Training

Behaal je doel met een Personal Trainer

Het aanbod Personal Trainers is momenteel enorm groot. Hierdoor is het van uiterst belang om op zoek te gaan naar een goede personal Trainer. Maar wat is een goede Personal Trainer? En voor wie is een Personal Trainer geschikt?

Wat doet een Personal Trainer

Een Personal Trainer is iemand die mensen persoonlijk begeleidt op het gebied van training, voeding, rust en mindset. Een Personal Trainer zal je leren wat een goede manier is om te trainen, welke voeding je zou moeten eten in combinatie met de juiste hoeveelheid rust. Ook zal hij of zij je helpen met het aannemen van de juiste mindset. Helaas geven sommige Personal Trainers iedereen dezelfde schema’s. Dit is zoals je zult begrijpen niet de beste manier.

Persoonlijk

Ieder mens is anders, ieder lichaam is anders en iedereen heeft verschillende voorkeuren. Het is daarom van belang om te gaan kijken wat voor jou werkt, op dat moment, met jouw specifieke doel. Hier komt de kennis en ervaring van een Personal Trainer kijken. Wat doet een goede Personal Trainer:

 • Nodigt je uit voor een intakegesprek waarin je kennis maakt en je doel bespreekt
 • Geeft je uitleg over voeding, training en rust
 • Gaat je meten, wegen en je vetpercentage berekenen
 • Maakt een trainingsschema op maat, speciaal voor jou (met jouw doel)
 • Maakt een voedingsschema op maat, speciaal voor jou (met jouw doel)
 • Traint samen met je, afhankelijk van je doel en het pakket wat je neemt variërend  van één tot soms zelfs vier keer in de week
 • Zal je leren hoe je de oefeningen goed uitvoert
 • Geeft toelichting/uitleg over oefeningen
 • Leert je over spiergroepen
 • Vertelt je hoeveel je moet rusten en waarom
 • Leert je hoe je een goede mindset aan kan nemen
 • Zal je tijdens deze periode ondersteunen op het mentale vlak
 • Veranderd de kijk op de gebieden training, voeding, rust en mindset voor de rest van je leven!

Een goede Personal Trainer maakt een speciaal op maat gemaakt programma voor jou. Dit is dus geen trainingsschema van Arnold Schwarzenegger of een voedingsschema van een bekende Nederlander. Ieder persoon is anders en elk lichaam werkt anders. Hier zal een goede Personal trainer absoluut rekening mee houden.

Wat is je doel

Zoals er verschillende mensen zijn met verschillende voorkeuren, zijn er ook verschillende doelen. De één wilt afvallen, de ander wilt in spiermassa aankomen of aan de conditie werken. Het maakt niet uit wat je doel is, een goede Personal Trainer zorgt ervoor dat jij je doel gaat behalen. Je zal de balans tussen training en rust leren, weten welke voeding gezond is en werkt (voor jou) en waarom. Een Personal Trainer zal je kijk op training en voeding voorgoed veranderen. Vraag jezelf van te voren goed af wat je doel is en bespreek dit goed met je Personal Trainer. Je zal immers sneller je doel bereiken als je weet wat je doel is.

Meer dan een coach

Veel Personal Trainers kunnen je, naast alles op het gebied van voeding en training, vaak ook helpen met blessures en je mobiliteit. Dit is een belangrijk onderdeel, vooral als je weet dat bijna iedereen wel een klacht of pijntje heeft. Daarnaast is een Personal Trainer vaak niet alleen een coach, maar ook een vertrouwenspersoon, een leraar en een bron van inspiratie en motivatie. Het gaat er uiteindelijk om dat je de beste versie van jezelf wordt.

Voeding

Een Personal Trainer weet veel over voeding. Niet alleen macronutriënten (eiwitten/vetten/koolhydraten), maar ook micronutriënten (vitamines/mineralen) klinken een Personal Trainer niet onbekend in de oren. Daarnaast berekent een personal trainer exact wat je op een dag verbrandt en wat je gemiddelde calorie inname is. Aan de hand van je doel stelt de Personal Trainer een op maat gemaakt voedingsschema voor je op. Dit werkt goed omdat je precies weet wat je wel en niet kan eten op een dag. Uiteraard is het aan jou om dit schema ook na te leven. Ook geeft een Personal Trainer informatie en advies over supplementen. Het kan nodig zijn dat je supplementen moet nemen ter aanvulling van je dagelijkse voeding. Dit hangt af van je doel en is per persoon verschillend, net als de supplementen die je moet gebruiken.

Training

Naast je voeding gaat een Personal Trainer je alles leren op het gebied van training. Hij of zij zal je gaan leren hoe je een oefening op de juiste manier uitvoert, wat een oefening precies doet, voor welke spiergroepen en zal er zijn om je te ondersteunen tijdens je training. Hierdoor krijgt de Personal Trainer ook de kans je te motiveren en je over je grenzen heen te laten gaan. Een Personal Trainer wordt dan ook vaak “de stok achter de deur genoemd”. Hij of zij zal een trainingsschema op maat gaan maken, waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met je doel. Ook zullen er periodiseringen plaats gaan vinden waardoor je spieren elke periode weer de juiste prikkel krijgen.

Rust en ontspanning

Rust en ontspanning zijn erg belangrijk, helemaal als je met een Personal Trainer aan de slag gaat. In rust herstellen je spieren namelijk en vindt er spiergroei plaats (super compensatie). Dit houdt kort gezegd in dat je lichaam zich sterker maakt voor de volgende keer. Je Personal Trainer weet dit als geen ander en zal elke spiergroep voldoende rust geven om dit te realiseren. Een Personal Trainer zal je tips geven op het gebied van ontspanning, zoals het nut van wandelen, het lezen van een boek, ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen.

Mindset

Nog een ander belangrijk onderdeel bij het behalen van je doel is mindset. Met de juiste instelling en innerlijke balans zal je je doel namelijk sneller bereiken. Hier kan een Personal Trainer je bij helpen. Het doel van een Personal Trainer is dan ook om jou zo op te leiden dat je er je hele leven wat aan hebt. Hij of zij zal je tips en trucs geven om je doel te bereiken en om door te gaan waar het moeilijk wordt. Het is dan aan jezelf om er ook echt iets mee te doen.

Kies een goede Personal Trainer

Omdat er zoveel Personal Trainers zijn is het belangrijk om de juiste te vinden voor jou. Kijk en vraag goed naar zijn of haar opleiding en ervaring. Informeer naar zijn of haar behaalde resultaten met voorgaande klanten en neem bijvoorbeeld een kijkje op zijn of haar website. Wanneer je serieus overweegt met diegene aan de slag te gaan, plan dan eerst een intakegesprek in zodat je in het echt kan zien of er een match is.

Conclusie

Een Personal Trainer helpt je jouw doel(en) te bereiken. Deze persoon zal je kijk op training, voeding, rust en mindset voorgoed veranderen. Wij adviseren zelfs aan iedereen die serieus met krachttraining bezig is, om met een Personal Trainer aan de slag te gaan. Het is een investering in jezelf en je eigen gezondheid en zal het geld meer dan waard zijn. Zoek wel een goede Personal Trainer met aantoonbare ervaring en opleiding en volg je gevoel.

Ben je op zoek naar een Personal Trainer in Amersfoort en omgeving? Neem dan eens een kijkje op Heldenpersonaltraining.nl

Lees ook:

Full-Body workout met Stroops Resistance 90

Raymond Veldkamp

10 hippe sporttassen voor vrouwen

Raymond Veldkamp

Steeds meer sporters kopen tweedehands

Raymond Veldkamp