Voeding

Multivitamine Supplement van het Jaar 2020

Op de openingsdag van de Nationale Gezondheidsbeurs is bekendgemaakt dat multivitamine Supplement van het Jaar 2020 is geworden. De afgelopen weken werden mensen online opgeroepen om te stemmen op hun favoriete vitamines, mineralen, kruiden en andere supplementen. De multivitamine werd het vaakst gekozen. Supplementinfo gaat jaarlijks op zoek naar gebruik en trends van voedingssupplementen. Bijna 2.100 personen deden dit jaar mee aan het onderzoek. Vitamine D (2017), magnesium (2018) en kurkuma (2019) waren eerder het populairst.

Supplementen top 10

Multivitamine is een onverwachtse winnaar, want vorig jaar eindigde het supplement nog op de vijfde plek. De multivitamine wordt op nauwe voet gevolgd door vitamine D. Een andere opmerkelijke verschuiving is kurkuma. In 2019 nog het meest populair van alle soorten supplementen die mensen gebruiken, maar valt nu net buiten de top 5. Het blijft wel het favoriete kruidensupplement. Mensen konden meerdere supplementen aanvinken. Dit is de top 10:

  • Multivitamine
  • Vitamine D
  • Visolie (omega-3 vetzuren)
  • Magnesium
  • Vitamine C
  • Kurkuma
  • Probiotica
  • Cranberry
  • Vitamine B12
  • Echinacea

Over de multivitamine

Veel mensen gebruiken een multivitamine als aanvulling op hun dagelijkse voeding. Het supplement bevat hoofdzakelijk vitamines en mineralen, zoals die we ook kennen uit groente en fruit, maar kan aangevuld zijn met andere ingrediënten die iets extra’s doen voor je gezondheid, zoals kruiden of andere stoffen. De samenstelling en dosering van een multivitamine kan specifiek afgestemd zijn op de behoefte van een bepaalde groep gebruikers. Zo zijn er supplementen voor ouderen, kinderen of zwangere vrouwen, maar ook voor bepaalde situaties. Veel sporten, werken aan de weerstand of afvallen zijn daar voorbeelden van.

Werken aan een betere weerstand en gezonde leefstijl nastreven

Stemmers voor de Supplement van het Jaar verkiezing gaven als voornaamste redenen voor het slikken van een voedingssupplement aan dat ze aan een betere weerstand willen werken en een gezonde leefstijl willen nastreven. Ook werd veelvuldig genoemd dat mensen supplementen nemen voor behoud van sterke botten, een betere stoelgang of een beter geheugen.

1. Davitamon Compleet Weerstand - multivitamine en mineralen - 400 dragees

Davitamon Compleet Weerstand - multivitamine en mineralen - 400 dragees

Davitamon Compleet Weerstand is speciaal ontwikkeld voor volwassenen en bevat een combinatie van verschillende vitamines en mineralen. Hierdoor hebben de tabletten een unieke werking. Zo zijn ze: • Goed voor de weerstand (vitamine A, B6, B11, B12, C, D, koper, selenium, ijzer en zink) • Goed voor de werking van de spieren (vitamine D) • Goed voor extra energie bij vermoeidheid (vitamine B2, B3, B5, B6, B11, B12, C en ijzer) Aanvulling op je dagelijkse voeding Je lichaam heeft dagelijks vitamines en mineralen nodig om goed te blijven functioneren en een goede gezondheid in stand te houden.

Prijs: 22,13

Bekijk op Bol.com

2. Davitamon Energie Boost Forte - multivitamine - bosvruchten - 40 tabletten

Davitamon Energie Boost Forte - multivitamine - bosvruchten - 40 tabletten

Davitamon Energie Boost¹ Forte is een kauwvitamine met bosvruchtensmaak. De hooggedoseerde multivitamine kan ondersteuning bieden bij vermoeidheid, lusteloze gevoelens of in drukke perioden. De vitamines en mineralen in Davitamon Energie Boost ¹ Forte zijn: • Goed voor extra energie bij vermoeidheid (vitamine B en ijzer) • Goed voor weerstand tegen stress (vitamine B en zink) • Goed voor het geheugen en concentratievermogen (vitamine B) Hooggedoseerde formule Om in een verhoogde behoefte aan energieleverende vitamines te kunnen voorzien, bevat Davitamon Energie Boost¹ Forte ter aanvulling op de voeding een extra hoge dosering (200% – 300% RI*) van vitamine B-Complex, vitamine C en vitamine E.

Prijs: 8,19

Bekijk op Bol.com

3. Davitamon Compleet Weerstand Forte met vitamine D - Multivitaminen en mineralen - 150 stuks

Davitamon Compleet Weerstand Forte met vitamine D - Multivitaminen en mineralen - 150 stuks

Davitamon Compleet Weerstand Forte is speciaal ontwikkeld voor volwassenen en bevat een extra hoge dosering van belangrijke vitamines en mineralen en is daarom: • Goed voor de weerstand (vitamine A, B, C, D, koper, selenium, ijzer en zink) • Goed voor de werking van de spieren (vitamine D) • Goed voor het energieniveau bij vermoeidheid (vitamine B, C en ijzer) Extra hoge dosering Wanneer je je vermoeid of futloos voelt dragen vitamine B2, B3,B5, B6, B11 en C bij aan extra energie bij. Daarnaast bieden vitamine B11 (foliumzuur) en zink ondersteuning in stress-situaties.

Prijs: 16,39

Bekijk op Bol.com

4. Davitamon Compleet Man - met extra selenium en zink - multivitaminen man - 30 tabletten

Davitamon Compleet Man - met extra selenium en zink - multivitaminen man - 30 tabletten

Davitamon Compleet Man is zorgvuldig geselecteerd en afgestemd op de specifieke behoeften van de man. Mannen hebben vaak meer spiermassa dan vrouwen en hebben daarom vaak een andere vitamine- en mineralenbehoefte. Davitamon Man Compleet is onder andere: • Goed voor de werking van de spieren (vitamine D en magnesium) • Goed voor de extra energie bij vermoeidheid (vitamine B12, C, magnesium en ijzer) • Goed voor de vruchtbaarheid van de man (selenium en zink) Aanvulling op je dagelijkse voeding Je lichaam heeft dagelijks vitamines en mineralen nodig om goed te blijven functioneren en een goede gezondheid in stand te houden.

Prijs: 12,29

Bekijk op Bol.com

5. Salus Floradix IJzer-elixir – Bij vermoeidheid – Voedingssupplement met ijzer en vitamine B12 – 500 ml

Salus Floradix IJzer-elixir – Bij vermoeidheid – Voedingssupplement met ijzer en vitamine B12 – 500 ml

Al moe voordat de dag begint? Floradix IJzer-elixir bevat een goed opneembare en goed verteerbare vorm van ijzer en biedt ook belangrijke voedingsstoffen, zoals B-vitaminen (waaronder vitamine B12) en plantenextracten. Het ijzer in het vloeibare, vegetarische voedingssupplement draagt bij aan de vermindering van vermoeidheid. Vitaminen B1, B2, B6 en B12 activeert je natuurlijke energie in het lichaam en vitamine C verhoogt de ijzeropname. Bovendien draagt vitamine C bij tot de normale werking van het immuunsysteem.

Prijs: 22,49

Bekijk op Bol.com

6. Davitamon Compleet Weerstand - Multivitamine en mineralen - 100 dagrees

Davitamon Compleet Weerstand - Multivitamine en mineralen - 100 dagrees

Davitamon Compleet Weerstand is speciaal ontwikkeld voor volwassenen en bevat een combinatie van verschillende vitamines en mineralen. Hierdoor hebben de tabletten een unieke werking. Zo zijn ze: • Goed voor de weerstand (vitamine A, B6, B11, B12, C, D, koper, selenium, ijzer en zink). • Goed voor de werking van de spieren (vitamine D). • Goed voor extra energie bij vermoeidheid (vitamine B2, B3, B5, B6, B11, B12, C en ijzer). Aanvulling op je dagelijkse voeding Je lichaam heeft dagelijks vitamines en mineralen nodig om goed te blijven functioneren en een goede gezondheid in stand te houden.

Prijs: 8,50

Bekijk op Bol.com

7. Yummygums Multi Plus - multivitamine - met vitamine b12, D3 en C - 100% vegan - ook voor kinderen

Yummygums Multi Plus - multivitamine - met vitamine b12, D3 en C - 100% vegan - ook voor kinderen

Yummygums Multi+ is een 100% vegan multivitamine. Heerlijke gummies voor jong en oud, met extra vitamine C, D3 en B12. ✅ Deze gummie is goed voor ↓ Goed voor de weerstand Zorgt voor extra energie bij moeheid en vermoeidheid Ondersteunt de werking van de spieren Draagt bij aan behoud van sterke botten en tanden Heerlijke kersen-frambozensmaak ↓ Multi+ is gemaakt met natuurlijke kleur- en smaakstoffen, gehaald uit plantaardige bronnen. De kleurstof is gewonnen uit wortelsapconcentraat en zwarte aalbes fruitsapconcentraat, de friszoete smaak komt van kersen en frambozen.

Prijs: 19,50

Bekijk op Bol.com

8. Salus Floradix IJzer-tabletten Bij vermoeidheid Voedingssupplement met ijzer 147 tabletten

Salus Floradix IJzer-tabletten Bij vermoeidheid Voedingssupplement met ijzer 147 tabletten

Al moe voordat de dag begint? Floradix IJzer-tabletten bevatten een goed opneembare en goed verteerbare vorm van ijzer en bieden ook belangrijke voedingsstoffen, zoals B-vitaminen (waaronder foliumzuur) en plantenextracten. Het ijzer draagt bij aan de vermindering van vermoeidheid. De vitamines B1, B2, niacine, B6 en B12 ondersteunen de energiestofwisseling en helpen hierdoor bij vermoeidheid. Vitamine C bevordert de opname van ijzer en draagt bovendien bij aan de normale functie van het immuunsysteem. Floradix is al meer dan 50 jaar een vertrouwd ijzersupplement.

Prijs: 22,49

Bekijk op Bol.com

9. Lucovitaal Multivitamine Supplementen - Compleet Vrouw - 40 Tabletten

Lucovitaal Multivitamine Supplementen - Compleet Vrouw - 40 Tabletten

Lucovitaal Multivitamine Supplementen - Compleet Vrouw - 40 Tabletten, Deze hoog gedoseerde Multi is specifiek afgestemd op de behoeftes van de vrouw en heeft een gunstige invloed op de algehele gezondheid en vitaliteit. Zink draagt bij aan een normale hormoonhuishouding en zorgt mede voor het behoud van een gezonde huid en glanzend haar. Vitamine C zorgt mede voor een goede weerstand. Bevat daarnaast o.a. Vitamine B11 voor vrouwen die zwanger willen worden, Calcium voor het behoud van sterke botten en IJzer wat helpt bij de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine.

Prijs: 8,03

Bekijk op Bol.com

10. VITA N:O - Premium Multivitaminen - Werelds Eerste Met Hoge Absorptie - (veggie) - 60 Pillen

VITA N:O - Premium Multivitaminen - Werelds Eerste Met Hoge Absorptie - (veggie) - 60 Pillen

14 HOOGWAARDIGE MULTIVITAMINE- EN MINERAALCOMPLEX Dekken de dagelijkse essentiële vitamine- en mineralenbehoeften HANDIGE EENMAAL-DAAGSE TABLET WERELDS EERSTE VITAMINE MET NATUURLIJKE N:O-BOOSTERS VOOR EEN HOGERE OPNAME GEPATENTEERDE (10-2056338) TECHNOLOGIE UIT ZUID-KOREA. GOEDKOPER DAN EEN KOPJE KOFFIE ☕️ Slechts €0,69 per dosis vitamine ! ✦MULTIVITAMINE✦ ✅Vitamine A (Retinol)✅ ✔Ooggezondheid ✔Celgroei ✔Onderhoud van huid, longen, nieren ✔Immuunsysteem ✅Vitamine B1, B2, B6, B12✅ ✔Energiemetabolisme ✔Visie (zicht) ✔Gezondheid van de huid ✔Eiwitmetabolisme ✔Hulp bij rode bloedcellen ✔Hulp bij het zenuwstelsel ✅Vitamine B3 (Niacine)✅ ✔Energiemetabolisme ✔Gezonde huid ✔Hulp bij het zenuwstelsel ✅Vitamine B5 (pantotheenzuur)✅ ✔Gezonde huid, haar en ogen ✔Ondersteuning van het zenuwstelsel ✔Rode bloedcellen aanmaak ✔Hulp bij stressgerelateerde hormonen ✅Vitamine B7 (biotine)✅ ✔Energiemetabolisme ✔Productie van hormonen ✔Ondersteuning voor haar, huid, nagels ✔Vet metabolisme ✅Vitamine B9 (foliumzuur)✅ ✔DNA celvernieuwing ✔Vernieuwing van rode bloedcellen ✔Anti stress ✔Hulp bij het zenuwstelsel ✅Vitamine C✅ ✔Immuunsysteem ✔Anti-bacteriële ✔Antivirale infecties ✔Anti stress ✔Hulp bij collageensynthese ✅Vitamine D✅ ✔Bot sterkte ✔Gezond gebit ✔Celvernieuwing ✔Immuunsysteem ✅Vitamine E✅ ✔Anti-oxidant ✔Immuunsysteem ✅Vitamine K✅ ✔Bot sterkte ✔Verbeterde doorbloeding ✦MINERAAL✦ ✅Selenium✅ ✔Anti-oxidant ✔Cognitieve functiehulp ✔Immuunsysteem boost ✔Schildkliergezondheid ✦BEVAT GEEN METALEN✦ Zonder: IJzer, mangaan, koper en chroom voor mensen met ijzerstapeling of overgevoeligheid voor deze mineralen ✅BALSEMPEER✅ ✔Bloedsuikerspiegel op peil houden ✔Verbeter de hartfunctie ✔Anti-ontsteking ✔Immuunsysteem versterker ✦HOOGSTE ABSORPTIE OOIT✦ Een normaal supplement neemt slechts 10 tot 20% van de vitamines en mineralen op, maar door toevoeging van de juiste combinatie-ingrediënten die ook nano-gefermenteerd zijn, creëren we natuurlijk stikstofmonoxide, wat de biologische beschikbaarheid en opname in ons lichaam verhoogt.

Prijs: 41,99

Bekijk op Bol.com

Gerelateerde berichten

Voldoende water drinken is essentieel

Krachtblog.nl

De 3 Verschillende lichaamstypen

Krachtblog.nl

Wat zijn Macronutrienten nou precies? En wat is een goede verhouding?

Krachtblog.nl