Voeding

Kurkuma Supplement van Jaar 2019

Isa Hoes en Medina Schuurman maakten zojuist op de Nationale Gezondheidsbeurs bekend dat kurkuma Supplement van het Jaar 2019 is geworden. Op de beurs konden bezoekers stemmen op hun favoriete vitamines, mineralen, kruiden en andere supplementen waar ze baat bij hebben. Online werden ook al duizenden stemmen uitgebracht.

Isa Hoes reageerde verrast: ‘Er is de afgelopen dagen op de beurs veel gestemd en ik vind het opvallend dat kurkuma het meest is gekozen. Veel mensen voelen zich daar blijkbaar prettiger door. Samen met Medina ben ik met ons bedrijf IM dagelijks bezig met de overgang bij vrouwen en daar kunnen ook supplementen een rol spelen. Zilverkaars en hop kunnen helpen tegen opvliegers. Ik denk dat vrouwen in de overgang zich daar niet zo bewust van zijn. Het is mooi dat je zo zelf aan je gezondheid kunt werken.’

Over kurkuma

Kurkuma bevat stoffen die een brede werking in het menselijk lichaam hebben. Het wordt gebruikt voor soepele gewrichten en voor het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed. Er zijn aanwijzingen dat kurkuma bijdraagt aan de normale werking van het zenuwstelstel, denk bijvoorbeeld aan geheugen en concentratievermogen. Daarnaast ondersteunt het mogelijk het immuunsysteem en het werkt cel beschermend. Kurkuma, ook wel geelwortel genoemd, is een specerij dat gebruikt wordt in bijvoorbeeld curry gerechten. De opname uit voeding is echter laag. Een supplement geeft een betere opname.

Supplementen top 5 van 2019

Kurkuma eindigde ruimschoots boven magnesium (winnaar 2018) en vitamine D (winnaar 2017). Visolie en multivitamine haalden de top 5.
1. Kurkuma
2. Vitamine D
3. Magnesium
4. Visolie (omega-3 vetzuren)
5. Multivitamine

Voornaamste reden: ‘een gezonde leefstijl nastreven’

Stemmers voor de Supplement van het Jaar verkiezing konden redenen aangeven waarom ze supplementen gebruiken. Ruim de helft klikte ‘een gezonde leefstijl nastreven’ aan. ‘Ik werk aan een betere weerstand’ en ‘ik het neem het voor sterke botten, betere stoelgang of een beter geheugen’ werden ook vaak aangevinkt.

1. Metagenics CurcuDyn Forte - 90 capsules

Metagenics CurcuDyn Forte - 90 capsules

.

Prijs: 38,95

Bekijk op Bol.com

2. Davitamon Kurkuma - Kurkuma met vitamine C en vitamine D - Voedingssupplement - 30 kurkuma capsules

Davitamon Kurkuma - Kurkuma met vitamine C en vitamine D -  Voedingssupplement  - 30 kurkuma capsules

Nieuw van Davitamon - Davitamon Kurkuma Davitamon Kurkuma bevat extract van de plant Curcuma longa. In India, waar de plant Curcuma longa oorspronkelijk vandaan komt, wordt Kurkuma al honderden jaren gebruikt als kruid. Davitamon Kurkuma bevat een micellaire structuur van Curcuma longa in vloeibare vorm met een hoge biobeschikbaarheid, waardoor deze 185x beter wordt opgenomen dan kurkuma-extract in poedervorm. Dankzij deze technologie kan Davitamon Kurkuma de darmwand gemakkelijk passeren en zo goed worden opgenomen in het bloed.

Prijs: 16,39

Bekijk op Bol.com

3. Vitakruid Curcuma C3-2X 60 vegicaps

Vitakruid Curcuma C3-2X 60 vegicaps

Met Bioperine® voor een betere opname Het gebruik van een kurkuma-extract met een zeer hoog curcumine gehalte (95%) heeft een significant groter effect dan onbewerkte kurkuma (curcumine 2-9%).

Prijs: 35,91

Bekijk op Bol.com

4. KURKUMA - Zwarte peper – Ontstekingsremmer – Antioxidant - NUTRIMEA - 90 caps

KURKUMA - Zwarte peper – Ontstekingsremmer – Antioxidant - NUTRIMEA - 90 caps

Kurkuma heeft vele natuurlijke voordelen: Kurkuma wordt al sinds jaren gebruikt en helpt bij ontstekingen (vooral bij gewrichtsproblemen) en spijsverteringsproblemen. Kurkuma helpt ook bij het bestrijden van het verouderen van de cellen aangezien het veel antioxidanten heeft. Het wordt ook vaak gebruikt als detox kuur om het organisme te reinigen. Onze optimale formule met curcumine en piperine garandeert een tienvoudig effect en een maximale opname van ons voedingssupplement. Superior kurkuma: Nutrimea heeft meerdere wetenschappelijke studies betreffende kurkuma geanalyseerd en heeft de meest geschikte formule ontwikkeld.

Prijs: 18,90

Bekijk op Bol.com

5. AOV 811 Curcuma longa & Zwarte Peper Extract Voedingssupplementen - 60 vegacaps

AOV 811 Curcuma longa & Zwarte Peper Extract Voedingssupplementen - 60 vegacaps

- Ondersteunt in niet- vette weefsels, zoals de gewrichten, de huid en de bovenste luchtwegen (o.a. de keel) - Hoge concentratie curcuma (600 mg curcuma gestandaardiseerd op 95% curcuminoïden) per vegacaps Curcuma longa is de plant, afkomstig uit India, waaruit het specerij curcuma (ook wel koenjit) wordt gewonnen. Dit specerij, herkenbaar aan zijn gele kleur, komt uit de wortel van de plant. Curcuma ondersteunt het natuurlijk afweersysteem van de lichaamscellen. 811 Curcuma Longa- & Zwarte Peper- extract bevat gestandaardiseerde extracten van Curcuma Longa en Zwarte Peper. Dit product is vrij van hulp- en vulstoffen en is geschikt voor vegetariër en veganist.

Prijs: 33,00

Bekijk op Bol.com

6. Bloem SuperSchoon - 15 capsules

Bloem SuperSchoon - 15 capsules

Bloem Superschoon

Prijs: 10,94

Bekijk op Bol.com

7. Royal Green Tumeric Comp

Royal Green Tumeric Comp

Royal Green's Turmeric Complex bevat een krachtige combinatie van geelwortel (Curcuma longa), gember (Zinger officinalis) en zwarte peper (Piper nigrum). Onderzoek wijst uit dat zwarte peper de opname van geelwortel vele malen verhoogd. Zo kan van deze formule een maximale werking gegarandeerd worden. Geelwortel ondersteunt de spijsvertering en een normale leverfunctie.

Prijs: 20,36

Bekijk op Bol.com

8. CurcuDyn Forte van Metagenics - 30 capsules

CurcuDyn Forte van Metagenics - 30 capsules

Metagenics Curcudyn - Kruiden met vitaminen preparaat- Curcudyn bevat een kurkuma, boswellia en gemberextracten die bijdragen tot het behoud van soepele gewrichten* - Vitamine D draagt bij tot de normale werking van de spieren - Vitamine C draagt bij tot de normale werking van kraakbeen *Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese CommissieSamenstelling per dagdosering van 1 capsule %RIKurkumawortelextract (Curcuma longa L.)140 mg - Curcuminoiden100 mg - Turmerones11 mg Boswellia extract (Boswellia serrata Roxb.

Prijs: 19,99

Bekijk op Bol.com

9. Temoe Lawak Orthovitaal

Temoe Lawak Orthovitaal

Orthovitaal Temoe Lawak 180 tabletten

Prijs: 20,04

Bekijk op Bol.com

10. Nature's Garden - Kurkuma Capsules 400mg - Supplementen

Nature's Garden - Kurkuma Capsules 400mg - Supplementen

Curcuma is een eeuwenoud kruid met een krachtige antioxidante werking, dat ook wel bekend staat als Turmeric, Aziatische Geelwortel of Kurkuma. Curcuma wordt in de Ayurvedische gezondheidsleer gebruikt en staat bekend vanwege de positieve invloed op de spijsvertering. 1 capsule bevat 400mg hoogwaardige Curcuma Longa. Nature’s Garden Garantie: wij gebruiken alleen de beste kwaliteit kruiden en specerijen. Ieder kruid is extra fijn vermalen en gescreend voor een snelle en optimale opname door het lichaam.

Prijs: 19,99

Bekijk op Bol.com

Gerelateerde berichten

De lekkerste Eiwitrijke Recepten | Boek met 105 recepten

Krachtblog.nl

Download hier je Gratis Voedingsschema

Krachtblog.nl

Multivitamine Supplement van het Jaar 2020

Krachtblog.nl