste kruidenpreparaten. Curcumine is het belangrijkste werkzame bestanddeel van kurkuma, een aromatische specerij uit de wortel van de Curcuma longa. Kurkuma vindt haar oorsprong in de Indiase keuken, waar het onder de namen koenjit of geelwortel een belangrijk onderdeel vormt van de beroemde currygerechten. Traditioneel wordt curcumine ingezet ter ondersteuning van het immuunsysteem en voor het helpen behouden van een gezonde leverfunctie en spijsvertering. Daarnaast draagt het bij aan het behoud van soepele gewrichten en ondersteunt het de mentale balans en de werking van het centrale en perifere zenuwstelsel.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
webvitaal.nl | bekijken >

Lees ook:

De relatie tussen voeding en ziekte

Raymond Veldkamp

Ga altijd voor Optimale gezondheid

Raymond Veldkamp

De 10 lekkerste eiwitrepen voor herstel en spieropbouw

Raymond Veldkamp