Voeding

Kurkuma Supplement van Jaar 2019

Isa Hoes en Medina Schuurman maakten zojuist op de Nationale Gezondheidsbeurs bekend dat kurkuma Supplement van het Jaar 2019 is geworden. Op de beurs konden bezoekers stemmen op hun favoriete vitamines, mineralen, kruiden en andere supplementen waar ze baat bij hebben. Online werden ook al duizenden stemmen uitgebracht.

Isa Hoes reageerde verrast: ‘Er is de afgelopen dagen op de beurs veel gestemd en ik vind het opvallend dat kurkuma het meest is gekozen. Veel mensen voelen zich daar blijkbaar prettiger door. Samen met Medina ben ik met ons bedrijf IM dagelijks bezig met de overgang bij vrouwen en daar kunnen ook supplementen een rol spelen. Zilverkaars en hop kunnen helpen tegen opvliegers. Ik denk dat vrouwen in de overgang zich daar niet zo bewust van zijn. Het is mooi dat je zo zelf aan je gezondheid kunt werken.’

Over kurkuma

Kurkuma bevat stoffen die een brede werking in het menselijk lichaam hebben. Het wordt gebruikt voor soepele gewrichten en voor het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed. Er zijn aanwijzingen dat kurkuma bijdraagt aan de normale werking van het zenuwstelstel, denk bijvoorbeeld aan geheugen en concentratievermogen. Daarnaast ondersteunt het mogelijk het immuunsysteem en het werkt cel beschermend. Kurkuma, ook wel geelwortel genoemd, is een specerij dat gebruikt wordt in bijvoorbeeld curry gerechten. De opname uit voeding is echter laag. Een supplement geeft een betere opname.

Supplementen top 5 van 2019

Kurkuma eindigde ruimschoots boven magnesium (winnaar 2018) en vitamine D (winnaar 2017). Visolie en multivitamine haalden de top 5.
1. Kurkuma
2. Vitamine D
3. Magnesium
4. Visolie (omega-3 vetzuren)
5. Multivitamine

Voornaamste reden: ‘een gezonde leefstijl nastreven’

Stemmers voor de Supplement van het Jaar verkiezing konden redenen aangeven waarom ze supplementen gebruiken. Ruim de helft klikte ‘een gezonde leefstijl nastreven’ aan. ‘Ik werk aan een betere weerstand’ en ‘ik het neem het voor sterke botten, betere stoelgang of een beter geheugen’ werden ook vaak aangevinkt.

1. Vitakruid Curcuma C3-2X 60 vegicaps

Vitakruid Curcuma C3-2X 60 vegicaps

Met Bioperine® voor een betere opname Het gebruik van een kurkuma-extract met een zeer hoog curcumine gehalte (95%) heeft een significant groter effect dan onbewerkte kurkuma (curcumine 2-9%).

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
onzedrogist.nl | bekijken >
webvitaal.nl | bekijken >

2. Flinndal - Arthorol Pro - 6 in 1 formule - Voor Gewrichten, Spieren en Kraakbeen - 30 capsules

Flinndal - Arthorol Pro - 6 in 1 formule - Voor Gewrichten, Spieren en Kraakbeen - 30 capsules

Flinndal Arthorol Pro is een geavanceerde 6 in 1 formule voor gewrichten, spieren en kraakbeen. Boswellia en gember helpen de gewrichten soepel te houden*. Vitamine D is goed voor de spieren en vitamine C, koper en mangaan zijn goed voor de instandhouding van kraakbeen. Geavanceerde formule voor gewrichten, spieren en kraakbeen Met boswellia en gember voor soepele gewrichten* Bevat OvoMet® vega collageen Vegetarische capsules *Evaluatie gezondheidsclaim is lopende. Kies voor Kwaliteit HACCP gecertificeerde productie Geen onnodige toevoegingen Verantwoord gedoseerd Samengesteld o.b.v.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

3. Your Super - MOON BALANCE - Superfood Mix Maca & Baobab - Supplementen - Hormonen balans vrouwen - Helpt bij Overgang en Menopauze

Your Super - MOON BALANCE - Superfood Mix Maca & Baobab - Supplementen - Hormonen balans vrouwen - Helpt bij Overgang en Menopauze

Your Super - MOON BALANCE Organic Superfood Mix - Plantaardig - Hormonen in balans Hormonen beïnvloeden je humeur, slaapkwaliteit, focusvermogen, huid- en haargezondheid, gewicht en cognitieve functie. Simpel gezegd, ze zijn essentieel voor je gezondheid. Met behulp van 6 krachtige, superfood-ingrediënten helpt deze mix om hormonen op natuurlijke wijze in balans te brengen en de symptomen van PMS en menopauze te verminderen. Deze superfood mix is samengesteld uit onder andere rode biet, hibiscus en baobab. Deze verpakking is genoeg voor ca. 40 porties. Elk portie bevat slechts 14 calorieën.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

4. Your Super - GUT FEELING - Superfood Mix - Helpt bij afvallen, stoelgang en gezonde darmen - Detox supplementen

Your Super - GUT FEELING - Superfood Mix - Helpt bij afvallen, stoelgang en gezonde darmen - Detox supplementen

YOUR SUPERFOOD ORGANIC GUT FEELING MIX 150 gr Your Super GUT FEELING helpt je om problemen met je spijsvertering goed aan te pakken om zo op een gezonde manier afvallen te ondersteunen. Verbeter je metabolisme door dagelijks Your Super Gut Feeling in te nemen. Your Supe Gut Feeling is een superfood mix die je toevoegt aan een koude of warme drank om zo de groei van gezonde darmbacteriën te stimuleren, je spijsvertering te verbeteren en een opgeblazen gevoel, gasvorming of stoelgang klachten te reduceren. Your new best friend! Your Super Gut Feeling is de ideale detox, omdat het je darmen reinigt en je metabolisme versnelt, wat helpt bij het afvallen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

5. Nature's Finest Gouden Kurkuma Latte | Versla ontstekingen met kurkuma - Ontstekingsremmende werking, Ondersteunt het immuunsysteem,

Nature's Finest Gouden Kurkuma Latte | Versla ontstekingen met kurkuma - Ontstekingsremmende werking, Ondersteunt het immuunsysteem,

VERSLA ONTSTEKINGEN MET KURKUMA. Ontstekingsremmende werking, Ondersteunt het immuunsysteem, Geeft op natuurlijke wijze meer energie, Helpt de spijsvertering te reguleren, Geen kunstmatige zoet- of smaakstoffen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

6. Proflexen - 60 Capsules

Proflexen - 60 Capsules

Retourbeleid: Dit product valt onder de categorie hygiënegoederen en wordt altijd verzegeld verzonden. Dit product kan alleen verzegeld en gesloten geretourneerd worden. Dit in verband met gezondheidsbescherming en/of hygiëne na het verbreken van de verzegeling na levering. Proflexen ingrediënten: Glucosamine, ChondroÏtine, MSM, Boswellia Extract, Curcuma Extract, Gember extract, Vitamine C, Bromelaïne, Papaja Extract, Mangaan, Zink, Selenium Hoe gebruikt u Proflexen? U neemt beide capsules in ongveer 30 minuten voor een maaltijd naar keuze. Wij raden u aan om hierna een glas van 300ml water te drinken.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

7. Nutrimea - Griffonia - 150mg - 5 HTP - Helpt bij stress - 90 vegicaps

Nutrimea - Griffonia - 150mg - 5 HTP - Helpt bij stress - 90 vegicaps

GOEDE NACHTRUST L-Tryptofaan, beter bekend als 5 HTP, is een aminozuur dat van nature wordt geproduceerd door het lichaam uit onze voeding. 5 HTP stimuleert de aanmaak van serotonine: een belangrijke neurotransmitter die verantwoordelijk is voor het reguleren van het humeur, de angst en de slaap. Serotonine helpt bij de vorming van melatonine: het hormoon van de slaap. Een supplement 5 HTP is aanbevolen in geval van slaapstoornissen, migraines of stress. EXTRACT VAN PURE GRIFFONIA 5 HTP komt van een plant afkomstig uit West-Afrika: de Griffonia Simplicifolia. De plant groeit onder de zon van de Togolese, Ghanese en Ivoriaanse kust. Onze griffonia wordt niet in kassen geteeld.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

8. Flinndal Curcumine Forte Capsules - Voor Soepele Gewrichten en Sterke Botten - Helpt Longen en Luchtwegen Gezond te Houden - 30 capsules

Flinndal Curcumine Forte Capsules - Voor Soepele Gewrichten en Sterke Botten - Helpt Longen en Luchtwegen Gezond te Houden - 30 capsules

Curcumine is een plantaardige stof die de gewrichten soepel helpt te houden. Daarnaast is curcumine ook een antioxidant, die de lichaamscellen beschermt tegen invloeden van buitenaf. Aan de capsule is tevens vitamine D3 toegevoegd, voor sterke botten. 185x beter opneembaar Flinndal Curcumine Forte bevat een bijzonder extract van curcumine in vloeibare vorm dat maar liefst 185 keer beter opneembaar is dan andere extracten. Dit komt omdat de curcumine in kleine vetbolletjes is verpakt; zogenaamde micellen. Deze micellen kunnen de darmwand gemakkelijk passeren en zo goed worden opgenomen in het bloed.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

9. Detox Xtra - 120 capsules - Zuivering lever en galblaas - Mariadistel - Artisjok - Paardenbloem - Curcuma | 7Bees

Detox Xtra - 120 capsules - Zuivering lever en galblaas - Mariadistel - Artisjok - Paardenbloem - Curcuma | 7Bees

Detox Xtra ondersteunt een gezonde lever/gal functie met 100% natuurlijke ingrediënten. Het heeft een goede invloed op de vertering van vetten en helpt bij een opgeblazen gevoel na het eten. Juiste selectie van klinisch-actieve ingrediënten. Voordelig: tot 50% goedkoper in vergelijking met losse ingrediënten. Zuivering Lever en Gal Synergetisch effect van 4 planten Mariadistel - Artisjok Paardenbloem - Curcuma Ondersteunt de goede werking van de lever De westerse mens wordt overrompeld door gifstoffen van de lucht, het water, het milieu en de voeding.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

10. Bloem SuperSchoon - 15 capsules

Bloem SuperSchoon - 15 capsules

Bloem Superschoon

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >
onzedrogist.nl | bekijken >
webvitaal.nl | bekijken >

Lees ook:

Wat zijn Macronutriënten nou precies? En wat is een goede verhouding?

Raymond Veldkamp

Multivitamine Supplement van het Jaar 2020

Raymond Veldkamp

Download hier je Gratis Voedingsschema

Raymond Veldkamp