Voeding

Kurkuma Supplement van Jaar 2019

Isa Hoes en Medina Schuurman maakten zojuist op de Nationale Gezondheidsbeurs bekend dat kurkuma Supplement van het Jaar 2019 is geworden. Op de beurs konden bezoekers stemmen op hun favoriete vitamines, mineralen, kruiden en andere supplementen waar ze baat bij hebben. Online werden ook al duizenden stemmen uitgebracht.

Isa Hoes reageerde verrast: ‘Er is de afgelopen dagen op de beurs veel gestemd en ik vind het opvallend dat kurkuma het meest is gekozen. Veel mensen voelen zich daar blijkbaar prettiger door. Samen met Medina ben ik met ons bedrijf IM dagelijks bezig met de overgang bij vrouwen en daar kunnen ook supplementen een rol spelen. Zilverkaars en hop kunnen helpen tegen opvliegers. Ik denk dat vrouwen in de overgang zich daar niet zo bewust van zijn. Het is mooi dat je zo zelf aan je gezondheid kunt werken.’

Over kurkuma

Kurkuma bevat stoffen die een brede werking in het menselijk lichaam hebben. Het wordt gebruikt voor soepele gewrichten en voor het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed. Er zijn aanwijzingen dat kurkuma bijdraagt aan de normale werking van het zenuwstelstel, denk bijvoorbeeld aan geheugen en concentratievermogen. Daarnaast ondersteunt het mogelijk het immuunsysteem en het werkt cel beschermend. Kurkuma, ook wel geelwortel genoemd, is een specerij dat gebruikt wordt in bijvoorbeeld curry gerechten. De opname uit voeding is echter laag. Een supplement geeft een betere opname.

Supplementen top 5 van 2019

Kurkuma eindigde ruimschoots boven magnesium (winnaar 2018) en vitamine D (winnaar 2017). Visolie en multivitamine haalden de top 5.
1. Kurkuma
2. Vitamine D
3. Magnesium
4. Visolie (omega-3 vetzuren)
5. Multivitamine

Voornaamste reden: ‘een gezonde leefstijl nastreven’

Stemmers voor de Supplement van het Jaar verkiezing konden redenen aangeven waarom ze supplementen gebruiken. Ruim de helft klikte ‘een gezonde leefstijl nastreven’ aan. ‘Ik werk aan een betere weerstand’ en ‘ik het neem het voor sterke botten, betere stoelgang of een beter geheugen’ werden ook vaak aangevinkt.

1. Proflexen - Gewrichten supplementen - 60 Capsules

Proflexen - Gewrichten supplementen - 60 Capsules

ProFlexen helpt gewrichten soepel en botten sterk te houden* ProFlexen is een 100% natuurlijk product dat geen chemicaliën of conserveringsmiddelen in zijn samenstelling heeft. De ingrediënten in ProFlexen zorgen voor: Voor gezond kraakbeen* Voor sterke spieren* Helpt gewrichten soepel en botten sterk te houden* Voor het behoud van een goede mobiliteit* *Evaluatie gezondheidsclaims voor Kurkuma is lopende. Retourbeleid: Dit product valt onder de categorie hygiënegoederen en wordt altijd verzegeld verzonden. Dit product kan alleen verzegeld en gesloten geretourneerd worden. Dit in verband met gezondheidsbescherming en/of hygiëne na het verbreken van de verzegeling na levering.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

2. Vitakruid Curcuma C3-2X 60 vegicaps

Vitakruid Curcuma C3-2X 60 vegicaps

Met Bioperine® voor een betere opname Het gebruik van een kurkuma-extract met een zeer hoog curcumine gehalte (95%) heeft een significant groter effect dan onbewerkte kurkuma (curcumine 2-9%).

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
onzedrogist.nl | bekijken >
webvitaal.nl | bekijken >

3. 5-HTP - 300mg - Griffonia - Helpt bij Stress - Nutrimea - 90 vegicaps

5-HTP - 300mg - Griffonia - Helpt bij Stress - Nutrimea - 90 vegicaps

GOEDE NACHTRUST L-Tryptofaan, beter bekend als 5 HTP, is een aminozuur dat van nature wordt geproduceerd door het lichaam uit onze voeding. 5 HTP stimuleert de aanmaak van serotonine: een belangrijke neurotransmitter die verantwoordelijk is voor het reguleren van het humeur, de angst en de slaap. Serotonine helpt bij de vorming van melatonine: het hormoon van de slaap. Een supplement 5 HTP is aanbevolen in geval van slaapstoornissen, migraines of stress. EXTRACT VAN PURE GRIFFONIA 5 HTP komt van een plant afkomstig uit West-Afrika: de Griffonia Simplicifolia. De plant groeit onder de zon van de Togolese, Ghanese en Ivoriaanse kust. Onze griffonia wordt niet in kassen geteeld.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

4. Your Super - GUT FEELING - Superfood Mix - Helpt bij afvallen, stoelgang en gezonde darmen - Detox supplementen

Your Super - GUT FEELING - Superfood Mix - Helpt bij afvallen, stoelgang en gezonde darmen - Detox supplementen

YOUR SUPERFOOD ORGANIC GUT FEELING MIX 150 gr Your Super GUT FEELING helpt je om problemen met je spijsvertering goed aan te pakken om zo op een gezonde manier afvallen te ondersteunen. Verbeter je metabolisme door dagelijks Your Super Gut Feeling in te nemen. Gut Feeling is een superfood mix die je toevoegt aan een koude of warme drank om zo de groei van gezonde darmbacteriën te stimuleren, je spijsvertering te verbeteren en een opgeblazen gevoel, gasvorming of stoelgang klachten te reduceren. Your new best friend! Your Super Gut Feeling is de ideale detox, omdat het je darmen reinigt en je metabolisme versnelt, wat helpt bij het afvallen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

5. KURKUMA - Zwarte peper – Ontstekingsremmer – Antioxidant - NUTRIMEA - 90 caps

KURKUMA - Zwarte peper – Ontstekingsremmer – Antioxidant - NUTRIMEA - 90 caps

Kurkuma heeft vele natuurlijke voordelen: Kurkuma wordt al sinds jaren gebruikt en helpt bij ontstekingen (vooral bij gewrichtsproblemen) en spijsverteringsproblemen. Kurkuma helpt ook bij het bestrijden van het verouderen van de cellen aangezien het veel antioxidanten heeft. Het wordt ook vaak gebruikt als detox kuur om het organisme te reinigen. Onze optimale formule met curcumine en piperine garandeert een tienvoudig effect en een maximale opname van ons voedingssupplement. Superior kurkuma: Nutrimea heeft meerdere wetenschappelijke studies betreffende kurkuma geanalyseerd en heeft de meest geschikte formule ontwikkeld.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

6. Clearly Kurkuma 500mg Capsules (60) - Verbeterde opneembaarheid - Antioxidant - Superfood

Clearly Kurkuma 500mg Capsules (60) - Verbeterde opneembaarheid - Antioxidant - Superfood

Kurkuma Meriva® een hoog absorberende Kurkuma draagt bij aan de normale werking van gewrichten, ontstekingen, spierpijn en immuunsysteem. 29x keer beter opneembaar - Kurkuma Meriva® neemt 29x keer beter op dan gewone kurkuma door de combinatie met Phytosome®. Klinisch onderzocht - Ondersteund door 35 klinische studies met meer dan 2.000 proefpersonen. Kurkuma is een specerij dat gemaakt wordt van de wortel van de Curcuma longa plant. Uit onderzoek blijkt dat curcumine zich bindt aan giftige metalen en ontstekingsremmend werkt. Kurkuma is bovendien een sterke antioxidant die vrije radicalen (dat zijn ziekteverwekkende deeltjes) opvangt en neutraliseert.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

7. NatureWise - Curcumine Kurkuma 2250mg met Zwarte Peper extract - (180 stuks)

NatureWise - Curcumine Kurkuma 2250mg met Zwarte Peper extract - (180 stuks)

Curcumine is de belangrijkste actieve stof in kurkumawortel, een traditioneel Aziatisch geneesmiddel en keukenkruid dat al duizenden jaren gewaardeerd wordt om zijn helende eigenschappen. Vandaag de dag is kurkuma curcumine een van de meest uitgebreid onderzochte natuurlijke geneesmiddelen van de moderne tijd, met meer dan 3000 gepubliceerde studies die het brede scala aan potentiële gezondheidsvoordelen onderzoeken. Ons premium curcumine complex is gemaakt van hele organische kurkumawortel en een gestandaardiseerd biologisch curcumine extract van 95% curcuminoïden voor maximale potentie.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

8. Your Super - MOON BALANCE - Superfood Mix Maca & Baobab - Supplementen - Hormonen balans vrouwen - Helpt bij Overgang en Menopauze

Your Super - MOON BALANCE - Superfood Mix Maca & Baobab - Supplementen - Hormonen balans vrouwen - Helpt bij Overgang en Menopauze

Your Super - MOON BALANCE Organic Superfood Mix - Plantaardig - Hormonen in balans Hormonen beïnvloeden je humeur, slaapkwaliteit, focusvermogen, huid- en haargezondheid, gewicht en cognitieve functie. Simpel gezegd, ze zijn essentieel voor je gezondheid. Met behulp van 6 krachtige, superfood-ingrediënten helpt deze mix om hormonen op natuurlijke wijze in balans te brengen en de symptomen van PMS en menopauze te verminderen. Deze superfood mix is samengesteld uit onder andere rode biet, hibiscus en baobab. Deze verpakking is genoeg voor ca. 40 porties. Elk portie bevat slechts 14 calorieën.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

9. Nature's Finest Gouden Kurkuma Latte | Versla ontstekingen met kurkuma - Ontstekingsremmende werking, Ondersteunt het immuunsysteem,

Nature's Finest Gouden Kurkuma Latte | Versla ontstekingen met kurkuma - Ontstekingsremmende werking, Ondersteunt het immuunsysteem,

VERSLA ONTSTEKINGEN MET KURKUMA. Ontstekingsremmende werking, Ondersteunt het immuunsysteem, Geeft op natuurlijke wijze meer energie, Helpt de spijsvertering te reguleren, Geen kunstmatige zoet- of smaakstoffen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

Lees ook:

Verlaag je suiker inname in kleine stapjes

Krachtblog.nl

De 10 populairste eiwitpoeders voor de lekkerste eiwitshakes

Krachtblog.nl

Het effect van een Koolhydraatarm dieet

Krachtblog.nl