Training

Tips en materialen om thuis te trainen

Krachttraining is tegenwoordig erg populair. De sportscholen blijven dan ook als paddenstoelen uit de grond schieten. Maar er is een relatief grote groep mensen die een voorkeur heeft voor thuis trainen. Alleen door gebrek aan kennis en materiaal weet deze groep vaak niet wat ze moeten doen. In dit artikel gaan we hier verder op in.

Sportscholen

Het aantal sportscholen in Nederland stijgt jaarlijks nog steeds. Vooral de budget ketens lijken de overhand te krijgen. Bij deze budget sportscholen kan je al sporten vanaf €9.99 per maand. Er is echter een groep mensen die liever thuis sport omdat ze dit fijner vinden. Het grote voordeel aan thuis trainen is tevens dat het gratis is en dat je de deur niet uit hoeft.

Thuis sporten

Veel mensen zijn vaak te druk, ze gaan liever niet naar een sportschool of ze vinden het simpelweg makkelijk om thuis te sporten. Maar wat ga je dan precies thuis trainen? En welke materialen kan je hiervoor het beste gebruiken? Er zijn gelukkig steeds meer sites die betaalbare attributen voor thuis verkopen. We zullen de belangrijkste op een rijtje zetten voor je.

Dumbbells

Wanneer je thuis wilt trainen kan je ervoor kiezen om dit met dumbbells te doen. Het voordeel van dumbbells is dat ze er in verschillende gewichten zijn. Ook zijn er dumbbells waarbij je het gewicht kan verstellen. Dit doe je door schijfjes gewicht te verwijderen of toe te voegen. Je kan met dumbbells veel verschillende oefeningen doen voor vrijwel iedere spiergroep in je lichaam. Bij Bol.com heb je al dumbbell sets vanaf €29,99 waarbij je het gewicht van 2,5kg t/m 9kg kan verstellen, voor de meeste mensen is dit ruim voldoende. Om je thuis training compleet te maken kan je ervoor kiezen een bankje aan te schaffen. Je kan daarmee enorm veel oefeningen doen, waardoor je de sportschool overbodig maakt.

Kettlebells

Een kettlebell lijkt op een kanonskogel met een handvat eraan en komt aardig overeen met een dumbbell. Het is gewicht dat je kan verplaatsen waardoor je je spieren versterkt. De kettlebell is de ultieme alles in één fitness oplossing. Hij is compact en je hebt maar één nodig voor een effectieve en intensieve training van je hele lichaam. De kettlebell is zeer compact en dus ideaal voor mensen die thuis fitness oefeningen willen doen. Ook Kettlebells zijn gewoon te koop bij Bol.com, al vanaf €10,95.

Barbell (halter)

Naast dumbbells en kettlebells kan je ook spierversterkende oefeningen doen met een barbell. Een barbell is een ijzeren stang waar je aan beide kanten schijven met gewicht kan plaatsen. Hierdoor kan je het gewicht zelf naar wens instellen. Wanneer je over dumbbells, kettlebells en of een barbell beschikt kan je goed uit de voeten als het gaat om thuis training. Je mist dan alleen nog een bankje om oefeningen op te kunnen doen.

Trainingsbankje

Om je thuis training compleet te maken doe je er verstandig aan een trainingsbankje aan te schaffen. Hierdoor kan je namelijk oefeningen doen zoals de dumbbell press, dumbbell shoulder press en buikspieroefeningen. De prijzen van bankjes verschillen, maar er zijn tegenwoordig bankjes voor een goede prijs te koop.

Krachthonk

Tot slot zijn er ook nog krachthonken waarbij je direct alles hebt om goed van start te gaan. Een krachthonk heeft alles wat je nodig hebt met de focus op je biceps, triceps en spiergroepen in je buik en benen. De gewichten van een krachthonk zijn geschikt voor beginners tot gevorderden.

Gratis Fitness Schema

Heb je al dumbbells en een bankje thuis en wil je meteen aan de slag?
Download hier dan direct een gratis Fitness Schema!

Fitness Schema Beginner Full Body

1. Sanbo Weerstandsbanden - Set Van 3 Stuks - Resistance band set - Fitness Elastiek - Booty Band Builder - Zwart/Grijs

Sanbo Weerstandsbanden - Set Van 3 Stuks - Resistance band set - Fitness Elastiek - Booty Band Builder - Zwart/Grijs

Wil jij nog meer uit jouw workout halen? Jouw billen, benen of gehele lichaam extra belasten? Of gewoon lekker thuis jouw oefeningen kunnen doen zonder naar de sportschool te gaan? Dan is de Sanbo Weerstandsbanden set van 3 stuks - Extra sterk, perfect geschikt voor jou! Overal te gebruiken - Eenvoudig mee te nemen Met de Sanbo Weerstandsbanden kan jij waar en wanneer jij wil aan de slag. De weerstandsbanden zijn geschikt voor een full-body workout, diverse yoga oefeningen, krachttraining en conditietraining. Met het handige opbergtasje die bij jouw Sanbo weerstandsbanden set zit kan jij ze overal mee naartoe nemen zonder dat je ze kwijt raakt.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

2. ZEUZ 5-Delige Fitness Handtrainer Set – Trainer voor Hand, Onderarm, Pols & Vingers – Stressbal, Knijphalter, Stretcher & Grip bal – Anti RSI

ZEUZ 5-Delige Fitness Handtrainer Set – Trainer voor Hand, Onderarm, Pols & Vingers – Stressbal, Knijphalter, Stretcher & Grip bal – Anti RSI

Vaak worden enkele spieren in het lichaam vergeten om te trainen. Met behulp van het 5-delige fitness handtrainer set van ZEUZ® zal jij voortaan ook jouw hand- en vingergrip verbeteren. Het vergeten van deze spieren is daarmee verleden tijd! Alle benodigdheden in één set Bij het aanschaffen van een handtrainer set wil je uiteraard dat alle benodigdheden aanwezig zijn. Deze 5-delige fitness handtrainer set voldoet daarom aan deze eis. De set bestaat uit een verstelbare knijphalter, een vingertrainer, een grip bal, een stretcher en een stressbal. Het is dan ook een feit dat deze set jou een handje zal helpen om de gewenste oefeningen uit te voeren.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

3. Niceey Fitness Hoelahoep Volwassenen – Sport Hula Hoop met Gewicht – Hoepel - Verstelbaar tot 150cm Omtrek – Thuis Sporten – Roze

Niceey Fitness Hoelahoep Volwassenen – Sport Hula Hoop met Gewicht – Hoepel - Verstelbaar tot 150cm Omtrek – Thuis Sporten – Roze

Een hoelahoep die nooit af valt? De NICEEY fitness hoelahoep met gewicht is de ideale oplossing voor personen die niet kunnen hoelahoepen. Deze sport hula hoop is niet zomaar een hoelahoop. Het wordt ook wel een hoepel genoemd omdat het net even anders werkt. Bind de verstelbare hoelahoep voor volwassenen om je middel en hoepelen maar! Stel de hoepel af op de juiste grootte zodat het perfect om je heupen blijft zitten. Ideaal voor beginners, maar ook voor de ervaren sporter. Voordelen van de Niceey fitness hoelahoep Verstelbaar Stel de hoelahoep makkelijk in naar het gewenste formaat. De hoelahoep bestaat uit meerdere stukjes. Je kunt gemakkelijk stukjes bij zetten of er af halen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

4. Nuvance - Professioneel Sport Springtouw - Verstelbaar - Volwassenen en Kinderen - Jump Rope - Speedrope

Nuvance - Professioneel Sport Springtouw - Verstelbaar - Volwassenen en Kinderen - Jump Rope - Speedrope

Wil jij werken aan jouw gezondheid of conditie, maar heb je geen zin om veel geld uit te geven aan een prijzig fitnessabonnement? Ben jij iemand die te weinig tijd heeft om urenlange sportsessies te volgen en liever in slechts enkele minuten per dag je lichaam in topvorm krijgt? Of wil je simpelweg vanuit jouw eigen woning of tuin jouw conditie opbouwen? Dit springtouw voor volwassenen en kinderen is het perfecte fitnessaccessoire om gemakkelijk vanuit huis, in korte intervallen, vet te verbranden.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

5. U Fit One Handtrainer 10 tot 60kg - Verstelbare Handgrip - Handknijper - Vingertrainer - Onderarm Grip Trainer - Zwart - Inclusief Ebook

U Fit One Handtrainer 10 tot 60kg - Verstelbare Handgrip - Handknijper - Vingertrainer - Onderarm Grip Trainer - Zwart - Inclusief Ebook

Vergroot je gripkracht en haal nog meer uit je fitness routine. Grip training is een vaak vergeten onderdeel van krachttraining. Lees hier waarom een handtrainer effectief kan zijn voor jou! Wat kan ik met een knijphalter? Met een knijphalter of knijpveer train je de handen en onderarmen op grip en kracht. De knijphalter heeft twee poten, die verbonden zijn met een weerstandsveer. Door deze met één hand naar elkaar te knijpen, train je spieren in de handen en onderarmen. Ideaal voor sporters waarbij gripkracht essentieel is zoals bergbeklimmers, honkballers, turners, tennisers en krachtsporters. Ebook Instructies. Ontvang na aankoop direct een link om de instructies te downloaden.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

6. Duerté - HoelaHoep Met Gewicht - Hoela Fitness Kinderen En Volwassenen - Weight hoop 1.5 KG - Hula hoop

Duerté - HoelaHoep Met Gewicht - Hoela Fitness Kinderen En Volwassenen - Weight hoop 1.5 KG - Hula hoop

Ben jij opzoek naar een hoelahoep die niet meer op de grond valt en ook nog een effectief is om mee te sporten? Dan is de hoelahoep met gewicht perfect voor jou. Deze hoelahoep is gemaakt voor kinderen en volwassen en kan ingesteld worden naar de maat die jij wil. Door zijn 24 onderdelen heb je altijd de juiste maat te pakken. Met deze hoelahoep fitness ga je sporten en masseer je het lichaam tegelijkertijd. Afvallen was nog nooit zo makkelijk. Let op! Tot 110CM buikomtrek, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor een grootte maat. Hierbij doen wij extra stukjes bij de standaard hoelahoep op.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

7. FITELASTIX® Premium Weerstandsband Lang - Alles in 1 - Voor Elk Niveau - Resistance Band - Fitness Elastiek - Sport Elastiek Fitness - Met Handvatten - Thuis Sporten - Stof - Blauw

FITELASTIX® Premium Weerstandsband Lang - Alles in 1 - Voor Elk Niveau - Resistance Band - Fitness Elastiek - Sport Elastiek Fitness - Met Handvatten - Thuis Sporten - Stof - Blauw

Het hele lichaam efficiënt trainen met een onverwoestbare workout tool? Dat kan met deze comfortabele en stoffen weerstandsband! Het unieke Nederlandse ontwerp van FITELASTIX® maakt onnodig veel apparaten, weerstandsbanden en andere workout tools verleden tijd. De gehele sportschool ligt met deze lichtgewicht fitness elastiek (100 gram) bij jou in de lade of neem je mee in jouw rugzak. Alle gewenste spiergroepen kunnen worden getraind met meer dan 40 resistance band oefeningen. Door de 10 verschillende secties (handvatten) kun je gemakkelijk en snel de weerstand verhogen/verlagen. Daarmee is deze premium weerstandsband van FITELASTIX® geschikt voor elk niveau.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

8. Handtrainer Set – 5-Delig - 10 tot 100 KG - Digitale Teller - Hand, Onderarm, Pols & Vingers Trainer – Stressbal, Knijphalter, Stretcher & Grip bal

Handtrainer Set – 5-Delig - 10 tot 100 KG - Digitale Teller - Hand, Onderarm, Pols & Vingers Trainer – Stressbal, Knijphalter, Stretcher & Grip bal

De Faas handtrainer set is dé ultieme tool om je handkracht, onderarm, pols en vingers te trainen. Met zijn unieke eigenschappen en veelzijdige gebruiksmogelijkheden is dit de perfecte keuze voor sporters, revaliderende personen en iedereen die zijn vaak vergeten spieren wilt trainen. Door de handtrainer met één hand samen te knijpen, train je de spieren in je handen en onderarmen. Ideaal voor sporters (en gamers!) waarbij gripkracht essentieel is.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

9. Nuvance - Aluminium Sport Springtouw - voor Volwassenen en Kinderen - inclusief E-Book - Verstelbaar - Verzwaard - Speedrope

Nuvance - Aluminium Sport Springtouw - voor Volwassenen en Kinderen - inclusief E-Book - Verstelbaar - Verzwaard - Speedrope

Wil jij werken aan jouw gezondheid of conditie, maar heb je geen zin om veel geld uit te geven aan een prijzig fitnessabonnement? Ben jij iemand die te weinig tijd heeft om urenlange sportsessies te volgen en liever in slechts enkele minuten per dag je lichaam in topvorm krijgt? Of wil je simpelweg vanuit jouw eigen woning of tuin jouw conditie opbouwen? Dit springtouw voor volwassenen en kinderen is het perfecte fitnessaccessoire om gemakkelijk vanuit huis, in korte intervallen, vet te verbranden.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

10. Verstelbare Handtrainer - 10 tot 100 KG - Digitale Handknijper - Fitness Vingertrainer - Grip Trainer - Zwart

Verstelbare Handtrainer - 10 tot 100 KG - Digitale Handknijper - Fitness Vingertrainer - Grip Trainer - Zwart

De Faas handtrainer is de ultieme tool om uw handkracht te versterken en uw grip te verbeteren. Met zijn unieke eigenschappen en veelzijdige gebruiksmogelijkheden is dit de perfecte keuze voor sporters, revaliderende personen en iedereen die zijn handen en onderarmen wil trainen. Door deze met één hand naar elkaar te knijpen, train je spieren in de handen en onderarmen. Ideaal voor sporters (en gamers!) waarbij gripkracht essentieel.

Verkrijgbaar bij:

bol.com | bekijken >

Lees ook:

Hoeveel herhalingen moet ik maken bij krachttraining

Raymond Veldkamp

Zo krijg je zichtbare buikspieren

Raymond Veldkamp

Kies een sport die je volhoudt

Raymond Veldkamp