Voeding

Kurkuma Supplement van Jaar 2019

Isa Hoes en Medina Schuurman maakten zojuist op de Nationale Gezondheidsbeurs bekend dat kurkuma Supplement van het Jaar 2019 is geworden. Op de beurs konden bezoekers stemmen op hun favoriete vitamines, mineralen, kruiden en andere supplementen waar ze baat bij hebben. Online werden ook al duizenden stemmen uitgebracht.

Isa Hoes reageerde verrast: ‘Er is de afgelopen dagen op de beurs veel gestemd en ik vind het opvallend dat kurkuma het meest is gekozen. Veel mensen voelen zich daar blijkbaar prettiger door. Samen met Medina ben ik met ons bedrijf IM dagelijks bezig met de overgang bij vrouwen en daar kunnen ook supplementen een rol spelen. Zilverkaars en hop kunnen helpen tegen opvliegers. Ik denk dat vrouwen in de overgang zich daar niet zo bewust van zijn. Het is mooi dat je zo zelf aan je gezondheid kunt werken.’

Over kurkuma

Kurkuma bevat stoffen die een brede werking in het menselijk lichaam hebben. Het wordt gebruikt voor soepele gewrichten en voor het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed. Er zijn aanwijzingen dat kurkuma bijdraagt aan de normale werking van het zenuwstelstel, denk bijvoorbeeld aan geheugen en concentratievermogen. Daarnaast ondersteunt het mogelijk het immuunsysteem en het werkt cel beschermend. Kurkuma, ook wel geelwortel genoemd, is een specerij dat gebruikt wordt in bijvoorbeeld curry gerechten. De opname uit voeding is echter laag. Een supplement geeft een betere opname.

Supplementen top 5 van 2019

Kurkuma eindigde ruimschoots boven magnesium (winnaar 2018) en vitamine D (winnaar 2017). Visolie en multivitamine haalden de top 5.
1. Kurkuma
2. Vitamine D
3. Magnesium
4. Visolie (omega-3 vetzuren)
5. Multivitamine

Voornaamste reden: ‘een gezonde leefstijl nastreven’

Stemmers voor de Supplement van het Jaar verkiezing konden redenen aangeven waarom ze supplementen gebruiken. Ruim de helft klikte ‘een gezonde leefstijl nastreven’ aan. ‘Ik werk aan een betere weerstand’ en ‘ik het neem het voor sterke botten, betere stoelgang of een beter geheugen’ werden ook vaak aangevinkt.

1. Proflexen - Gewrichten supplementen - Reuma en Artrose Hulpmiddelen - 60 Capsules

Proflexen - Gewrichten supplementen - Reuma en Artrose Hulpmiddelen - 60 Capsules

ProFlexen is de Nr 1. supplement tegen gewrichtspijn van Europa. ProFlexen is een 100% natuurlijk product dat geen chemicaliën of conserveringsmiddelen in zijn samenstelling heeft en dat is aangewezen om gewrichtspijn te verlichten. Het heeft een positieve invloed op de botdichtheid en regenereert en voedt ook onder meer het kraakbeen en de gewrichten. Het is een zeer effectieve formule, omdat het geen pijnstiller is die slechts een paar uur werkt en de pijn weer terugkomt. Deze pillen pakken de wortel van het probleem aan en stoppen de degeneratie van het kraakbeen door het te voeden met hoogwaardige natuurlijke stoffen.

Prijs: 56,00

Bekijk

2. 5-HTP - 300mg - Griffonia - Helpt bij Stress - Nutrimea - 90 vegicaps

5-HTP - 300mg - Griffonia - Helpt bij Stress - Nutrimea - 90 vegicaps

GOEDE NACHTRUST L-Tryptofaan, beter bekend als 5 HTP, is een aminozuur dat van nature wordt geproduceerd door het lichaam uit onze voeding. 5 HTP stimuleert de aanmaak van serotonine: een belangrijke neurotransmitter die verantwoordelijk is voor het reguleren van het humeur, de angst en de slaap. Serotonine helpt bij de vorming van melatonine: het hormoon van de slaap. Een supplement 5 HTP is aanbevolen in geval van slaapstoornissen, migraines of stress. EXTRACT VAN PURE GRIFFONIA 5 HTP komt van een plant afkomstig uit West-Afrika: de Griffonia Simplicifolia.

Prijs: 16,90

Bekijk

3. Vitakruid Curcuma C3-2X 60 vegicaps

Vitakruid Curcuma C3-2X 60 vegicaps

Met Bioperine® voor een betere opname Het gebruik van een kurkuma-extract met een zeer hoog curcumine gehalte (95%) heeft een significant groter effect dan onbewerkte kurkuma (curcumine 2-9%).

Prijs: 35,91

Bekijk

4. CurcuDyn Forte NF 90 capsules blister - Metagenics

CurcuDyn Forte NF 90 capsules blister - Metagenics

Metagenics Curcudyn - Kruiden met vitaminen preparaat - Curcudyn bevat een kurkuma, boswellia en gemberextracten die bijdragen tot het behoud van soepele gewrichten* - Vitamine D draagt bij tot de normale werking van de spieren - Vitamine C draagt bij tot de normale werking van kraakbeen *Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Prijs: 41,00

Bekijk

5. Detox Xtra - 120 capsules - Zuivering lever en galblaas - Mariadistel - Artisjok - Paardenbloem - Curcuma | 7Bees

Detox Xtra - 120 capsules - Zuivering lever en galblaas - Mariadistel - Artisjok - Paardenbloem - Curcuma | 7Bees

Detox Xtra ondersteunt een gezonde lever/gal functie met 100% natuurlijke ingrediënten. Het heeft een goede invloed op de vertering van vetten en helpt bij een opgeblazen gevoel na het eten. Juiste selectie van klinisch-actieve ingrediënten. Voordelig: tot 50% goedkoper in vergelijking met losse ingrediënten. Zuivering Lever en Gal Synergetisch effect van 4 planten Mariadistel - Artisjok Paardenbloem - Curcuma Ondersteunt de goede werking van de lever De westerse mens wordt overrompeld door gifstoffen van de lucht, het water, het milieu en de voeding.

Prijs: 32,90

Bekijk

6. Vitals Curcumine SLCP Voedingssupplementen - 60 vegicaps

Vitals Curcumine SLCP Voedingssupplementen - 60 vegicaps

MET SOLID LIPID CURCUMIN PARTICLES VOOR OPTIMALE BIOLOGISCHE BESCHIKBAARHEID 65x beter opneembaar met maar liefst 285x betere biologische beschikbaarheid slechts een lage dagdosering nodig ontwikkeld in samenwerking met wetenschappers aan de Universiteit van Californië (UCLA) werking onderbouwd met humaan wetenschappelijk onderzoek

Prijs: 31,96

Bekijk

7. Dennenappel Pasta Pinecone - 100% Natuurlijk - Antioxidant - Verlicht hoestklachten, bronchitis en astma

Dennenappel Pasta Pinecone - 100% Natuurlijk - Antioxidant - Verlicht hoestklachten, bronchitis en astma

Dennenappel | Dennen Pasta | Pinecone Paste 100% Natuurlijke ingrediënten en heerlijk van smaak ! Dennenappel wordt al jaren als grondstof in veel medicijnen gebruikt. Onze Dennenappelpasta bevat bijzondere ingrediënten. Heeft een antioxiderend en antibacteriële werking. Het voorziet u van benodigde mineralen. Het zorgt voor een snel en blijvend herstel tegen hoesten, kortademigheid, aan roken gerelateerde longproblemen, astma en bronchitis. Onze Dennenappel Pasta elimineert de schade van giftige dampen.

Prijs: 26,95

Bekijk

8. Curcuma & Orthosiphon, ijzersterke vochtafdrijver

Curcuma & Orthosiphon, ijzersterke vochtafdrijver

Curcuma & Orthosiphon is een product bestaande uit de twee kruiden Curcuma en Orthosiphon. De combinatie van deze twee stoffen maken het een ideaal product om je afslankkuur mee te starten of om tijdens de kuur te gebruiken. Curcuma wordt al eeuwen gebruikt vanwege de gunstige invloed op de gezondheid. Curcuma verhoogt glutathion, de belangrijkste lichaamseigen antioxidant en is het meest onderzochte fytonutriënt ter wereld. Curcuma werkt stimulerend op de spijsvertering, werkt vetverbrandend en heeft een ontgiftende werking.

Prijs: 28,95

Bekijk

9. KURKUMA - Zwarte peper – Ontstekingsremmer – Antioxidant - NUTRIMEA - 90 caps

KURKUMA - Zwarte peper – Ontstekingsremmer – Antioxidant - NUTRIMEA - 90 caps

Kurkuma heeft vele natuurlijke voordelen: Kurkuma wordt al sinds jaren gebruikt en helpt bij ontstekingen (vooral bij gewrichtsproblemen) en spijsverteringsproblemen. Kurkuma helpt ook bij het bestrijden van het verouderen van de cellen aangezien het veel antioxidanten heeft. Het wordt ook vaak gebruikt als detox kuur om het organisme te reinigen. Onze optimale formule met curcumine en piperine garandeert een tienvoudig effect en een maximale opname van ons voedingssupplement. Superior kurkuma: Nutrimea heeft meerdere wetenschappelijke studies betreffende kurkuma geanalyseerd en heeft de meest geschikte formule ontwikkeld.

Prijs: 19,90

Bekijk

10. Curcumine Xtra 90 capsules Curcumine (BCM-95) - Boswellia - Glucosamine - Gewrichten - 100% plantaardig | 7Bees

Curcumine Xtra 90 capsules  Curcumine (BCM-95) - Boswellia - Glucosamine - Gewrichten - 100% plantaardig | 7Bees

Ook last van stijve en pijnlijke gerwrichten? Soepeler bewegen met Curcumine Xtra = 100% Plantaardig De gewrichten zijn eigenlijk de schokdempers van ons lichaam. Curcumine is een gele kleurstof uit de wortel van de Curcuma Longa. Curcumine is ook ontstekingsremmend en draagt bij tot het verminderen van artrose-reuma klachten. Curcumine Xtra van 7Bees is met Biocurcumine (BCM-95) wat tot 7X beter opgenomen wordt dan de klassieke curcumine met zwarte peper. Glucosamine is een lichaamseigen stof die van nature in hoge concentratie's aanwezig is in onze gewrichten.

Prijs: 36,90

Bekijk

Gerelateerde berichten

Eiwitrijk eten op reis

Krachtblog.nl

GABA als voedingssupplement

Krachtblog.nl

De lekkerste Eiwitrijke Recepten | Boek met 105 recepten

Krachtblog.nl