ReviewTraining

Veel meer dan alleen een stappenteller; De Fitbit Charge 3

De Fitbit Charge 3 is de derde generatie van de populaire Fitbit Charge activity tracker. De Charge 3 trackers meten je dagelijkse activiteiten, zoals je stappen, afstand en calorieverbranding. Qua uiterlijk heeft de Charge 3 vergeleken met zijn voorganger een slanker design met een groter touchscreen. De activiteitstracker is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Lees ook: De 10 beste fitness trackers van dit moment

Met de Fitbit Charge 3 leer je jezelf kennen op een heel ander niveau. Het is heel veel meer dan een gewone stappenteller. Wat je ermee kan, is eigenlijk te veel om op te noemen. En toch gaan we dat hier proberen te doen.

De Fitbit Charge 3 draag je het beste dag en nacht om je pols. Zo krijg je na verloop van tijd het beste inzicht in jouw conditie. Hoe meer je Charge 3 draagt, hoe meer je leert over jezelf en je workouts, zodat je kunt beginnen met het aanbrengen van wijzigingen die er echt toe doen.

24/7 je hartslag meten

Fitbit Charge 3 voorkantGebruik de Fitbit 24/7 om je hartslag en calorieverbranding beter te volgen, trainingen te optimaliseren en gezondheidstrends te ontdekken.

De Charge 3 gebruikt de meest geavanceerde hartslagsensoren en algoritmen om betekenisvolle inzichten over je hart te ontdekken. En met de real-time hartslagzones zie je wanneer je je in de zones Vetverbranding, Cardio of Piek bevindt.

Gebruik wat je leert om de impact van je trainingen te leren kennen en om het meeste uit elke training te halen.

Op doel gebaseerde oefeningen

Kies uit meer dan 15 trainingsmodi zoals hardlopen, fietsen, zwemmen, yoga, circuittraining en meer, stel doelen en ontvang realtime statistieken.

Zelf stel je bijvoorbeeld in dat je minimaal 10.000 stappen op een dag wilt lopen. De Fitbit houdt vervolgens bij hoe ver je op schema zit.

Ook krijg je als je dat wilt ieder uur een (tril)melding als je nog niet aan je minimale beweging van 250 stappen per uur zit. Jouw eigen coach zit dus letterlijk om je pols.

Automatische activiteiten herkenning

De Charge 3 herkent automatisch oefeningen zoals hardlopen, fietsen, zwemmen en meer en legt deze vast in de Fitbit-app.

Bijhouden van je slaapkwaliteit

Door het bijhouden van je slaap, weet je hoe lang je in de slaapfase Licht, Diep en REM bent. De Fitbit voorziet je van persoonlijke nachtelijke inzichten en zo leer je hoe je beter kunt slapen.

Ook geeft de Fitbit je een melding als het tijd is om te gaan slapen om zo aan de door jou gewenste nachtrust te komen.

Fitbit vandaag en real-time tempo en afstand

Fitbit Charge 3 schermGebruik het dagelijkse dashboard in de Fitbit-app om jouw gezondheids- en activiteitsstatistieken te controleren en het duwtje te krijgen dat je nodig hebt om je doelen te bereiken.

Met deze Fitbit weet je hoeveel calorieën je echt de hele dag en tijdens trainingen verbrandt. Gebruik wat je leert om op koers te blijven in de richting van je doelen.

Verbind de Charge 3 met de GPS van je telefoon om real-time tempo en afstand te zien tijdens het hardlopen of fietsen en gebruik je statistieken om te blijven verbeteren.

Daag je vrienden uit

Via je Fitbit app kan je vrienden uitdagen om mee te doen met een challenge. Bijvoorbeeld de “Workweek Hustle” waarbij het aantals stappen van alle deelnemers gedurende 5 dagen (de werkweek) wordt bijgehouden.

Tussendoor krijg je meldingen van wie er aan kop staat en wie er aan het inhalen is om je nog eens extra te motiveren. Vervolgens wint de persoon met de meeste stappen en kan je elkaar weer uitdagen voor een nieuwe challenge, zoals de “Weekend Warrior” :-).

Iedereen met een Fitbit en de Fitbit app kan meedoen aan deze challenges.

Draadloze synchronisatie

De Fitbit Charge 3 synchroniseert automatisch via Bluetooth met computers en meer dan 200 Android-, iOS- en Windows-apparaten. En hij zit boordevol slimme functies die compatibel zijn met iPhone-, Android- en Windows-telefoons.

Blijf ook onderweg in contact met oproep- en agenda-waarschuwingen, tekstmeldingen en snelle antwoorden, en ontvang updates van dagelijkse apps.

De Charge 3 biedt ook toegang tot alledaagse apps zoals kalender en het weer rechtstreeks vanaf je pols. De agenda-app is binnenkort beschikbaar.

Duurzaam en lichtgewicht ontwerp

Fitbit Charge 3 achterkantMet aluminium voor ruimtevaartkwaliteit, een gladde behuizing en kras-bestendig Corning® Gorilla® Glass 3 is de Fitbit Charge 3 zeer comfortabel en duurzaam.

De Charge 3 is waterbestendig tot 50 meter, detecteert het automatisch als je zwemt en kan zonder zorgen in het zwembad of onder de douche worden gedragen.

Een groot Oled touchscreen display met achtergrondverlichting dat zich automatisch aanpast aan de lichtomstandigheden maakt het gemakkelijker om de hele dag statistieken en meldingen te zien.

Het scherm activeer je gemakkelijk door een onzichtbaar knopje aan de zijkant of door een simpele polsbeweging.

Geniet van een batterijduur van maximaal 7 dagen en krijg dag en nacht toegang tot inzichten en inspiratie. Door bepaalde functies aan- of uitzetten is het mogelijk de duur van de batterij te verlengen.

Standaard wordt deze Fitbit geleverd met een siliconen horlogeband. Door te kiezen uit verschillende verwisselbare horlogebanden en unieke wijzerplaten die bij je stijl passen maak je de Charge 3 helemaal van jezelf.

Vrouwelijke gezondheid

Gebruik de Charge 3 met de Fitbit-app om je maandelijkse cyclus bij te houden, symptomen vast te leggen, een voorspellende ovulatiekalender te bekijken en meer.

Fitbit Pay Nederland

Het is nu heel gemakkelijk om contactloos te betalen met je Fitbit. Voeg je bankpassen toe aan de Fitbit-app om eenvoudig en veilig betalingen te doen met je tracker. Fitbit Pay is in Nederland beschikbaar via Rabobank (gratis), ABN-AMRO (€0,50 per maand) en ICS.

Begeleide ademsessies

Vind momenten van rust gedurende de dag met gepersonaliseerde begeleide ademhalingssessies op basis van je hartslag.

De Fitbit onthult inzichten over je lichaam, je conditie en alles daartussenin – want hoe beter je jezelf kent, hoe beter je kunt zijn!

Bijgewerkt: 13-06-2024

1. Fitbit Inspire 3 - Activity tracker heren en dames - Zwart

Fitbit Inspire 3 - Activity tracker heren en dames - Zwart

Doe waar je van houdt en voel je goed met Inspire 3, de tracker die je helpt stress te verminderen en je nachtrust, gezondheid en fitness te verbeteren. Registreer statistieken zoals huidtemperatuur en zuurstofverzadiging, en ontvang scores die aangeven of je klaar bent om te sporten of hoe goed je met stress omgaat. Fitness en activiteit Je hoeft niet altijd intensief te sporten, het gaat erom dat je beweegt. Inspire 3 registreert al je stappen, afstand, verbrande calorieën en minuten in actieve zones. Dagelijkse herstelscore (met Fitbit Premium): De dagelijkse herstelscore wordt bepaald op basis van je stressniveau, slaap en activiteit, zodat je weet hoeveel inspanning je lichaam aankan.

€ 94,95

Bekijken >

2. Fitbit Charge 6 - Activity Tracker - horloge met stappenteller - Zwart

Fitbit Charge 6 - Activity Tracker - horloge met stappenteller - Zwart

Versterk je gezonde gewoonten met Fitbit Charge 6*, de enige fitnesstracker met Google-functies. Met Charge 6 heb je alles bij de hand om gemotiveerd te blijven en je doelen te bereiken. Zo wordt het nog gemakkelijker om elke dag opnieuw voor jezelf te zorgen. Hartslag op apparatuur Klaar voor een effectieve work-out? Bekijk je hartslag in real time: verbind Charge 6 met je favoriete geschikte trainingsapparaten zoals loopbanden, crosstrainers, roeimachines, hometrainers en meer.* *Compatibel met bepaalde trainingsapparaten die het Bluetooth-hartslagprofiel ondersteunen en binnenkort met meer apparaten. Kijk hier voor meer informatie over apparaten die compatibel zijn met Charge 6.

€ 136,00

Bekijken >

3. Fitbit Charge 6 - Activity Tracker - horloge met stappenteller - Beige

Fitbit Charge 6 - Activity Tracker - horloge met stappenteller - Beige

Versterk je gezonde gewoonten met Fitbit Charge 6*, de enige fitnesstracker metGoogle-functies. Met Charge 6 heb je alles bij de hand om gemotiveerd te blijven en je doelente bereiken. Zo wordt het nog gemakkelijker om elke dag opnieuw voor jezelf te zorgen. Hartslag op apparatuur Klaar voor een effectieve work-out? Bekijk je hartslag in real time: verbind Charge 6 met je favoriete geschikte trainingsapparaten zoals loopbanden, crosstrainers, roeimachines, hometrainers en meer.* *Compatibel met bepaalde trainingsapparaten die het Bluetooth-hartslagprofiel ondersteunen en binnenkort met meer apparaten. Kijk hier voor meer informatie over apparaten die compatibel zijn met Charge 6.

€ 139,95

Bekijken >

4. Fitbit Inspire 3 - Activity tracker - Paars

Fitbit Inspire 3 - Activity tracker - Paars

Doe waar je van houdt en voel je goed met Inspire 3, de tracker die je helpt stress te verminderen en je nachtrust, gezondheid en fitness te verbeteren. Registreer statistieken zoals huidtemperatuur en zuurstofverzadiging, en ontvang scores die aangeven of je klaar bent om te sporten of hoe goed je met stress omgaat. Fitness en activiteit Je hoeft niet altijd intensief te sporten, het gaat erom dat je beweegt. Inspire 3 registreert al je stappen, afstand, verbrande calorieën en minuten in actieve zones. Dagelijkse herstelscore (met Fitbit Premium): De dagelijkse herstelscore wordt bepaald op basis van je stressniveau, slaap en activiteit, zodat je weet hoeveel inspanning je lichaam aankan.

€ 96,00

Bekijken >

5. Fitbit Inspire 2 - Activity Tracker - Zwart

Fitbit Inspire 2 - Activity Tracker -  Zwart

Maak van gezond leven een gewoonte met de Fitbit Inspire 2. Deze gebruiksvriendelijke fitnesstracker beschikt over verschillende functies, zoals hartslagmeting, minuten in actieve zones, activiteitsregistratie en slaapherkenning en een batterijduur tot 10 dagen. Deze fraaie tracker is gemaakt om je aan te moedigen en stap voor stap te begeleiden op weg naar jouw gezondheidsdoelen. Bij aanschaf van de Inspire 2 ontvang je een jaar lang inclusief Fitbit Premium. Waarmee te koppelen? De Fitbit-app is compatibel met de meeste populaire telefoons.

€ 89,00

Bekijken >

Lees ook:

Hoe maak ik een goed Fitness Schema

Raymond Veldkamp

Bepaal je doel voor meer resultaat

Raymond Veldkamp

Top 10 vette sporttassen voor mannen

Raymond Veldkamp