KledingMaterialenTraining

Steeds meer sporters kopen tweedehands

Of het nu gaat om kleding, sportaccessoires of fitnessapparatuur, steeds meer sporters kopen en verkopen tweedehands producten. De afgelopen jaren is het aanbod zowel online als offline flink gegroeid. Dat is niet zo vreemd, want het kopen van tweedehands producten heeft veel voordelen.

Door tweedehands producten te kopen, geef je een product een tweede leven. Vaak gaat het hier om producten die door de huidige eigenaar niet meer worden gebruikt, maar nog prima kunnen worden gebruikt door een nieuwe eigenaar. Bij een groot aantal tweedehands producten zie je niet eens het verschil tussen nieuw en tweedehands.

Veel mensen die een nieuwe sport uitproberen, kopen eerst alle items die ze nodig hebben, om er vervolgens na een paar keer achter te komen dat ze de sport toch niet zo leuk vinden. Of dat het toch niet in hun schema past. Dat soort sportuitrusting wordt vrij snel, bijna ongebruikt weer te koop aangeboden. Maar denk ook aan bijvoorbeeld loopbanden en hometrainers die bij mensen thuis in de weg staan, maar nog een leven lang gebruikt kunnen worden.

Een tweedehands product kost vaak maar een fractie van de nieuwprijs. Door het enorme aanbod van tweedehands producten is er een gunstig effect op de prijs waar je je voordeel mee kunt doen. Zo betaal je een stuk minder voor nagenoeg hetzelfde product. Voor sporters die weinig te besteden hebben, zorgt dit er voor dat duurdere artikelen ook voor hen toegankelijk worden.

Het hergebruiken van producten is ook enorm duurzaam en dus goed voor het milieu. Omdat er geen nieuwe producten geproduceerd worden, zijn er geen nieuwe grondstoffen nodig en alle milieubelastende stappen van het fabricageproces worden niet doorlopen.

Als je voortaan iets wilt kopen, bedenk dan eerst of het ook tweedehands te koop is. Denk bijvoorbeeld aan tweedehands bij het kopen van halters, activity trackers en kookboeken. Je zult merken dat je vaak nog blijer bent met je aankoop, omdat je hebt wat je hebben wilt en je hebt nog geld bespaard ook!

Ben je op zoek naar een tweedehands product? Gebruik dan TweedehandsZoekmachine.nl voor de beste tweedehands aanbiedingen.

Lees ook:

Kies een sport die je volhoudt

Raymond Veldkamp

Wat is Time Under Tension (spierspanning)

Raymond Veldkamp

Top 10 vette sporttassen voor mannen

Raymond Veldkamp