Voeding

Kurkuma Supplement van Jaar 2019

Isa Hoes en Medina Schuurman maakten zojuist op de Nationale Gezondheidsbeurs bekend dat kurkuma Supplement van het Jaar 2019 is geworden. Op de beurs konden bezoekers stemmen op hun favoriete vitamines, mineralen, kruiden en andere supplementen waar ze baat bij hebben. Online werden ook al duizenden stemmen uitgebracht.

Isa Hoes reageerde verrast: ‘Er is de afgelopen dagen op de beurs veel gestemd en ik vind het opvallend dat kurkuma het meest is gekozen. Veel mensen voelen zich daar blijkbaar prettiger door. Samen met Medina ben ik met ons bedrijf IM dagelijks bezig met de overgang bij vrouwen en daar kunnen ook supplementen een rol spelen. Zilverkaars en hop kunnen helpen tegen opvliegers. Ik denk dat vrouwen in de overgang zich daar niet zo bewust van zijn. Het is mooi dat je zo zelf aan je gezondheid kunt werken.’

Over kurkuma

Kurkuma bevat stoffen die een brede werking in het menselijk lichaam hebben. Het wordt gebruikt voor soepele gewrichten en voor het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed. Er zijn aanwijzingen dat kurkuma bijdraagt aan de normale werking van het zenuwstelstel, denk bijvoorbeeld aan geheugen en concentratievermogen. Daarnaast ondersteunt het mogelijk het immuunsysteem en het werkt cel beschermend. Kurkuma, ook wel geelwortel genoemd, is een specerij dat gebruikt wordt in bijvoorbeeld curry gerechten. De opname uit voeding is echter laag. Een supplement geeft een betere opname.

Supplementen top 5 van 2019

Kurkuma eindigde ruimschoots boven magnesium (winnaar 2018) en vitamine D (winnaar 2017). Visolie en multivitamine haalden de top 5.
1. Kurkuma
2. Vitamine D
3. Magnesium
4. Visolie (omega-3 vetzuren)
5. Multivitamine

Voornaamste reden: ‘een gezonde leefstijl nastreven’

Stemmers voor de Supplement van het Jaar verkiezing konden redenen aangeven waarom ze supplementen gebruiken. Ruim de helft klikte ‘een gezonde leefstijl nastreven’ aan. ‘Ik werk aan een betere weerstand’ en ‘ik het neem het voor sterke botten, betere stoelgang of een beter geheugen’ werden ook vaak aangevinkt.

1. Davitamon Kurkuma - Kurkuma met vitamine C en vitamine D - Voedingssupplement - 30 kurkuma capsules

Davitamon Kurkuma - Kurkuma met vitamine C en vitamine D -  Voedingssupplement  - 30 kurkuma capsules

Nieuw van Davitamon - Davitamon Kurkuma Davitamon Kurkuma bevat extract van de plant Curcuma longa. In India, waar de plant Curcuma longa oorspronkelijk vandaan komt, wordt Kurkuma al honderden jaren gebruikt als kruid. Davitamon Kurkuma bevat een micellaire structuur van Curcuma longa in vloeibare vorm met een hoge biobeschikbaarheid, waardoor deze 185x beter wordt opgenomen dan kurkuma-extract in poedervorm. Dankzij deze technologie kan Davitamon Kurkuma de darmwand gemakkelijk passeren en zo goed worden opgenomen in het bloed.

Prijs: 15,81

Bekijk op Bol.com

2. Vitakruid Curcuma C3-2X 60 vegicaps

Vitakruid Curcuma C3-2X 60 vegicaps

Met Bioperine® voor een betere opname Het gebruik van een kurkuma-extract met een zeer hoog curcumine gehalte (95%) heeft een significant groter effect dan onbewerkte kurkuma (curcumine 2-9%).

Prijs: 35,91

Bekijk op Bol.com

3. KURKUMA - Zwarte peper – Ontstekingsremmer – Antioxidant - NUTRIMEA - 90 caps

KURKUMA - Zwarte peper – Ontstekingsremmer – Antioxidant - NUTRIMEA - 90 caps

Kurkuma heeft vele natuurlijke voordelen: Kurkuma wordt al sinds jaren gebruikt en helpt bij ontstekingen (vooral bij gewrichtsproblemen) en spijsverteringsproblemen. Kurkuma helpt ook bij het bestrijden van het verouderen van de cellen aangezien het veel antioxidanten heeft. Het wordt ook vaak gebruikt als detox kuur om het organisme te reinigen. Onze optimale formule met curcumine en piperine garandeert een tienvoudig effect en een maximale opname van ons voedingssupplement. Superior kurkuma: Nutrimea heeft meerdere wetenschappelijke studies betreffende kurkuma geanalyseerd en heeft de meest geschikte formule ontwikkeld.

Prijs: 19,90

Bekijk op Bol.com

4. AOV 811 Curcuma longa & Zwarte Peper Extract Voedingssupplementen - 60 vegacaps

AOV 811 Curcuma longa & Zwarte Peper Extract Voedingssupplementen - 60 vegacaps

- Ondersteunt in niet- vette weefsels, zoals de gewrichten, de huid en de bovenste luchtwegen (o.a. de keel) - Hoge concentratie curcuma (600 mg curcuma gestandaardiseerd op 95% curcuminoïden) per vegacaps Curcuma longa is de plant, afkomstig uit India, waaruit het specerij curcuma (ook wel koenjit) wordt gewonnen. Dit specerij, herkenbaar aan zijn gele kleur, komt uit de wortel van de plant. Curcuma ondersteunt het natuurlijk afweersysteem van de lichaamscellen. 811 Curcuma Longa- & Zwarte Peper- extract bevat gestandaardiseerde extracten van Curcuma Longa en Zwarte Peper. Dit product is vrij van hulp- en vulstoffen en is geschikt voor vegetariër en veganist.

Prijs: 33,00

Bekijk op Bol.com

5. NatureWise - Curcumine Kurkuma 2250mg met Zwarte Peper extract - (180 stuks)

NatureWise - Curcumine Kurkuma 2250mg met Zwarte Peper extract - (180 stuks)

Curcumine is de belangrijkste actieve stof in kurkumawortel, een traditioneel Aziatisch geneesmiddel en keukenkruid dat al duizenden jaren gewaardeerd wordt om zijn helende eigenschappen. Vandaag de dag is kurkuma curcumine een van de meest uitgebreid onderzochte natuurlijke geneesmiddelen van de moderne tijd, met meer dan 3000 gepubliceerde studies die het brede scala aan potentiële gezondheidsvoordelen onderzoeken. Ons premium curcumine complex is gemaakt van hele organische kurkumawortel en een gestandaardiseerd biologisch curcumine extract van 95% curcuminoïden voor maximale potentie.

Prijs: 21,50

Bekijk op Bol.com

6. Metagenics CurcuDyn Forte - 90 capsules

Metagenics CurcuDyn Forte - 90 capsules

.

Prijs: 42,71

Bekijk op Bol.com

7. 5-HTP - 300mg - Griffonia - goede nachtrust - NUTRIMEA - 90 vegicaps

5-HTP - 300mg - Griffonia - goede nachtrust - NUTRIMEA - 90 vegicaps

VOOR EEN GOEDE NACHTRUST L-Tryptofaan, beter bekend als 5 HTP, is een aminozuur dat van nature wordt geproduceerd door het lichaam uit onze voeding. 5 HTP stimuleert de aanmaak van serotonine: een belangrijke neurotransmitter die verantwoordelijk is voor het reguleren van het humeur, de angst en de slaap. Serotonine helpt bij de vorming van melatonine: het hormoon van de slaap. Een supplement 5 HTP is aanbevolen in geval van slaapstoornissen, migraines of stress. EXTRACT VAN PURE GRIFFONIA 5 HTP komt van een plant afkomstig uit West-Afrika: de Griffonia Simplicifolia.

Prijs: 16,90

Bekijk op Bol.com

8. Bloem SuperSchoon - 15 capsules

Bloem SuperSchoon - 15 capsules

Bloem Superschoon

Prijs: 10,94

Bekijk op Bol.com

9. Tilman Flexofytol Plus Tabletten Gewrichten,Spieren & Pezen 182Tabletten

Tilman Flexofytol Plus Tabletten Gewrichten,Spieren & Pezen 182Tabletten

Tilman Flexofytol Plus Tabletten Gewrichten,Spieren & Pezen 182Tabletten

Prijs: 46,13

Bekijk op Bol.com

10. Kurkuma - Extra Sterk - 30 capsules - Vitaminesperpost.nl

Kurkuma - Extra Sterk - 30 capsules - Vitaminesperpost.nl

Healthy Vitamins kurkuma vitaminecapsules - 30 stuks Healthy Vitamins kurkuma plus vitaminecapsules zijn goed voor diverse organen en en voor soepele gewrichten. Kurkuma is een wereldwijd gewaardeerd kruid, verantwoordelijk voor de kleur in kerrie en mosterd. Ook is kurkuma een krachtige antioxidant. Elke capsule bevat maar liefst 285 mg pure curcumine, het werkzame bestanddeel in kurkuma. De capsules zijn geschikt voor vegetariërs. Kenmerken: 30 capsules per zak Reuk en smaakloos Voor lever, hart en bloedvaten Voor spijsvertering en soepele gewrichten Voedingssupplement, geen vervanging voor gevarieerde voeding

Prijs: 14,95

Bekijk op Bol.com

Gerelateerde berichten

40 Eiwitrijke producten in een duidelijk overzicht

Krachtblog.nl

Ga altijd voor Optimale gezondheid

Krachtblog.nl

Eiwitrijk eten op reis

Krachtblog.nl