Voeding

Multivitamine Supplement van het Jaar 2020

Op de openingsdag van de Nationale Gezondheidsbeurs is bekendgemaakt dat multivitamine Supplement van het Jaar 2020 is geworden. De afgelopen weken werden mensen online opgeroepen om te stemmen op hun favoriete vitamines, mineralen, kruiden en andere supplementen. De multivitamine werd het vaakst gekozen. Supplementinfo gaat jaarlijks op zoek naar gebruik en trends van voedingssupplementen. Bijna 2.100 personen deden dit jaar mee aan het onderzoek. Vitamine D (2017), magnesium (2018) en kurkuma (2019) waren eerder het populairst.

Supplementen top 10

Multivitamine is een onverwachtse winnaar, want vorig jaar eindigde het supplement nog op de vijfde plek. De multivitamine wordt op nauwe voet gevolgd door vitamine D. Een andere opmerkelijke verschuiving is kurkuma. In 2019 nog het meest populair van alle soorten supplementen die mensen gebruiken, maar valt nu net buiten de top 5. Het blijft wel het favoriete kruidensupplement. Mensen konden meerdere supplementen aanvinken. Dit is de top 10:

  • Multivitamine
  • Vitamine D
  • Visolie (omega-3 vetzuren)
  • Magnesium
  • Vitamine C
  • Kurkuma
  • Probiotica
  • Cranberry
  • Vitamine B12
  • Echinacea

Over de multivitamine

Veel mensen gebruiken een multivitamine als aanvulling op hun dagelijkse voeding. Het supplement bevat hoofdzakelijk vitamines en mineralen, zoals die we ook kennen uit groente en fruit, maar kan aangevuld zijn met andere ingrediënten die iets extra’s doen voor je gezondheid, zoals kruiden of andere stoffen. De samenstelling en dosering van een multivitamine kan specifiek afgestemd zijn op de behoefte van een bepaalde groep gebruikers. Zo zijn er supplementen voor ouderen, kinderen of zwangere vrouwen, maar ook voor bepaalde situaties. Veel sporten, werken aan de weerstand of afvallen zijn daar voorbeelden van.

Werken aan een betere weerstand en gezonde leefstijl nastreven

Stemmers voor de Supplement van het Jaar verkiezing gaven als voornaamste redenen voor het slikken van een voedingssupplement aan dat ze aan een betere weerstand willen werken en een gezonde leefstijl willen nastreven. Ook werd veelvuldig genoemd dat mensen supplementen nemen voor behoud van sterke botten, een betere stoelgang of een beter geheugen.

1. Davitamon Compleet Man - met extra selenium en zink - multivitaminen man - 30 tabletten

Davitamon Compleet Man - met extra selenium en zink - multivitaminen man - 30 tabletten

Davitamon Compleet Man is zorgvuldig geselecteerd en afgestemd op de specifieke behoeften van de man. Mannen hebben vaak meer spiermassa dan vrouwen en hebben daarom vaak een andere vitamine- en mineralenbehoefte. Davitamon Man Compleet is onder andere: • Goed voor de werking van de spieren (vitamine D en magnesium) • Goed voor de extra energie bij vermoeidheid (vitamine B12, C, magnesium en ijzer) • Goed voor de vruchtbaarheid van de man (selenium en zink) Aanvulling op je dagelijkse voeding Je lichaam heeft dagelijks vitamines en mineralen nodig om goed te blijven functioneren en een goede gezondheid in stand te houden.

Prijs: 12,29

Bekijk

2. Salus Floradix IJzer-elixir – Bij vermoeidheid – Voedingssupplement met ijzer en vitamine B12 – 500 ml

Salus Floradix IJzer-elixir – Bij vermoeidheid – Voedingssupplement met ijzer en vitamine B12 – 500 ml

Al moe voordat de dag begint? Floradix IJzer-elixir bevat een goed opneembare en goed verteerbare vorm van ijzer en biedt ook belangrijke voedingsstoffen, zoals B-vitaminen (waaronder vitamine B12) en plantenextracten. Het ijzer in het vloeibare, vegetarische voedingssupplement draagt bij aan de vermindering van vermoeidheid. Vitaminen B1, B2, B6 en B12 activeert je natuurlijke energie in het lichaam en vitamine C verhoogt de ijzeropname. Bovendien draagt vitamine C bij tot de normale werking van het immuunsysteem.

Prijs: 22,49

Bekijk

3. Davitamon Compleet Weerstand - multivitamine en mineralen - 400 dragees

Davitamon Compleet Weerstand - multivitamine en mineralen - 400 dragees

Davitamon Compleet Weerstand is speciaal ontwikkeld voor volwassenen en bevat een combinatie van verschillende vitamines en mineralen. Hierdoor hebben de tabletten een unieke werking. Zo zijn ze: • Goed voor de weerstand (vitamine A, B6, B11, B12, C, D, koper, selenium, ijzer en zink) • Goed voor de werking van de spieren (vitamine D) • Goed voor extra energie bij vermoeidheid (vitamine B2, B3, B5, B6, B11, B12, C en ijzer) Aanvulling op je dagelijkse voeding Je lichaam heeft dagelijks vitamines en mineralen nodig om goed te blijven functioneren en een goede gezondheid in stand te houden.

Prijs: 23,77

Bekijk

4. Davitamon Energie Boost Forte - multivitamine - bosvruchten - 40 tabletten

Davitamon Energie Boost Forte - multivitamine - bosvruchten - 40 tabletten

Davitamon Energie Boost¹ Forte is een kauwvitamine met bosvruchtensmaak. De hooggedoseerde multivitamine kan ondersteuning bieden bij vermoeidheid, lusteloze gevoelens of in drukke perioden. De vitamines en mineralen in Davitamon Energie Boost ¹ Forte zijn: • Goed voor extra energie bij vermoeidheid (vitamine B en ijzer) • Goed voor weerstand tegen stress (vitamine B en zink) • Goed voor het geheugen en concentratievermogen (vitamine B) Hooggedoseerde formule Om in een verhoogde behoefte aan energieleverende vitamines te kunnen voorzien, bevat Davitamon Energie Boost¹ Forte ter aanvulling op de voeding een extra hoge dosering (200% – 300% RI*) van vitamine B-Complex, vitamine C en vitamine E.

Prijs: 10,99

Bekijk

5. Salus Floradix IJzer-elixir 250ML Met Ijzer En Vitamine B12

Salus Floradix IJzer-elixir 250ML Met Ijzer En Vitamine B12

Al moe voordat de dag begint? Floradix IJzer-elixir bevat een goed opneembare en goed verteerbare vorm van ijzer en biedt ook belangrijke voedingsstoffen, zoals B-vitaminen (waaronder vitamine B12) en plantenextracten. Het ijzer in het vloeibare, vegetarische voedingssupplement draagt bij aan de vermindering van vermoeidheid. Vitaminen B1, B2, B6 en B12 activeert je natuurlijke energie in het lichaam en vitamine C verhoogt de ijzeropname. Bovendien draagt vitamine C bij tot de normale werking van het immuunsysteem.

Prijs: 13,94

Bekijk

6. Vitals Elke Dag 90 tabletten

Vitals Elke Dag 90 tabletten

Elke Dag is een optimaal opneembare multi met een uitgekiende samenstelling. In mei 2014 is de samenstelling nóg verder verbeterd. Zo maken we onder andere gebruik van de biologisch actieve vormen van B2, B6, B12 en foliumzuur. De formule bevatte al B12 in de vorm van methylcobalamine, maar nu óók adenosylcobalamine. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van Quatrefolic®, de superieure, lichaamseigen vorm van foliumzuur (5-methyltetrahydrofolaat) gebonden aan (plantaardig) glucosaminezout. Dit is de meest stabiele vorm van 5-MTHF met de hoogste biologische beschikbaarheid.

Prijs: 39,96

Bekijk

7. APETAMIN VITAMIN SYRUP 200ML

APETAMIN VITAMIN SYRUP 200ML

Best Weight Gainer | Apetamin Siroop Apetamin siroop is de best weight gainer, die je maar kunt vinden. Het is een eetlustopwekker. Door driemaal daags deze siroop in te nemen, zul je gaan aankomen in gewicht. Neem de siroop 15 minuten voor iedere hoofdmaaltijd in, dus 10 ml voor het ontbijt, 10 ml voor de lunch en 10 ml voor het diner. Het is goed mogelijk dat je de eerste twee dagen vermoeid zul zijn. Met één fles Apetamin doe je gemiddeld een week, maar eenmaal geopend moet je de fles binnen twee weken consumeren.

Prijs: 39,95

Bekijk

8. Lucovitaal Multivitamine Supplementen - Compleet Man - 40 Tabletten

Lucovitaal Multivitamine Supplementen - Compleet Man - 40 Tabletten

Lucovitaal Multivitamine Supplementen - Compleet Man - 40 Tabletten, Deze hoog gedoseerde Multi is specifiek afgestemd op de behoeftes van de man en heeft een gunstige invloed op de algehele gezondheid en vitaliteit. Zink draagt bij tot de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed. Vitamine C zorgt mede voor een goede weerstand en Vitamine B12 draagt bij aan fitheid. Bevat daarnaast o.a. Vit. A wat goed is voor het gezichtsvermogen, Vitamine B6 wat goed is voor het zenuwstelsel en Magnesium wat goed is voor de werking van de spieren.

Prijs: 11,09

Bekijk

9. Vitakruid Multi Dag & Nacht Vrouw 180 tabletten

Vitakruid Multi Dag & Nacht Vrouw 180 tabletten

De Multi Dag amp; Nacht Vrouw is zo samengesteld dat er rekening is gehouden met de extra voedingsstoffen voor de gezondheid van de vrouw. Bij de samenstelling van de Multi Dag amp; Nacht Vrouw wordt naast de extra behoefte voor vrouwen ook rekening gehouden met het bioritme. Dit is de meest efficiënte en innovatieve toepassing van een Multi.

Prijs: 61,89

Bekijk

10. Davitamon Elke Dag kauwtabletten - Complete multivitamine met 22 essentiële vitamines en mineralen - 60 tabletten - Multivitamine

Davitamon Elke Dag kauwtabletten - Complete multivitamine met 22 essentiële vitamines en mineralen - 60 tabletten - Multivitamine

Nieuw van Davitamon Davitamon Elke Dag kauwtabletten! De vertrouwde Elke Dag multivitamine maar dan in een kauwtablet. Davitamon Elke Dag is speciaal ontwikkeld voor de dagelijkse aanvulling van vitamines en mineralen, voor zowel man als vrouw. Het is een complete multivitamine met 22 essentiële vitamines en mineralen in een optimale dosering (tot 100% van de referentie innamen). De vitamine C in Davitamon Elke Dag ondersteunt de weerstand, vitamine D zorgt voor het behoud van sterke botten en soepele spieren en onder andere vitamine B1, B3 en B6 dragen bij aan het energieniveau en concentratie vermogen.

Prijs: 16,39

Bekijk

Gerelateerde berichten

De 5 beste fitness supplementen in een duidelijk overzicht

Krachtblog.nl

Hoe ziet jouw Voedingspatroon eruit

Krachtblog.nl

De 10 lekkerste eiwitrepen voor herstel en spieropbouw

Krachtblog.nl