Voeding

Multivitamine Supplement van het Jaar 2020

Op de openingsdag van de Nationale Gezondheidsbeurs is bekendgemaakt dat multivitamine Supplement van het Jaar 2020 is geworden. De afgelopen weken werden mensen online opgeroepen om te stemmen op hun favoriete vitamines, mineralen, kruiden en andere supplementen. De multivitamine werd het vaakst gekozen. Supplementinfo gaat jaarlijks op zoek naar gebruik en trends van voedingssupplementen. Bijna 2.100 personen deden dit jaar mee aan het onderzoek. Vitamine D (2017), magnesium (2018) en kurkuma (2019) waren eerder het populairst.

Supplementen top 10

Multivitamine is een onverwachtse winnaar, want vorig jaar eindigde het supplement nog op de vijfde plek. De multivitamine wordt op nauwe voet gevolgd door vitamine D. Een andere opmerkelijke verschuiving is kurkuma. In 2019 nog het meest populair van alle soorten supplementen die mensen gebruiken, maar valt nu net buiten de top 5. Het blijft wel het favoriete kruidensupplement. Mensen konden meerdere supplementen aanvinken. Dit is de top 10:

 • Multivitamine
 • Vitamine D
 • Visolie (omega-3 vetzuren)
 • Magnesium
 • Vitamine C
 • Kurkuma
 • Probiotica
 • Cranberry
 • Vitamine B12
 • Echinacea

Over de multivitamine

Veel mensen gebruiken een multivitamine als aanvulling op hun dagelijkse voeding. Het supplement bevat hoofdzakelijk vitamines en mineralen, zoals die we ook kennen uit groente en fruit, maar kan aangevuld zijn met andere ingrediënten die iets extra’s doen voor je gezondheid, zoals kruiden of andere stoffen. De samenstelling en dosering van een multivitamine kan specifiek afgestemd zijn op de behoefte van een bepaalde groep gebruikers. Zo zijn er supplementen voor ouderen, kinderen of zwangere vrouwen, maar ook voor bepaalde situaties. Veel sporten, werken aan de weerstand of afvallen zijn daar voorbeelden van.

Werken aan een betere weerstand en gezonde leefstijl nastreven

Stemmers voor de Supplement van het Jaar verkiezing gaven als voornaamste redenen voor het slikken van een voedingssupplement aan dat ze aan een betere weerstand willen werken en een gezonde leefstijl willen nastreven. Ook werd veelvuldig genoemd dat mensen supplementen nemen voor behoud van sterke botten, een betere stoelgang of een beter geheugen.

1. Davitamon Compleet Weerstand - multivitamine en mineralen - 400 dragees

Davitamon Compleet Weerstand - multivitamine en mineralen - 400 dragees

Davitamon Compleet Weerstand is speciaal ontwikkeld voor volwassenen en bevat een combinatie van verschillende vitamines en mineralen. Hierdoor hebben de tabletten een unieke werking. Zo zijn ze: • Goed voor de weerstand (vitamine A, B6, B11, B12, C, D, koper, selenium, ijzer en zink) • Goed voor de werking van de spieren (vitamine D) • Goed voor extra energie bij vermoeidheid (vitamine B2, B3, B5, B6, B11, B12, C en ijzer) Aanvulling op je dagelijkse voeding Je lichaam heeft dagelijks vitamines en mineralen nodig om goed te blijven functioneren en een goede gezondheid in stand te houden.

Prijs: 22,52

Bekijk op Bol.com

2. Davitamon Compleet Weerstand Forte met vitamine D - Multivitaminen en mineralen - 150 stuks

Davitamon Compleet Weerstand Forte met vitamine D - Multivitaminen en mineralen - 150 stuks

Davitamon Compleet Weerstand Forte is speciaal ontwikkeld voor volwassenen en bevat een extra hoge dosering van belangrijke vitamines en mineralen en is daarom: • Goed voor de weerstand (vitamine A, B, C, D, koper, selenium, ijzer en zink) • Goed voor de werking van de spieren (vitamine D) • Goed voor het energieniveau bij vermoeidheid (vitamine B, C en ijzer) Extra hoge dosering Wanneer je je vermoeid of futloos voelt dragen vitamine B2, B3,B5, B6, B11 en C bij aan extra energie bij. Daarnaast bieden vitamine B11 (foliumzuur) en zink ondersteuning in stress-situaties.

Prijs: 16,39

Bekijk op Bol.com

3. Davitamon Energie Boost Forte - multivitamine - bosvruchten - 40 tabletten

Davitamon Energie Boost Forte - multivitamine - bosvruchten - 40 tabletten

Davitamon Energie Boost¹ Forte is een kauwvitamine met bosvruchtensmaak. De hooggedoseerde multivitamine kan ondersteuning bieden bij vermoeidheid, lusteloze gevoelens of in drukke perioden. De vitamines en mineralen in Davitamon Energie Boost ¹ Forte zijn: • Goed voor extra energie bij vermoeidheid (vitamine B en ijzer) • Goed voor weerstand tegen stress (vitamine B en zink) • Goed voor het geheugen en concentratievermogen (vitamine B) Hooggedoseerde formule Om in een verhoogde behoefte aan energieleverende vitamines te kunnen voorzien, bevat Davitamon Energie Boost¹ Forte ter aanvulling op de voeding een extra hoge dosering (200% – 300% RI*) van vitamine B-Complex, vitamine C en vitamine E.

Prijs: 8,60

Bekijk op Bol.com

4. Davitamon Compleet Man - met extra selenium en zink - multivitaminen man - 30 tabletten

Davitamon Compleet Man - met extra selenium en zink - multivitaminen man - 30 tabletten

Davitamon Compleet Man is zorgvuldig geselecteerd en afgestemd op de specifieke behoeften van de man. Mannen hebben vaak meer spiermassa dan vrouwen en hebben daarom vaak een andere vitamine- en mineralenbehoefte. Davitamon Man Compleet is onder andere: • Goed voor de werking van de spieren (vitamine D en magnesium) • Goed voor de extra energie bij vermoeidheid (vitamine B12, C, magnesium en ijzer) • Goed voor de vruchtbaarheid van de man (selenium en zink) Aanvulling op je dagelijkse voeding Je lichaam heeft dagelijks vitamines en mineralen nodig om goed te blijven functioneren en een goede gezondheid in stand te houden.

Prijs: 12,29

Bekijk op Bol.com

5. Davitamon Compleet Weerstand - Multivitamine en mineralen - 100 dagrees

Davitamon Compleet Weerstand - Multivitamine en mineralen - 100 dagrees

Davitamon Compleet Weerstand is speciaal ontwikkeld voor volwassenen en bevat een combinatie van verschillende vitamines en mineralen. Hierdoor hebben de tabletten een unieke werking. Zo zijn ze: • Goed voor de weerstand (vitamine A, B6, B11, B12, C, D, koper, selenium, ijzer en zink). • Goed voor de werking van de spieren (vitamine D). • Goed voor extra energie bij vermoeidheid (vitamine B2, B3, B5, B6, B11, B12, C en ijzer). Aanvulling op je dagelijkse voeding Je lichaam heeft dagelijks vitamines en mineralen nodig om goed te blijven functioneren en een goede gezondheid in stand te houden.

Prijs: 10,79

Bekijk op Bol.com

6. Davitamon Compleet Weerstand Forte met vitamine D - Multivitaminen en mineralen - Kauwtabletten 50 stuks

Davitamon Compleet Weerstand Forte met vitamine D - Multivitaminen en mineralen - Kauwtabletten 50 stuks

Davitamon Compleet Weerstand Forte Kauwtabletten zijn speciaal ontwikkeld voor volwassenen en hebben een lekkere bosvruchtensmaak. De kauwvitamines bevatten een extra hoge dosering van belangrijke vitamines (min. 200% van de ADH) en mineralen (min. 150% van de ADH) en is daarom: • Goed voor de weerstand (vitamine A, B, C, D, koper, selenium, ijzer en zink) • Goed voor de werking van de spieren (vitamine D) • Goed voor het energieniveau bij vermoeidheid (vitamine B, C en ijzer) Extra hoge dosering Wanneer je je vermoeid of futloos voelt dragen vitamine B2, B3,B5, B6, B11 en C bij aan extra energie bij.

Prijs: 12,29

Bekijk op Bol.com

7. Davitamon Elke Dag - Complete multivitaminen met 22 essentiële vitamines en mineralen- 90 tabletten

Davitamon Elke Dag - Complete multivitaminen met 22 essentiële vitamines en mineralen- 90 tabletten

Davitamon Elke Dag is een complete multivitamine voor zowel mannen als vrouwen. Het helpt je 365 dagen per jaar een goede gezondheid in stand te houden. Davitamon Elke Dag is een aanvulling op de vitaminen en mineralen die je lichaam dagelijks nodig heeft en is daarom: • Goed voor de weerstand (vitamine A, B, C, D, koper, selenium, ijzer en zink) • Goed voor extra energie bij vermoeidheid (vitamine B, C, calcium, jodium, koper, magnesium, mangaan en ijzer) • Goed voor de werking van spieren en botten (vitamine D, calcium en magnesium) • Goed voor de werking van het geheugen en concentratievermogen (vitamine B, C en magnesium) Aanvulling op je dagelijkse voeding Je lichaam heeft elke dag, het hele jaar door, vitamines en mineralen nodig om een goede gezondheid te behouden.

Prijs: 16,39

Bekijk op Bol.com

8. Davitamon Energie Boost Bruistabletten - Multivitaminen - 20 stuks

Davitamon Energie Boost Bruistabletten - Multivitaminen - 20 stuks

Davitamon Energie Boost¹ Ginseng bruistabletten kunnen ondersteuning bieden bij vermoeidheid, bij lusteloze gevoelens of in drukke perioden. De vijftien vitamines en mineralen én het natuurlijk plantenextract in Davitamon Energie Boost ¹ Ginseng zijn: • Goed voor extra energie bij vermoeidheid (vitamine B, ijzer en ginseng) • Goed voor weerstand tegen stress (vitamine B en zink) • Goed voor het geheugen en concentratievermogen (vitamine B en ginseng) De levensplant uit Azië Davitamon Energie Boost¹ bevat een natuurlijk plantenextract, afkomstig van de wortel van de ginsengplant (Panax Ginseng), ook wel levensplant genoemd.

Prijs: 8,19

Bekijk op Bol.com

9. Davitamon Compleet Weerstand - Kauwvitamines - Multivitamine - aardbei - 60 tabletten

Davitamon Compleet Weerstand - Kauwvitamines - Multivitamine - aardbei - 60 tabletten

Davitamon Compleet Weerstand KauwVitamines Aardbei is speciaal ontwikkeld voor volwassenen en bevat een combinatie van vitamines en mineralen. De tabletten hebben hierdoor een unieke werking. Zo zijn ze: • Goed voor de weerstand (vitamine A, B6, B11, B12, C, D, koper, selenium, ijzer en zink) • Goed voor de werking van de spieren (vitamine D) • Goed voor extra energie bij vermoeidheid (vitamine B2, B3, B5, B6, B11, B12, C en ijzer) Aanvulling op je dagelijkse voeding Je lichaam heeft dagelijks vitamines en mineralen nodig om goed te blijven functioneren en een goede gezondheid in stand te houden.

Prijs: 13,21

Bekijk op Bol.com

10. Lucovitaal Multivitamine Supplementen - Compleet Vrouw - 40 Tabletten

Lucovitaal Multivitamine Supplementen - Compleet Vrouw - 40 Tabletten

Lucovitaal Multivitamine Supplementen - Compleet Vrouw - 40 Tabletten, Deze hoog gedoseerde Multi is specifiek afgestemd op de behoeftes van de vrouw en heeft een gunstige invloed op de algehele gezondheid en vitaliteit. Zink draagt bij aan een normale hormoonhuishouding en zorgt mede voor het behoud van een gezonde huid en glanzend haar. Vitamine C zorgt mede voor een goede weerstand. Bevat daarnaast o.a. Vitamine B11 voor vrouwen die zwanger willen worden, Calcium voor het behoud van sterke botten en IJzer wat helpt bij de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine.

Prijs: 8,03

Bekijk op Bol.com

Gerelateerde berichten

Hoe ziet jouw Voedingspatroon eruit

Krachtblog.nl

Kurkuma Supplement van Jaar 2019

Krachtblog.nl

Steeds meer bekend over gezonde sportvoeding

Krachtblog.nl